Výhra Pelhřimova, aneb jak je důležité míti Mertla

Zveřejněno 14.02.2010 | mk
Lední medvědi Pelhřimov SKLH Žďár nad Sázavou
37., neděle 14.2.2010
Lední medvědi Pelhřimov - SKLH Žďár nad Sázavou PEL - ZNS
Lední medvědi Pelhřimov: Maláč - Plch, Kašpar, Meloun, Popela, Rašner, Jelínek, Kasalý - Tecl, Votápek, Plachý - Kubát, Mařík, Burian - Dostál, Hadrava, Jánský
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Souček, Smejkal, Sobotka R., Koželuh, Pleva, Doležal - Plachý, Sobotka M., Vránek, Dítě, Štěpánek P., Kunstmüller, Mühlfait, Dobiáš, Vítek
Branky a nahrávky: 8. Mařík (Kubát, Burian), 30. Popela (Hadrava), 36. Plachý T. (Votápek), 59. Jánský (Kašpar), 60. Mařík (Kubát, Plch) - 17. Pleva (Smejkal, Vítek), 47. Koželuh (Vránek, Sobotka), 58. Dobiáš, 59. Dítě (Sobotka)
Rozhodčí: Mertl - Hák, Zíka
Vyloučení: 10:11 navíc Sobotka M. a Koželuh 10min OT, Smejkal a Pleva 10min + OK, Souček a Dítě TH, Plachý 5min + 10min OT + TH.
Využití: 1:2 V oslabení: 0:1
Diváci: 630
Střely na branku:
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4
P E L H Ř I M O V – Dnešní derby Vysočiny mohlo přinést pěkný a atraktivní hokej. V několika málo chvílích, kdy rozhodčí nechal hráče hrát, tomu tak i bylo. Jinak se celý večer nesl ve znamení „One man show“ v režii hlavního sudího, jehož naprosto evidentní snaha dotlačit za každou cenu domácí k vítězství, dala totálně na frak tolik v těchto dnech proklamované olympijské myšlence. Žďárští hráči jen těžko skousávali jeho dávku arogance a pocit bezmoci byl frustrující. Vše vyvrcholilo po vyrovnávací brance Žďáru ve vlastním oslabení minutu před koncem, když ihned při prvním kontaktu poslal rozhodčí hosty do třech. Následovala branka domácích do posunuté branky, což brankář Vajner reklamoval a pan rozhodčí mu jen s arogantním úsměvem sdělil, že to ví. Je to škoda, protože Žďár přišel o body, které měl na blízku. Hokejově byl minimálně ve druhé polovině přes značné oslabení lepším týmem a hráči si za bojovnost zaslouží uznání.

Reportáž

Bez komentáře...