Žďár nedokázal rozjetý Písek zastavit

Zveřejněno 07.10.2009 | mk, Milan Růžička ml., Tomáš Němec
Písek SKLH Žďár nad Sázavou
7., středa 7.10.2009
Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
Písek: Pinkas - Kalečík, Procházka P., Heršálek, Procházka R., Mazanec, Všetečka - Gába, Hovora, Hájek, Bláha, Ježek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Žlůva, Mošovský, Novák
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Pleva, Doležal, Smejkal, Šulc, Sobotka R., Fibikar, Plachý, Vránek, Sobotka M., Dítě, Bukáček, Kunstmüller, Havelka, Kaut, Mühlfait, Dobiáš
Branky a nahrávky: 10. Šulčík (Heršálek, Procházka P.), 23. Míka (Suchánek, Slavík), 27. Procházka P. (Mošovský, Novák), 38. Mošovský (Novák) - 39. Pleva (Šulc)
Rozhodčí: Wütherle T. - Marek, Žemlička
Vyloučení: 7:10, navíc Smejkal (ZNS) - 10 minut a do konce utkání Využití: 1:1 V oslabení: 1:0
Diváci: 580
Střely na branku:
Průběh utkání: 4:0, 4:1
P Í S E K – Na jihu Čech se žďárským hráčům zatím nedaří, po prohře před týdnem v Jindřichově Hradci, si SKLH odváží stejnou porážku také z ledu lídra tabulky Písku. Žďárští dokázali držet krok z píseckým soupeřem, pouze v první třetině, kdy se hrál rychlý a vyrovnaný hokej a domácí získali vedení až díky dvouminutové dvojnásobné přesilovce. Ve druhé části však hosté polevili a Jihočeši toho využili ke zvýšení náskoku na 4:0, čímž rozhodli zápas. Žďár sice ještě dokázal korigovat čestným úspěchem, ale to bylo vše. Závěrečná třetina již nepřinesla ani změnu skóre, ale ani nijak zvlášť pohledný a zajímavý hokej. Domácí v utkání mezi prvním a druhým celkem tabulky potvrdili, že právem vévodí druholigové skupině střed a postupují do dalšího kola bez ztráty kytičky.

Reportáž

Oba týmy v úvodu zápasu hrály aktivně, o první nebezpečnou střelu vypustil domácí Šulčík. Poté se málem dostal do veliké příležitosti Bukáček, kotouč mu přeskočil hokejku. O chvíli později se v podobné šanci ocitl Hájek, ten na kotouč nedosáhnul. V sedmé minutě byli vyloučeni dva hráči Žďáru a domácím se naskytla příležitost dvouminutové přesilové hry 5:3. V té jako první zahrozil Hovora, ale střílel pouze do středu brány, za chvíli Šulčíka vychytal Vajner, který se včas přesunul k pravé tyči. V desáté minutě, pěkně prokličkoval před hostujícího gólmana Šulčík a přesnou střelou k levé tyči skóroval. V následném průběhu hry byli pozorné obrany obou týmů a svého soupeře k vážnější příležitosti nepustili. Tento styl hry vydržel až do konce první třetiny.

První část byla poměrně vyrovnaná, obě mužstva hráli aktivně, dobře bruslili. Rychlost však brzdili nepřesnosti v rozehrávkách. Více šancí měli přece jenom domácí, ovšem obrana hostů a brankář Vajner dovolili píseckým pouze jednou skórovat.

