HOM - ZNS 2:3 - Plameny vezou z Hodonína tři body!

Zveřejněno 25.10.2023 | Anna Daňsová
SHKM Hodonín SKLH Žďár nad Sázavou
10., středa 25.10.2023
SHKM Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou HOM - ZNS
SHKM Hodonín: Piták (Dolíška) - Rauš, Riedl, Macháň, Němec, Polesný, Bílek, Švejda, Sedláček, Zorko - Dobiáš, Sajdl, Novák, Štědrý, Bachánek, Luža, Dufek, Weintritt, Karafiát, Laciga, Krejčí.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) - Kukla, Pleva, Kulhánek, Ludvík J., Grauer, Beneš, Půža - Wasserbauer, Kadleček, Paleček, Dušek, Chlubna, Gregar, Ludvík T., Jícha, Maštera, Půhoný, Štola, Čejka.
Branky a nahrávky: 27. Krejčí (Štědrý), 56. Krejčí (Štědrý, Laciga) - 22. Kadleček (Wasserbauer, Čejka), 27. Půhoný (Štola), 54. Kadleček (Jícha). Rozhodčí: Petr Blaha - Pavel Mikšík, Tomáš Kučera. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 801. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
V desátém kole Plameny zavítaly na led Baníku Hodonín, s nímž sehrály vyrovnanou partii. První třetina branku nepřinesla, přestože Plameny nepředvedly vůbec špatný výkon. Hned na začátku druhé části otevřel skóre Slavomír Kadleček, hra se více otevřela a byl k vidění dobrý hokej. Baník sice ve 27. minutě odpověděl gólem Krejčího, ale vyrovnané skóre vydrželo pouhých 33 vteřin, když chybu domácí obrany potrestal Jiří Půhoný a vrátil Plamenům vedení, o které už nepřišly. V 54. minutě na 3:1 zvyšoval Slavomír Kadleček, domácí sice ještě vstřelili kontaktní branku, k vyrovnání už je ale Plameny nepustily. Zodpovědným výkonem podpořeným skvělým Jirkou Slámou v brance svěřenci Milana Řehoře dovedli zápas zaslouženě do vítězného konce a zapsali další tři body do tabulky. Příští utkání čeká Plameny v sobotu, kdy na Bouchalkách přivítají Opavu.
 

Ohlasy po utkání

Jiří Plachý (SKLH Žďár nad Sázavou): Dneska to byl z naší strany dobrý, zodpovědný výkon. Pohlídali jsme si začátek zápasu, který nám v posledních utkáních moc nevycházel, dneska to bylo dobré. Pak jsme hráli zodpovědně, byla tam bojovnost, všechno, co od toho chceme. Navíc Sali (Jiří Sláma, pozn. red.) nás výborně podržel v bráně, takže za mě dnes super!