Trápení pokračuje…

Zveřejněno 13.12.2009 | mk
Kutná Hora SKLH Žďár nad Sázavou
23., neděle 13.12.2009
Kutná Hora - SKLH Žďár nad Sázavou KHO - ZNS
Kutná Hora: Kalousek - Bělohlávek, Kadlec, Heřmanský, Veselý, Rejzek, Janata - Prachař, Beránek, Vylíčil - Hemský, Nakládal, Kachlík - Křišťan, Bláha, Adamec
SKLH Žďár nad Sázavou: Jedlička, 29. Kochánek - Koželuh, Zdráhal, Smejkal, Mühlfait, Krejnus, Novák - Plachý, Bukáček, Vránek - Suk, Kunstmüller, Kotlík - Dobiáš, Dítě, Havelka
Branky a nahrávky: 4. Nakládal (Heřmanský), 12. Kachlík (Beránek), 19. Vilíčil (Kadlec), 25. Heřmanský, 28. Beránek (Křišťan), 29. Kachlík, 47. Hemský - 45. Havelka, 52. Plachý (Kuželuh)
Rozhodčí: Nečas - Krejsa, Ledinský
Vyloučení: 5:6 Využití: 3:0 V oslabení:0:0
Diváci: 322
Střely na branku: 29:38 Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 7:2
K U T N Á   H O R A – Ani třetí zápas proti týmu z chvostu tabulky nedokázali hokejisté žďárského SKLH dovést do úspěšného konce. Kutnohorští Sršni deklasovali Žďár vysoko 7:2 a nedali hostům žádnou šanci na zisk bodů. Po porážkách od pražské Kobry, Kolína a Trutnova přišla již čtvrtá prohra v řadě, což nemůže znamenat nic jiného, než že minimálně do středy budeme stále uzavírat tabulku střední skupiny 2.ligy. Nyní nezbývá než doufat, že když poslední vítězný zápas byl proti prvnímu Písku a s týmy ze dna tabulky prohráváme, přijde výhra ve středu, kdy přivítáme třetí Benešov. Co trenéři a vedení udělají pro to, aby tomu tak bylo, se pokusíme brzy zjistit a tyto informace v nejbližších dnech přinést.

Reportáž

Přestože výsledek utkání vypadá hrozivě, jeho průběh nebyl zdaleka tak jednoznačný, což ovšem nic nemění na nepříjemném faktu, že body zůstaly v Kutné Hoře, protože hokej se hraje na branky. O jasném vítězství domácích v tomto zápase rozhodl především rozdíl ve výkonu obou brankářů a střelecká potence, resp. impotence útočníků. Kutnohorský Tomáš Kalousek předváděl fantastické zákroky a žďárský střelcům nedovolil skórovat a to především v úvodní třetině, kdy několikrát famózně zabránil jistému gólu. Zoufalství hostujících hráčů, kteří měli minimálně v první polovině utkání výraznou herní převahu a paradoxně ji prohráli 6:0, když soupeř vyslal na Jedličkovu branku pouhých deset střel, zatímco žďárští ohrozili branku Sršňů jedenadvacetkrát, bylo čím dál vyšší. S každou inkasovanou brankou narůstala frustrace hráčů SKLH, což vyústilo k herní vyrovnanosti ve druhé polovině utkání, ve které podal velmi dobrý výkon brankář Kochánek, jenž po šesté brance vystřídal Jedličku. Opět paradoxně v této fázi, kdy byl již herní projev obou mužstev vyrovnaný, se podařilo hostům dvakrát skórovat a pomyslnou druhou polovinu utkání vyhrát 1:2, což však nebylo nic platné a žďárští opouštěli kutnohorský stadion se svěšenými hlavami.