Jed Kobry byl smrtící

Zveřejněno 14.10.2009 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Kobra Praha
9., středa 14.10.2009
SKLH Žďár nad Sázavou - Kobra Praha ZNS - KOB
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Sobotka R., Fibikar, Smejkal, Doležal, Lupač, Mühlfait, Pleva, Šulc, Plachý, Vránek, Sobotka M., Dítě, Bukáček, Kunstmüller, Havelka, Kaut, Kočan, Štěpánek, Dobiáš
Kobra Praha: Kalčík - Lang, Ton, Chocholáček, Horák, Pazourek, Drbohlav, Záhorovský, Valenta, Nykl, Bárta, Holý, Sodomka, Novák, Paris, Regner, Georgiev, Šeba, Kuřítko
Branky a nahrávky: 10. Georgiev (Regner, Drbohlav), 22. Holý (Novák, Chocholáček), 41. Chocholáček (Holý), 46. Pazourek, 47. Paris (Novák)
Rozhodčí: Volf - Klouda, Křivohlavý
Vyloučení: 7:7 navíc Smejkal a Dítě (oba ZNS) 10min OT Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 540
Střely na branku: 35:34
Průběh utkání: 0:5
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Diváci, kterých dnes zřejmě díky sněhové vánici, přišlo na žďárské Bouchalky méně než je obvyklé, určitě nečekali, že je kromě příšerného počasí, čeká ještě horší hokej. Domácím volný týden evidentně neprospěl a na tempu hry to bylo znát. Žďárští byli na ledě jako uštknutí kobřím jedem a nedokázali si vytvořit intenzivnější tlak a výraznější brankové šance. Naopak hostům vycházelo vše a od úvodní třetiny navyšovali své vedení, s jehož narůstajícím číslem se zvyšovalo jejich sebevědomí a pohoda. Ukazatel skóre se zastavil až na stavu krutých 0:5.

Reportáž

Do utkání vstoupili domácí aktivně a hned ve druhé minutě si vytvořili šanci, ze které vyplynul faul hostí. Následná přesilovka, ve které se žďárští nedokázali výrazněji prosadit před pražskou branku a dostat se do trvalejšího tlaku v útočném pásmu, však jakoby předznamenala následujících šedesát minut trápení domácího celku. Kobra převzala od v tu dobu již pasivně hrajícího soupeře aktivitu, mnohem častěji se dostávala před Vajnera a ohrožovala jeho svatyni nebezpečnou střelbou. V desáté minutě poslal hostující Regner přihrávku za domácí obranu na útočnou modrou přímo na hůl Ivanu Georgievovi a ten nikým neatakován už neměl problém prostřelit Vajnera. Inkasovaná branka probudila v domácích větší aktivitu a bojovnost, což sice přineslo několik brankových příležitostí, ale ty končily buď v lepším případě na tyči nebo v bezpečí skvěle chytajícího Kalčíka, v horším případě pak na ochranné síti.

Do úvodu druhé třetiny dostali opět domácí výhodu přesilové hry, ve které sice dobře kombinovali, ale chybělo jakékoli důraznější zakončení. Jen pár sekund po té co se síly na ledě vyrovnaly, zatnula Kobra své zuby podruhé, když se prosadil Martin Holý. I po druhé inkasované brance se žďárští snažili o zvrat a vstřelení kontaktní branky, ale vynikající Kalčík držel svůj tým a nedovoloval domácím zvrátit nepříznivý vývoj. V závěru třetiny pak dali hráči vyniknout i Vajnerovi v domácí brance, jenž svým brilantním zákrokem zabránil již jistému třetímu gólu.

Přestože nebo spíše právě proto, že dosavadní výkon obou mužstev nebyl nějak hokejově oslnivý, doufali a věřili domácí fanoušci, že se jejich tým vzchopí a v závěrečné třetině dojde ke kýženému obratu. Jak však ukázala hned první minutá poslední části hry, doufali marně. Ján Chocholáček z úhlu napřáhl a trefil přesně kolem tyčky, kde se zdálo, že snad ani nemůže být mezera. Tato branka způsobila naprostou destrukci domácího týmu, který nebyl schopen již jakéhokoli odporu. Snaha sice byla viditelná, ale byla naprosto platonická až křečovitá. Naopak hosté byli ve velké pohodě a začali navyšovat svůj pohodový náskok až na luxusních 0:5. Nejprve zvyšoval Václav Pazourek a o minutu později dokonal debakl Žďáru Martin Paris střelou z levého kruhu přímo pod víko Vajnerovi klece. Domácí se pak ještě snažili alespoň o čestný úspěch,ale nebylo jim dnes souzeno.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Dnes se mi to moc dobře nehodnotí, byl to pro nás velmi smolný zápas. První třetinu jsme nezačali špatně, vytvořili jsme si nějaké příležitosti, ty jsme bohužel neproměnili a čím víc ubývalo minut, tak jsme byli nervóznější a nervóznější a pak jsme dostali takový smolný gól. Ten nás trošku zarazil, ale pořád to bylo hratelný. Byl to dnes takový ten klasický zápas, kdy se prostě nic nedaří. Jen škoda, že to bylo doma před našimi fanoušky. Nevycházeli nám jak kombinační akce, tak ani individuální v tom zakončení. Teď jen doufám, že se z toho rychle zmátoříme a vrátíme se zase k tomu našemu lepšímu hokeji. Sezóna je dlouhá a takovéhle zápasy bohužel můžou přijít a zrovna nás to potkalo dnes. Musíme na to rychle zapomenout, kluci jsou teď psychicky hodně dole, ale to musí jít pryč a v neděli jít na Kolín nejen fyzicky dobře připravení, ale tentokrát hlavně psychicky. Snad na nás nezanevřou fanoušci a podpoří kluky, budou to teď potřebovat. Musíme jít dál, kdyby kvůli jednomu zpackanému zápasu na nás padla nějaká deka, tak by to byla škoda a těžko bychom se z toho dostávali.

Fotogalerie