KOP - ZNS 4:3 -Z Kopřivnice se vracíme bez bodů!

Zveřejněno 21.01.2024 | Redakce
HC ISMM Kopřivnice SKLH Žďár nad Sázavou
31., sobota 20.1.2024
HC ISMM Kopřivnice - SKLH Žďár nad Sázavou KOP - ZNS
HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (Baldik) – Petrek, Janiczek, Kelnar, Zeman, Fojtík, Hrůzek, Marek, Tomeček – Spurný, Raška, Urban – Pargač, Pindel, Mach – Sluštík (C), Indrst, Kubík – Suchý (A).
SKLH Žďár nad Sázavou: Sejpal (Sláma) – Jar. Ludvík, Kukla, Pleva (C), M. Kubíček, Grauer, A. Svoboda, Půža – Půhoný (A), Wasserbauer (A), Dušek – Chlubna, Jícha, Rohlík – T. Ludvík, Gregar, Štola – Polodna.
Branky a nahrávky: 14. Marek (Pindel, Petrek), 17. Suchý (Fojtík), 40. Indrst (Tomeček, A. Urban), 60. O. Sluštík (Hrůzek, Fojtík) – 16. Štola (Jícha, A. Svoboda), 37. Wasserbauer (Půža, Půhoný), 43. Dušek (Půhoný, Kukla). Rozhodčí: Gebauer – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 697. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Z VYROVNANÉHO ZÁPASU SE VRACÍME BEZ BODŮ, KDYŽ DOMÁCÍ O SVÉM VÍTĚZSTVÍ ROZHODLI V POSLEDNÍ MINUTĚ ZÁPASU. V PRŮBĚHU ZÁPASU JSME SE DOKÁZALI TŘIKRÁT VRÁTIT NA VÝROVNANÝ VÝSLEDEK, BOHUŽEL NA ČTVRTOU BRANKU DOMÁCÍCH JSME JIŽ NEDOKÁZALI REAGOVAT.

Reportáž

V utkání 31. kola přivítali kopřivničtí hokejisté na domácím ledě soupeře ze Žďáru nad Sázavou. Obě družstva nastoupila do utkání s cílem bodovat, vždyť žďárské Plameny avizovaly již před utkáním cíl v podobě zisku 6 bodů ze tří následujících utkání. Kopřivničtí zase chtěli přerušit nelichotivou třízápasovou šňůru bez bodu. Obě družstva začala aktivně, až svou aktivitu hned na konci 1. minuty přehnal hostující hráč a po faulu na Ondřeje Sluštíka byla domácím nabídnuta přesilová hra. Bohužel ale branku nepřinesla. Dalších deset minut se hra přelévala, šance se objevily na obou stranách, oba brankáři ale byli pozorní. Když se v polovině 13. minuty naskytla Kopřivnici další početní výhoda, trvalo necelou minutu, než se od modré čáry nemýlil Miroslav Marek (Pindel, Petrek). Z vedení se ale domácí neradovali dlouho. Za dvě minuty bylo srovnáno. Martin Štola brankou odčinil své vyloučení, ve kterém se prosadili domácí, a srovnal na 1:1. Na další branku se také nečekalo dlouho. V 17. minutě převzal Dominik Suchý puk na levé straně po chytré přihrávce za obránce od Tomáše Fojtíka, dovezl jej až do útočného pásma a jeho střela byla gólová. V prostřední části si obě strany vytvořily několik slibných šancí, brankově se ale prosadili hosté, když opět dotáhli skóre na 2:2. Tentokráte se trefil Jan Wasserbauer v přesilové hře hostí. Na začátku 38. minuty bylo po zákroku kopřivnického obránce nařízeno trestné střílení, kopřivnický brankář Andreas Kubáň se ale přelstít nenechal. Na začátku 40. minuty strhla Kopřivnice vedení opět na svou stranu. Obránce Jaroslav Tomeček udržel pul v útočném pásmu, otočil se s kotoučem a našel Filipa Indrsta. Ten využil nabídnutého prostoru a z kruhu prostřelil hostujícího brankáře Sejpala. Hosté ze Žďáru opět dotahovali a hned ve 43. minutě byl úspěšný Dominik Dušek. Když se nerozhodné skóre drželo i v poslední minutě na stavu 3:3, už to vypadalo na prodloužení. To ale odmítl necelou půlminutu před koncem zápasu Ondřej Sluštík (Hrůzek, Fojtík). Hrůzkovu střelu hostující brankář ještě vykopl betonem, na dorážku už byl krátký. I přes snahu hostí opět srovnat, kdy si vzali i oddechový čas a zvolili hru bez brankáře, se skóre již neměnilo. Domácí se tak mohli radovat z důležitých tří bodů. (převzato z https://www.hcismm.cz/)
 

Ohlasy po utkání

Marcel Kuděla (trenér HC ISMM Kopřivnice): ,,Bylo to perfektní, kluci trpělivě makali až do poslední vteřiny a v závěru nám to vyšlo skvěle. Vítězství si kluci podle mě zasloužili, protože těch šancí, které zahodili nebo které chytil brankář soupeře, bylo fakt hodně. Ale šli jsme si za tím a vyšlo to.”