ZNS - VAL 8:4 - Plameny rozhodly v prostřední části

Zveřejněno 26.09.2020 | Redakce, foto: Radim Chlubna
SKLH Žďár nad Sázavou Valašské Meziříčí
3., sobota 26.9.2020
SKLH Žďár nad Sázavou - Valašské Meziříčí ZNS - VAL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Bazala, Vašíček, Macek, Pleva (C), Půža, Čermák J. – Kovářů, Čermák D., Adam, Kadleček, Jícha, Gregar, Bureš, Heinrich, Štola.
Valašské Meziříčí: Sachr (od 37. Slovák) – Holiš, Báchor, Žák (A), Hajda, Pernický, Kobylík, Pavlas – Andris, Vávra (C), Stodůlka, Slovák, Finsterle, Pořický (A), Kuchařík, Urban, Vavřík, Urbanec, Křivohlávek, Kajaba.
Branky a nahrávky:5. Kovářů (Heinrich, Bureš), 15. Čermák D. (Gregar, Adam), 27. Adam (Jícha), 29. Čermák D. (Půža), 35. Adam (Gregar, Čermák D.), 37. Heinrich (Kovářů, Bureš), 39. Gregar (Půža, Čermák D.), 58. Štola (Kadleček, Jícha) – 4. Hajda, 20. Vávra (Finsterle, Slovák), 51. Pořický (Finsterle, Báchor), 57. Finsterle (Kobylík). Rozhodčí: Brzobohatý - Musil, Štěrba. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:2. Střely na branku: 33:36. Diváci: 400. Průběh zápasu: 0:1, 2:1, 2:2, 7:2, 7:4, 8:4.
Hokejisté Žďáru byli před vlastními fanoušky i podruhé v novém ročníku 2. ligy - skupiny Východ stoprocentní. V divokém souboji s Valašským Meziříčím brali tři body za výhru 8:4. Jako rozhodující se ukázala být prostřední část, v níž Plameny svému soupeři nasázely hned pět branek.

Reportáž

Podruhé za sebou doma a opět tři body. Nicméně start do duelu s Valašským Meziříčím nevyšel Plamenům úplně podle představ. Hostující Bobři dostali ve 3. minutě výhodu přesilové hry, kterou po pár vteřinách zužitkoval přesnou střelou od modré Hajda. Reakce domácího celku na sebe však nenechala dlouho čekat, hned za další půlminutu vyrovnal Ondřej Kovářů – 1:1. Obrat ve skóre pak obstaral David Čermák, který zužitkoval bleskurychlý kontr na předchozí ose Adam – Gregar. Už to vypadalo, že hráči Žďáru půjdou do přestávky s minimálním náskokem, když půlminutu před první sirénou v závaru dotlačil puk za Slámova záda Vávra – 2:2.
Prostřední perioda, to byl doslova koncert v podání domácího souboru. Vše načal Adam, který v dobré příležitosti ani nadvakrát nepřekonal gólmana Bobrů. Pak ale přišel uragán. Stačí je výčet: Dominik Adam s pomocí teče obránce hostů – 3:2, dorážka Davida Čermáka – 4:2, Dominik Adam po krásné „zadovce“ od Gregara – 5:2, prakticky totožná akce, kterou však zakončil Aleš Heinrich – 6:2, Martin Gregar udělal ze dvou bránících hráčů sloupy a završil famózní třetinu Plamenů – 7:2.
V závěrečné dvacetiminutovce se utkání, pochopitelně vzhledem k průběžnému stavu, už jenom dohrávalo. Plameny poněkud polevily v koncentraci a dovolily hokejistům Meziříčím pro ně nepříznivé skóre korigovat. Poslední slovo v utkání však patřilo žďárským hokejistům, brejk tři na jednoho bez problémů zužitkoval Martin Štola – 8:4.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (SKLH Žďár nad Sázavou): „Z mé strany samozřejmě velká spokojenost s výsledkem, ale také s předvedenou hrou. Hlavně ve druhé třetině to od nás bylo prakticky bez chybičky. A to nemyslím jen po výsledkové stránce, ale také po té herní. V této fázi to hráči sehráli opravdu takřka bez chyby. Vést před závěrečnou dvacetiminutovkou o pět branek, to je samozřejmě trošku náročné na psychiku. Určitě to od nás nebylo ideální, ale hráči si s tím dokázali poradit. Valašské Meziříčí rozhodně má svoji kvalitu, hráli opravdu dobře. A to především v jejich přesilovkách, což pro nás do dalších utkání znamená, že se musíme vyvarovat zbytečných faulů. Celkově však musím říci, že i přes velmi dobrý výkon hostů, my jsme tentokrát byli lepší."

Lukáš Plšek (asistent trenéra HC Bobři Valašské Meziříčí): „Dnes se mi to nehodnotí dobře, protože výsledek neodpovídá předvedené hře. Nám uteklo jen pár minut ve druhé třetině a to rozhodlo. Je pravda, že čtyři góly jsme dostali po individuálních chybách, ale do útoku není co vytknout. Měli jsme přes 40 střel a dali opět čtyři góly, ale musíme být zodpovědnější v obraně. Je mi líto našich gólmanů, kteří chytli za ty dva zápasy spoustu čistých tutovek, ale psychicky se na obou muselo střídání projevit." (www.hcvm.cz)

Fotogalerie