Reparát na jedničku !

Zveřejněno 25.11.2009 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Písek
18., středa 25.11.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Písek ZNS - PIS
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Sobotka R., Smejkal, Novák, Fibikar, Koželuh, Doležal - Plachý, Bukáček, Sobotka M., Vránek, Dítě, Hron, Kunstmüller, Vítek, Dobiáš, Štěpánek P.
Písek: Pinkas - Procházka R., Kalečík, Procházka P., Tollinger, Mazanec, Heršálek, Žlůva, Dietz - Hovora, Bláha, Hájek, Ježek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Kořánek, Mošovský, Novák
Branky a nahrávky:10. Plachý (Sobotka M., Koželuh), 14. Fibikar (Bukáček), 22. Doležal (Vránek, Plachý), 30. Kunstmüller (Bukáček), 49. Štěpánek (Kunstmüller), 55. Koželuh (Vránek) - 16. Novák (Šulčík), 31. Šulčík (Heršálek)
Rozhodčí: Dědek - Klein, Humpolíček
Vyloučení: 4:6 navíc Mazanec (PIS) 5min + OT do konce utkání Využití: 3:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 564
Střely na branku:
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Jako den a noc vypadaly poslední dva zápasy žďárských hokejistů. Zatímco v posledním utkání proti Jindřichovu Hradci, postrádal výkon domácích hráčů, vše co je k úspěchu potřeba, měli naopak dnes hráči SKLH všeho na rozdávání. Začalo to bojovností, přes rychlost bruslení, individuální souboje, poziční hru, jistého gólmana až po koncovku. Po bezchybném a zodpovědném výkonu, dokázal žďárský tým přehrát a vysoko porazit vedoucí tým tabulky 6:2. Písek se tak do jižních Čech vrací s prázdnou a tři body si do tabulky připisuje domácí Žďár nad Sázavou, který tímto uštědřil ambicióznímu Písku nejvyšší porážku v letošní sezóně.

Reportáž

Hned od úvodního buly se začal hrát rychlý a bojovný hokej. Obě mužstva se snažila převzít iniciativu do svých rukou a na ledě tak probíhal boj o vůdčí roli v zápase. Tento boj přinesl několik šancí na obou stranách, když především dvě písecké lze označit za vyložené, důležité zákroky však v těchto chvílích předváděl brankář Vajner. Své příležitosti měli i domácí, ale ani ti je nedokázali přeměnit v úvodní branku zápasu. Ta přišla až v desáté minutě, kdy již po dvanácti sekundách dokázali žďárští využít dvojnásobnou přesilovku a doslova vyšachovali bránící trojici Jihočechů. Role otevírače skóre se ujal sám kapitán Jiří Plachý. Záhy měl vyrovnání na hokejce písecký Květoň, ale tváří v tvář Vajnerovi se neprosadil. O minutu později vybojoval Bukáček vhazování v útočném pásmu pro Jana Fibikara, který přesnou trefou od modré do pravého horního rohu Pinkasovi branky zvýšil náskok domácích na 2:0. V šestnácté minutě si vybral slabší chvilku jinak skvělý Vajner, když zbytečně nikým neatakován vyhodil puk přes plexisklo, za což vyfasoval trest za zdržování. Nabídnutou přesilovku využil hostující Vladimír Novák, čímž snížil stav na rozdíl jediné branky a za tohoto stavu se šlo také poprvé do kabin.

Do prostřední části nastoupili hosté ve čtyřech, protože na trestné lavici si odpykával trest z úvodní třetiny R.Procházka. Po necelé minutě si k němu přisedl Mazanec a domácí tak měli podruhé výhodu dvou mužů navíc. Ta však trvala pouze sedmnáct sekund a to dokázali hosté ubránit, při následné standardní přesilovce 5 na 4 však předvedli krásnou kombinační souhru Plachý a Vránek, kterou trefou do sítě završil Tomáš Doležal. Ještě před polovinou zápasu trefil loktem Mazanec Petra Štěpánka do hlavy, který byl ve středním pásmu bez kotouče a s bolestivou grimasou se skácel na led. Rozhodčí tento zákrok ocenil pětiminutovým vyloučením a zároveň Mazance poslal do sprchy. Naštěstí nebylo zranění Štěpánka natolik závažné, že mohl po nezbytném ošetření pokračovat v zápase. Nabídnutou početní výhodu dokázali domácí využít po necelých dvou minutách, když Luboš Kunstmüller prostřelil Pinkase tak, že se puk pomalu zašoural jen několik centimetrů za brankovou čáru. Pětiminutovou přesilovku si pak domácí zkrátili faulem a při hře 4 na 4 vyrobili chybu v rozehrávce, kterou potrestal písecký Petr Šulčík, který osamocen vyzrál blafákem na Vajnera. Tříbrankový náskok mohl brzy domácím vrátit Plachý, ale jeho dělovku Pinkas vyhmátl do lapačky. V závěru třetiny se domácí řítili na branku v přečíslení 3 na 2, ale finální střela směřovala mimo tři tyče. Při druhém výjezdu rolby, tak svítil na tabuli stav 4:2.

V úvodu závěrečné třetiny, bylo znát, že domácí již hrají především na jistotu se snahou neudělat chybu a zbytečně neriskovat, takže většina hry se odehrávala ve středním pásmu. Do první vážnější šance se dostali domácí, bylo to až v sedmé minutě, ale Pinkas zatím držel svůj tým v kontaktu. O dvě minuty se však dostal do brejku Petr Štěpánek, byl při tom faulován, ale v leže, ještě dokázal hostujícího gólmana překonat. Poslední pojistku a zároveň tečku za brankovým účtem dnešního zápasu udělal Aleš Koželuh, který trefou nad Pinkasův beton zužitkoval Vránkovu přihrávku z poza branky. V závěrečných pěti minutách si již žďárští luxusní náskok pohlídali a nepřipustili žádné komplikace, takže všechny tři body zůstávají na Vysočině.

 

Ohlasy po utkání

Jiří Kaut (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
Dnes jsme si pozvali ke zhodnocení zápasu nového asistenta trenéra Jiřího Kauta. Blahopřejeme k parádní premiéře na lavičce a prosím o Vaše hodnocení.
Kdybych to měl říci jednoduše, tak dnes všichni kluci makali a bojovali a hlavně dodržovali to, co jsme si řekli před zápasem a o tom to je. Budeme chtít, aby vždy hráči dělali to, co si řekneme a dnes to opravdu perfektně dodržovali. Důležité bylo, že jsme dali góly a dobře zachytal Vajny. Každý z hráčů má na ledě nějaké poslání a nějaké úkoly a v tomto zápase kluci to poslání naplnili. Každý hráč hrál to, co se mu řeklo a o tom je hokej. Chtěl bych mančaftu hodně moc poděkovat za výkon a že mě takhle podrželi a zároveň tímto pozvat diváky na další zápas příští neděli proti Kolínu.
Jak moc Vás svrběly ruce a měl jste chuť skočit na led a zahrát si?
Určitě ano, obzvláště v takovémhle zápase, ale já stejně věřím, že ještě na led vyjedu.

Ze strany hostů se na pozápasouvou TK nikdo nedostavil.

Fotogalerie