ZNS - VYS 10:4 - Plameny v parádní atmosféře sestřelily Vyškov

Zveřejněno 08.11.2023 | Anna Daňsová
SKLH Žďár nad Sázavou Hokej Vyškov
13., středa 8.11.2023
SKLH Žďár nad Sázavou - Hokej Vyškov ZNS - VYS
SKLH Žďár nad Sázavou: Maleček (Sláma) - Kulhánek, Kukla, Adam, Pleva, Ludvík J., Grauer, Půža - Kadleček, Koukal, Dušek, Vampola, Rohlík, Maštera, Ludvík T., Kaut, Wasserbauer, Jícha, Půhoný, Gregar, Čejka.
Hokej Vyškov: Synek (32. Šarman) - Hefka, Dluhoš, Studený, Mikulík, Hohl, Žižka - Lehečka, Vašíček, Janeček, Tomajko, Lekeš, Sebera, Štefka D., Štefka J., Popelka, Krejčiřík, Kořenek, Komínek.
Branky a nahrávky: 10. Dušek (Půhoný), 19. Pleva (Dušek, Půhoný), 20. Wasserbauer (Čejka, Kadleček), 27. Kaut (Koukal), 29. Koukal (Kukla, Vampola), 31. Vampola (Koukal, Pleva), 32. Půhoný (Dušek, Rohlík), 32. Čejka (Kadleček), 45. Půhoný (Půža, Dušek), 51. Dušek (Ludvík J., Kulhánek) - 9. Sebera (Komínek, Janeček), 12. Lehečka (Komínek), 27. Vašíček (Štefka J.), 53. Štefka J. (Vašíček, Hefka). Rozhodčí: Michal Maršálek - Marek Tichý, Jaroslav Štěrba. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 1294. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 10:3, 10:4.
Plameny ve třináctém kole přivítaly na Bouchalkách v utkání s charitativním podtextem ambiciózního soupeře z Vyškova. Od začátku první třetiny zaplněné tribuny mohly vidět velmi rychlý a atraktivní duel. Hosté se dostali v první části dvakrát do vedení, přesto ale Plameny první třetinu nakonec vyhrály. Hostům se ve 27. minutě podařilo vyrovnat na 3:3, jenže o 19 sekund později vrátil Plamenům vedení Tomáš Kaut. Vyškov pak dostal šanci znovu vyrovnat v přesilové hře, ta se jim ale hrubě nepovedla. Plameny v ní vstřelily dva góly a odskočily do tříbrankového vedení, které navíc o minutu později navýšil Půhoný a ve stejné minutě ještě Čejka, takže po druhé části se šlo do kabin za stavu 8:3. Ve třetí části pak Plameny dosáhly dvouciferného skóre a hosté už dokázali pouze korigovat na konečných 10:4. Zejména díky skvělé druhé třetině tak Plameny doslova sestřelily Vyškov 10:4 a zaslouženě si připsaly další tři body do tabulky i díky gólovému příspěvku všech tří slavných odchovanců Žďáru, Koukala, Vampoly a Kauta. Opět fantastický byl dnes v brance Štěpán Maleček! Plameny čeká v sobotu další utkání, tentokrát zajíždí na led Valašského Meziříčí.

Reportáž

VIDEOREPORTÁŽ

 

Ohlasy po utkání

Tomáš Kaut (SKLH Žďár nad Sázavou): V první řadě bychom moc chtěli poděkovat fanouškům, že dorazili. Kvůli tomu se to tak nějak celé dnes chystalo, takže jsme rádi, že přišel plný zimák a podařilo se podpořit dobrou věc, z toho máme všichni radost. A k zápasu... V první třetině jsem rád, že nás kluci podrželi a dali nějaké góly, protože my jsme byli ještě takoví vlažní (smích). Bylo důležité, že jsme vždy dokázali rychle reagovat a vyrovnat, když soupeř vedl. Myslím si, že zápas pak zlomila ta pasáž, v níž jsme dali ty čtyři rychlé góly. Pak už se to i díky skvělému výkonu Štěpána v brance podařilo udržet.

Fotogalerie