Bod je malý zázrak !

Zveřejněno 19.09.2009 | mk
Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
3., sobota 19.9.2009
Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Nymburk: Rückl – Vlach, Kříž, Krejčík M., Cicvárek, Kaulfus, Drak – Martinec, Protivný, Vacek – Dvořák, Sirotek, Toma – Šimek, Velechovský, Hloušek – Němeček, Hladík T.
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Koželuh, Sobotka R., Pleva, Lupač, Fibikar, Smejkal - Havelka, Sobotka M., Plachý - Kunstmüller, Bukáček, Dítě - Šír, Hron, Štěpánek
Branky a nahrávky: 20. Martinec (Protivný, Vacek), 37. Dvořák (Sirotek), 66. Toma (SN) - 23. Šír (Smejkal, Fibikar), 49. Havelka (Sobotka M.)
Rozhodčí:
Vyloučení: 13:14 navíc Sobotka M., Plachý - 10min OT a Koželuh OK
Využití: 0:2 V oslabení: 0:0
Diváci: 150
Střely na branku: 47:28
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2
N Y M B U R K - K zápasu odjížděl žďárský tým poměrně zdecimovaný chřipkou a průběh zápasu jeho destrukci ještě prohloubil. Utkání jsme dohrávali v deseti a jen díky obrovské vůli a famóznímu výkonu brankáře Vajnera, vezeme tento neskutečně těžce vybojovaný bod.

Reportáž

Již v první třetině dali znát domácí svoji převahu a jejich tlaku odolávali žďárští především díky skvělému Vajnerovi, který kapituloval až devatenáct sekund před první sirénou z hole Jiřího Martince. Vstup do druhé třetiny vyšel lépe hostům, když po dvou minutách vyrovnal svoji premiérovou trefou v „A“ mužstvu Vojtěch Šír. Vedení mohl Nymburk získat zpět již v polovině utkání, když rozhodčí, kterému se naši hráči opravdu nelíbili, nařídit trestné střílení, ale Vajner si s jeho exekutorem poradil a stále držel vyrovnaný stav. V závěru druhé třetiny však přeci jen vrátil domácím vedení Václav Dvořák. Naději na bodový zisk vykřesal v polovině třetí třetiny při přesilovce 5 na 3 Pavel Havelka vyrovnávací brankou. V heroickém výkonu v závěru, vydolovali žďárští zbytky sil a doslova vydřeli bod za remízu v základní hrací době.

V průběhu zápasu přišli hosté o další hráče, Štěpánkovi praskla brusle, Fibikarovi rozsekli ústa, Koželuh dostal trest do konce utkání, Sobotka M. a Plachý desetiminutové osobní tresty a nejhůře dopadl Hron, které byl ve 25. minutě po faulu loktem odvezen rychlou záchrankou se silným otřesem mozku do nemocnice. Za hrubý faul na něj rozhodčí nejen, že nikoho nevyloučil, ale nechali ho nejprve ležet na ledě a ani pořadatelé nebyli schopni zajistit adekvátní lékařské ošetření a to již Hron dokonce omdléval na střídačce. Závěrečnou část zápasu tedy dohrávala již jen hrstka statečných, z nichž se mnozí potýkají rovněž s virózou. Ti do toho dali nejen zbytky sil, ale velký kus srdce, díky kterému dokázali vybojovat remízu. Dokonce ani v prodloužení, kde jsme hráli opět v oslabení, tak jako mnohokrát předtím v zápase, se nepodařilo domácím dostat puk za Vajnerova záda. Rozhodly nakonec až samostatné nájezdy, ve kterých již byli nymburští úspěšnější, ten rozhodující proměnil Josef Toma a zajistil svému mužstvu druhý bod.

Aktuální informace ke zranění Josefa Hrona:
Ke zranění došlo po faulu loktem uprostřed hřiště a dokonce po přerušení hry. Mimo silného otřesu mozku má Hron i rozdrcený nos. Nyní leží v nymburské nomocnici, kde absolvoval první vyšetření na CT, jehož výsledek nebyl příliš povzbudivý, další vyšetření jej čekají během noci. Držíme mu palce a věříme, že se vše v dobré obrátí.
20.9.2009 14:00: Jeho zdravotní se zlepšuje, stále leží v nemocnici, ale již komunikuje s rodinou i lékaři a cítí se výrazně lépe.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Sice jsme nakonec prohráli, ale získaný bod má za dnešních okolností cenu zlata. Již jsem to zmiňoval vícekrát, ale dnes opět kluci předvedli jak obrovský jsou tým, jak skvělá je to parta, co dokážou jeden za druhého udělat. Kdo to neviděl, neuvěří. Kluci do toho dávají tak velký kus srdce, to se dnes moc nevidí, opravdu před nimi smekám. Před zápasem se v kabině víc kašlalo a smrkalo než mluvilo o taktice k zápasu, polovina mančaftu je na hromadě, někteří hráli i s horečkou a o druhou polovinu jsme přišli během zápasu, nejhůře to odnesl Pepík Hronů, doufám že bude v pořádku. Ten laxní přístup mě fakt rozčílil, každou chvíli vidíme, jak umírají sportovci na hřištích, svaz nařídí všem nakoupit drahé defibrilátory, ale pak nikdo nepomůže hráči ležícímu v krvi. Když se střídačka ozývá, aby s ním něco dělali, tak dostaneme trest pro hráčskou lavici. Rozhodčí nás mleli, jak mohli a za takovýhle likvidační zákrok ho ani nevyloučí. I když musím uznat, že pískali blbě na obě strany. To nám ještě taky rozpárali „Fíbu“. Rozhodčí jsou velkým problémem téhle soutěže, speciálně ti mladí arogantní hoši, co si myslí, že jsou dokonalí a neomylní. Nakonec ještě musím dnes vyzdvihnut fantastický výkon „Vajnyho“, předváděl neuvěřitelné zákroky a nebýt jeho, tak to mohlo být po první třetině 5:0. Ještě jednou všem velké díky. Ještě že máme teď týden volno a snad se do neděle dáme dohromady, abychom na domácí premiéru již nastoupili opět v plné síle. Věřím, že fanoušci přijdou ve velkém počtu, po těch třech úvodích zápasech a speciálně po dnešku si hráči pořádnou podporu rozhodně zaslouží.

Fotogalerie