JUN : Bodový příděl i z Popopovic

Zveřejněno 24.01.2010 | jh
Velké Popovice SKLH Žďár nad Sázavou
26., neděle 24.1.2010
Velké Popovice - SKLH Žďár nad Sázavou VPO - ZNS
Velké Popovice: Honc – Šoulej, Dvořák, Stejskal, Kovář, Hanek, Saller, Rejna, Bareš, Charvát, Decsy, Žoha J., Charvát, Petráň, Teč, Kratochvíl, Žoha M., Jacišin, Pikhart
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Mach, Jícha, Černý, Sedlák - Slavík, Hron, Zadina, Šír, Klíma, Šimon, Mahel, Kunstmüller, Wasserbauer
Branky a nahrávky: 4. Decsy (Charvát), 57. Pikhart (Decsy) – 30. Sedlák, 33. Mahel (Hron,Černý), 53. Slavík (Mahel). Vyloučení: 6:9 plus domácí 1x 5+OK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0,1:3,2:3.
V E L K É   P O P O V I C E – Po čtrnácti dnech se junioři znovu utkali s celkem Popovic. A stejně jako při domácí dohrávce museli i tentokrát o vítězství perně bojovat. Do zápasu totiž lépe vstoupili domácí, když úvodní tlak zúročili ve vedoucí branku. Při přesilové hře využili chyby v rozehrávce hostujícího týmu a Decsy otevřel skóre zápasu.

Reportáž

Pak se ale poměr sil na ledě začal obracet a hosté měli velmi blízko k vyrovnání. Nejprve se Klímova střela smolně odrazila od horní tyče těsně před brankovou čáru a o chvíli později neuznal rozhodčí Zadinovi gól, když zbrkle přerušil hru z důvodu vyloučení domácího hráče. Branky se tak hosté dočkali až v polovině zápasu, když ve vlastním oslabení zakončil pěknou individuální akci Sedlák. V té době už byli jasně lepším týmem a tak na sebe nenechala další branka dlouho čekat. Dlouhou nahrávku Černého tečoval Hron přímo na rozjetého Mahela a ten samostatný nájezd umístěnou střelou proměnil.
Když na začátku třetí třetiny našel hostující Slavík skulinu mezi betony domácího gólmana, bylo téměř rozhodnuto. Poslední komplikace se vyskytla až v poslední pětiminutovce zápasu. Hosté hráli čtyři minuty v oslabení, z toho dvě minuty dvojnásobném. Domácím se sice podařilo snížit, ale víc už jim hosté nedovolili.