JUN : Body tentokrát zůstaly doma

Zveřejněno 18.01.2010 | jh
SKLH Žďár nad Sázavou Velké Popovice
17., pátek 15.1.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Velké Popovice ZNS - VPO
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Mach, Šír, Slavík, Jícha, Wasserbauer Jakub, Jan - Dobiáš, Hron, Zadina, Plch, Klíma, Šimon, Mahel, Kunstmuller, Hájek, Velecký, Wasserbauer Jan
Velké Popovice: Slavík - Dvořák, Žoha J., Kovář, Teč, Bareš, Stejskal, Švehla, Žoha M., Mašek, Jacišin, Petráň, Charvát, Sailer, Bícha, Decsy
Branky a nahrávky: 7. Slavík (Zadina,Klíma), 23. Mahel (Hron,Dobiáš), 27. Plch (Zadina), 45. Hron (Slavík), 56. Hron (Dobiáš) – 21. Švehla (Petráň), 29. Kovář (Žoha), 32. Bareš (Decsy), 60. Žoha (Petráň,Decsy). Rozhodčí: Kukeně. Vyloučení: 13:12 + 1x10. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3.3, 5:3, 5:4.
Ž Ď Á R N. S Á Z A V O U - První výhru v novém roce si připsali naši junioři. V dohrávaném utkání porazili na vlastním ledě celek Velkých Popovic. V samotném utkání hosté potvrdili vzestup formy ze závěru roku a po celé utkání drželi s favorizovanými domácími krok. Ti si sice vytvořili herní převahu, ale v první třetině z ní vytěžili pouze jednogólové vedení, když umístěnou střelou pokořil hostující brankáře Slavík.

Reportáž

Navíc hned v první minutě druhé třetiny se podařilo hostům vyrovnat. Domácí zabrali a už o dvě minuty později vedli, když odražený puk pohotově uklidil do branky Mahel. Když za další tři minuty navíc s přehledem proměnil samostatný nájezd Plch, vypadalo to pro domácí na snadnou záležitost. Jenže hosté nesložili zbraně. Nejprve Kovář v přesilovce snížil a o chvíli později Bareš z ostrého úhlu trefil přesně růžek domácí branky a začínalo se prakticky od začátku. Ve třetí třetině zasypali domácí hostujícího brankáře sprškou střel, ale ten stále odolával. Nakonec domácí přeci jen strhli vítězství na svou stranu. Nejprve Slavík s Hronem využili chyby ve střídání hostí a druhý jmenovaný z úhlu trefil přesně mezi betony hostujícího gólmana. Pět minut před koncem pak našel Dobiáš před brankou opět Hrona a ten chladnokrevně přidal pátý zásah domácích. Hostům se ještě podařilo utkání zdramatizovat, když v přesilovce 5:3 v poslední minutě snížili, ale vítězství si již domácí vzít nenechali.