V úvodu druhé části první zahrozili hosté Kunstmüller trefil Pinkasovu lapačku. Ve dvacáté třetí minutě vstřelili domácí druhou branku, Vajner měl zakrytý výhled a Míka bekhendovou střelou zvyšoval na 2:0. O chvíli později Vajner pěkným zákrokem vychytal Nováka, který unikl hostující obraně. Ve dvacáté sedmé minutě tvrdě vypálil Šulc, Pinkas zasáhnul levým betonem. Poté domácí zvýšili, když z přečíslení skóroval Pavel Procházka. V následné přesilové hře se opět ukázal Vajner, který zabránil ve skórování Novákovi. V třicáté první minutě se Šulc dostal až před domácího brankáře, ten byl připravený. O chvíli později se znovu předvedl hostující gólman, který vychytal Míku i Mazance. Písek byl aktivnější a většinu času trávil v útočném pásmu. Ve třicáté čtvrté minutě z kruhu tvrdě vystřelil Havelka, jeho projektil však líznul boční síť. O chvíli později Bukáček prověřil Pinkase, ten sklapl betony včas. V následné přesilové hře domácích se Vajner rozhodně nenudil, jeho zákroky byly bezchybné. A další pěkný zákrok předvedl ve třicáté osmé minutě, když vychytal Novákův únik. V téže minutě zvýšil střelou Mošovský na 4:0. Rychlou odpověď zařídil Pleva, který přesně trefil horní roh Pinkasovy branky.

Ve druhé části byl lepší domácí tým, vytvořil si řadu příležitostí. Že byl stav 4:1 mohli Žďárští děkovat svému brankáři, který pochytal řadu gólových příležitostí.

Ve třetí minutě unikl Fibikar domácí obraně a jel sám na Pinkase, ten ho pěkným zákrokem vychytal. Poté Vránek mířil střelou k tyči, domácí brankář zasáhnul vyrážečkou. A do třetice hosté, tentokrát pálil Dítě, ale i ten ztroskotal na Pinkasovi. Z následného protiútoku Květoň nastřelil tyč Vajnerovy branky. V padesáté druhé minutě si Javůrek vybruslil až před Vajnera, ten si dobře pohlídal spodek své brány. O chvíli později nebezpečně střílel Žlůva, Vajner jeho střelu pokryl. V další šanci domácích zabránil hostující brankář pěkným rozklekem Hovorovy vstřelit pátou branku píseckých. V sedmnácté minutě Slavík netrefil odkrytou bránu, poté Míkovu střelu pokryl Vajner. Minutu před koncem těsně minul hostující bránu Hovora.

Ve třetí třetině měl stále převahu domácí celek. Žďárský klub po celou dobu utkání držel svými zákroky Vratislav Vajner, díky kterému zápas neskončil větším rozdílem, ale i přes Vajnerovy zákroky byl šťastnější domácí tým, který prodloužil neporazitelnost již na číslo šest.

(převzato z www.ihcpisek.cz)

 

Ohlasy po utkání

Rudolf Suchánek (trenér IHC Komterm Písek):
Týden jsme nehráli a podle toho náš vstup do utkání také vypadal. Poté jsme se ale do hry dostali a od druhé třetiny jsme podle mého názoru hráli výborně. Ve třetí části jsme mohli svůj náskok ještě zvýšit, hra ale byla díky častému vylučování hodně rozháraná. Celkově bych chtěl kluky pochválit. Výsledek 4:1 je perfektní. (převzato z www.ihcpisek.cz)

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
První třetina se mi líbila, bylo to vyrovnané a do vedení se mohl dostat kterýkoli ze soupeřů. Škoda toho dvojnásobného vyloučení, bylo trochu přísné i když ty fauly tam asi byly. Chyběly čtyři vteřiny, kdyby jsme to ubránili…, ale to jsou jen kdyby. Víc mě ale mrzí druhá třetina, do té jakoby nastoupil úplně jiný mančaft, přestali jsme bruslit a nahrávat si, dělali jsme spoustu individuálních chyb a to soupeř takovýhle kvalit prostě trestá. Zase jsme se nechali zbytečně vyprovokovat a někteří hráči se víc věnovali debatám s rozhodčím než hokeji, to je náš dlouhodobý problém. Za toho stavu jsme pak už nebyli schopni s výsledkem něco dělat, kdyby to bylo 2:1 nebo alespoň 3:1, ale takový mančaft jako je Písek si tohle už uhlídá a pak už prostě byli lepší a ve třetí třetině nás držel opět Vajner, jinak by to asi dopadlo ještě hůř. Z naší strany to nebyl moc dobrý zápas, jsem docela zklamaný. Máme teď týden pauzu, takže se musíme pořádně připravit na příští utkání a snad to zase bude lepší.