ZNS - OPA 4:2 - Plameny si připisují do tabulky důležité tři body

Zveřejněno 23.10.2021 | Redakce
SKLH Žďár nad Sázavou Slezan Opava
10., sobota 23.10.2021
SKLH Žďár nad Sázavou - Slezan Opava ZNS - OPA
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Pleva, Macek, Čermák, Váňa, Pražák, Lojek, Půža – Štola, Štěpánek, Jícha, Wasserbauer, Adam, Prokš, Gregar, Bureš, Kovářů, Malenovský
Slezan Opava: Baldik (Piták) – Zapletal, Kunc, Šindelář, Věntus, Prokop, Thiel, Zouhar – Wolf, Buršík, Krupa, Římský, Kadula, Beránek, Damašek, Peterka, Vašenka, Vojtovič, Malina, Štindl
Branky a nahrávky: 4. Bureš (Půža, Kovářů), 28. Wasserbauer (Bureš), 34. Váňa (Pleva, Adam), 59. Prokš (Gregar) – 16. Prokop (Kunc, Vojtovič), 34. Wolf (Štindl). Rozhodčí: Pokorný - Roupec, Štěrba. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 23:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Souboj v rámci 10. kola východní skupiny druhé ligy nabídnul velice urputný hokej dvou sousedních celků v tabulce. V první polovině utkání byli hosté, nutno říct, aktivnějším týmem a jen díky Jirkovi Slámovi byl stav skóre vyrovnaný. Ve třiatřicáté minutě utkání však nejproduktivnější obránce Plamenů David Váňa vstřelil, v signalizované výhodě, vedoucí branku domácího celku na 3:2, kterou v závěrečném dějství ještě pojistil brankou do odkryté svatyně Marek Prokš, a tak Plameny berou další tři body do tabulky. V dalším utkání je na programu derby, kdy Plameny zavítají na led Velkého Meziříčí!

Reportáž

Podrobnosti přineseme později.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Opět jsme výhru urvali až v úplném závěru, takže jsem za poslední zápasy zestárl snad o padesát let. (smích) Za tři body jsem ale samozřejmě moc a moc rád, nezlobil bych se, pokud by to takhle pokračovalo i v dalších utkáních. Náš výkon měl dnes stoupající tendenci. První třetinu jsme nehráli úplně dobře, ale postupně jsme se zlepšovali a ve třetí třetině už jsme podle mého byli lepším týmem. Opava se ukázala jako velice těžký soupeř, dobře nás napadali, měli jsme s nimi velké problémy. Postupně jsme se s tím ale srovnali, šli jsme herně stále nahoru a vše pak vrcholilo v závěrečné dvacetiminutovce. Zlomovým okamžikem zápasu asi byla situace, kdy jsme ubránili více než minutové oslabení tři proti pěti a pak už jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Naše obětavost a nasazení byly v závěru zápasu parádní. Jsme za tři body strašně rádi a doufám, že jsme dali fanouškům tu nejlepší pozvánku k dalšímu utkání, kterým bude derby ve Velkém Meziříčí. Věřím, že jich dorazí co nejvíce, abychom měli slušnou podporu.

Aleš Tomášek (HC Slezan Opava): Celý zápas jsme dotahovali, ani jednou se nám nepodařilo jít do vedení. Bohužel nám tam spadl takový hloupý gól na 2:1, když jsme si to sami tečovali do branky, což je škoda. I přes relativně vyrovnaný zápas zůstávají tři body ve Žďáru, což nás samozřejmě hodně mrzí, ale pokračujeme dál v naší práci.