ZNS - OPA 3:2 - Plameny berou z nervózního duelu důležité tři body

Zveřejněno 03.03.2024 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou HC Slezan Opava
33., neděle 3.3.2024
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Slezan Opava ZNS - OPA
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal – Wasserbauer, M. Kubíček, Grauer, Pleva, Beran, Půža, Jar. Ludvík – Dušek, Kadleček, Půhoný – Štola, Jícha, Picka – Polodna, T. Ludvík, Chlubna – Maštera, Gregar.
HC Slezan Opava: Nowak – Foltýn, Adamec, Ervasti, Štěpánek, Šindelář, Jak. Ludvík – Kotásek, Beránek, Káňa – Kadula, Krejsa, Hendrych – Štindl, Vašenka, Vojtovič – Buršík, Brada, Hradil – Häring.
Branky a nahrávky: 33. Kubíček (Dušek), 37. Kadleček (Pleva, Půhoný), 43. Wasserbauer (Chlubna, Polodna) – 4. Vašenka (Štěpánek), 48. Krejsa (Brada). Rozhodčí: Held – Štěrba, Viskot. Vyloučení: 7:5, navíc Foltýn (Opava) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 640. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
Dohrávka 33. kola nabídla velkou bitvu s mnoha osobními souboji. Plameny sice během první třetiny prohrávaly, ale ve druhé periodě skóre v pětiminutové přesilovce otočily, a do třetí části tak šly s jednobrankovým vedením. V té skóre ještě navýšil bombou Jan Wasserbauer a i když hosté opět snížili, vyrovnat se jim již, i díky vynikajícímu Sejpalovi, nepodařilo. Plameny tak udělaly důležitý krok k postupu do play-off. Další utkání je na programu ve středu, kdy přivítáme na Bouchalkách ve formě hrající Hodonín.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Jiří Plachý (SKLH Žďár nad Sázavou): „Dnes to bylo hodně o celém týmu. V první třetině na nás byla vidět únava z náročného programu a soupeř toho uměl využit. Hrát třetí zápas v play-off módu během pěti dnů je těžké i pro plně trénované kluky. Ve druhé třetině nám pomohla pětiminutová přesilovka, se kterou jsme výborně naložili. Poslední třetina byla nervózní a bylo to kdo dá gól, my dali třetí a snížení Opavy už nestačilo. Opravdu dnes bych nechtěl nikoho jmenovat, protože na vítězství se podíleli komplet všechny formace. V pondělí máme volný den, v úterý potrénujeme a připravíme se na středu. Víme, o co hrajeme!”

Pavel Zdráhal (HC Slezan Opava): „Bohužel jsme opět pokračovali v trendu z posledních zápasů s tím rozdílem, že do půlky zápasu jsme byli jednoznačně lepším týmem. Měli jsme více šancí, ale ty jsme bohužel neproměnili. Soupeř nás provokoval, my jsme to opětovali, což bylo přesně to, co domácí chtěli. Když vedeme, nemáme se soustředit na šarvátky, ale na to, abychom zápas vyhráli. Nechali jsme se rozhodit úplnými mikroblbostmi, přišel faul, pak další na pět minut, což rozhodlo o tom, že se ze Žďáru vracíme s prázdnou.”

Fotogalerie