OPA - ZNS 4:6 - výhru Plamenů režíroval hattrickem Půhoný, z Krnova vezou všechny body!

Zveřejněno 09.12.2023 | Anna Daňsová
HC Slezan Opava SKLH Žďár nad Sázavou
22., sobota 9.12.2023
HC Slezan Opava - SKLH Žďár nad Sázavou OPA - ZNS
HC Slezan Opava: Slíž (41. Nowak) - Lehotský, Thiel, Ervasti, Štěpánek, Šindelář (C), Backa, Ludvík - Kotásek, Beránek, Káňa, Rousek (A), Brada, Hendrych, Häring, Krupa, Vojtovič, Vašenka, Stuchlík (A), Štindl.
SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sláma) - Kulhánek, Pleva (C), Ludvík J., Grauer, Kukla, Půža - Štola, Gregar, Jícha, Wasserbauer (A), Dušek, Chlubna, Rohlík, Čejka, Půhoný (A), Ludvík T.
Branky a nahrávky: 3. Vojtovič (Ludvík, Beránek), 18. Brada, 28. Rousek (Šindelář, Stuchlík), 47. Štindl (Ervasti, Vašenka) - 19. Čejka (Ludvík T., Jícha), 26. Půhoný, 31. Půhoný (Dušek, Rohlík), 35. Wasserbauer (Půhoný, Dušek), 38. Půhoný (Dušek), 58. Dušek (Kukla, Rohlík). Rozhodčí: František Held - Pavel Rychlý, Marek Bubela. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5, 4:5, 4:6.
22. kolo sehrály Plameny v dočasném působišti opavského Slezanu, na stadionu v Krnově. Začátek utkání vyšel lépe domácím, kteří si vypracovali dvoubrankové vedení, na to ale Plameny dokázaly ještě do konce první části zareagovat a vstřelit kontaktní gól. Ve druhé části Plameny srovnaly, Slezan sice ještě jednou vedl 3:2, ale pak už byl zápas v režii hostujícího celku, který ještě ve druhé třetině otočil na 3:5 a ve třetí třetině si zodpovědně pohlídal vedení, a tak mohl zaslouženě slavit tříbodové vítězství. K tomu výrazně pomohl hattrickem Jiří Půhoný, celý tým předvedl velmi zodpovědný a dobrý výkon. Na ten mohou svěřenci Milana Řehoře navázat příští sobotu, kdy odehrají zápas na ledě Šumperku.
 

Ohlasy po utkání

Jiří Plachý (SKLH Žďár nad Sázavou): Dnes to byl od všech hráčů zodpovědný výkon, dodržovali jsme, co jsme měli. Po té dlouhé cestě byl začátek trochu pomalejší, ale pak jsme se do toho dostali a myslím si, že po zbytek zápasu jsme byli lepším týmem, líp jsme bruslili. Včera jsme si k tomu něco na tréninku řekli a až na pár nějakých chyb, které se stávají, protože to je prostě hokej, jsme to dnes dodržovali. Za mě super výsledek a parádní tři body, doufám, že jsme se teď dostali zase zpět na vítěznou vlnu a budeme takhle pokračovat.