VAL - ZNS 7:3 - špatná první třetina rozhodla o vysoké prohře Plamenů

Zveřejněno 11.11.2023 | Anna Daňsová
HC Bobři Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
14., sobota 11.11.2023
HC Bobři Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
HC Bobři Valašské Meziříčí: Ševců (Slovák) - Kočí, Foltýn, Liss, Baroš, Sviták, Velikovský, Holiš - Koláček, Finsterle, Dědek, Vávra, Stodůlka, Martiník, Romančík, Vavřík, Melenovský, Andris, Kozubík, Pokorný.
SKLH Žďár nad Sázavou: Maleček (16. Sláma) - Adam, Kulhánek, Pleva, Ludvík J., Kukla, Půža - Gregar, Maštera, Jícha, Wasserbauer, Kadleček, Dušek, Rohlík, Čejka, Půhoný, Ludvík T.
Branky a nahrávky: 10. Koláček (Foltýn, Liss), 11. Andris (Baroš), 14. Andris (Liss, Kozubík), 16. Finsterle (Pokorný, Stodůlka), 16. Kozubík (Romančík, Andris), 19. Baroš, 23. Martiník (Baroš, Vávra) - 25. Půhoný (Kadleček, Pleva), 45. Kadleček (Půhoný, Kulhánek), 55. Půhoný (Wasserbauer, Kulhánek). Rozhodčí: Michael Hranoš - Valdimír Hladík, Martin Voznička. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 224. Průběh utkání: 7:0, 7:3.
K utkání 14. kola zajížděly Plameny na led Valašského Meziříčí, kde jim absolutně nevyšla první třetina, kterou prohrály 0:6. Domácí dokázali využít velké množství šancí, které si vytvořili, a donutili Štěpána Malečka ještě před koncem první části vystřídat, do branky Plamenů se pak postavil Jiří Sláma. Od druhé třetiny se pak hra mírně vyrovnala, a tak přestože ještě Bobři dávali na 7:0, pak už se trefovali pouze hosté, kteří ale zvládli pouze korigovat nepříznivé skóre na konečných 7:3 pro Valachy. Ti si tak připsali zasloužené tři body. Šanci na nápravu budou mít Plameny ve středu, kdy je čeká derby v Havlíčkově Brodě.
 

Ohlasy po utkání

Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou): Těžko to dnes hodnotit. Totálně nám nevyšla první třetina. Nějaké výsledky jsme teď měli a asi jsme nabyli pocitu, že to půjde samo. Valaši nám dnes ukázali, že bez práce to prostě nejde. Jestli k dalším zápasům přistoupíme jako dnes, můžeme být v problémech. Není potřeba ale propadat panice, tým kvalitu má, je to jen jeden zápas, ale takhle to nepůjde. Takže z hrušky dolů a zpět do práce.