ZNS - NJI 4:0 - Plameny vynulovaly Nový Jičín

Zveřejněno 21.12.2019 | Tomáš Masař
SKLH Žďár nad Sázavou Nový Jičín
27., sobota 21.12.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Nový Jičín ZNS - NJI
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Spálovský, Lojek, Kališ, Rašín, Pleva, Koželuh, Hort, Bureš, Wasserbauer, Medek, Adam, Kovářů, Kunstmüller, Jícha, Prokš, Gregar, Chlubna, Heinrich
Nový Jičín: Loubal (Palička D.) – Váňa, Hruška, Rufer, Tomeček, Holáň, Tolokonnikov – Macuh, Kafka, Králík, Palička F., Štefka, Plitko, Finsterle, Krupa, Hilšer
Branky a nahrávky: 9. Heinrich (Kovářů), 23. Adam (Gregar, Spálovský), 35. Medek (Prokš, Spálovský), 41. Chlubna (Wasserbauer, Lojek). Rozhodčí: Čuňočka - Musil, Vašíček. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 563. Průběh utkání: 4:0.
Nesmírně důležitý zápas, ve kterém se utkali s přímým konkurentem v boji o play-off, dnes odehráli žďárští hokejisté. Na Bouchalky přijeli Ďáblové z Nového Jičína, a jak už před zápasem upozorňoval domácí kapitán Martin Pleva, Plamenům po ztrátách v posledních zápasech nezbývalo nic jiného než naplno bodovat, pokud si chtěly udržet reálnou naději na vyřazovací část soutěže. Toto odhodlání bylo pak na svěřencích Radka Hamana vidět již od prvních minut. Domácí borci se do soupeře pustili s plnou vervou a prakticky od začátku střetnutí nenechali nikoho na pochybách o tom, kdo si dnes odnese veledůležité tři body.

Reportáž

Do posledního domácího utkání v tomto kalendářním roce vstoupily Plameny s novou posilou. Defenzivní řady přišel vyztužit mladý Patrik Rašín z Jihlavy a nutno dodat, že premiéru měl více než vydařenou, když defenziva žďárského týmu soupeři nepovolila ani jeden gól. Ale pojďme pěkně popořádku. Domácí začali utkání aktivně a hned na konci 1. minuty jim hostující Ruffer nabídl přesilovou hru. V té sice svěřenci Radka Hamana hned několikrát vyzkoušeli pozornost Loubala v novojičínské brance, ale žádná z akcí gólem neskončila. Na druhé straně pak Slámu otestoval zkušený Lukáš Finsterle. První zásadní okamžik střetnutí se odehrál v 9. minutě. Nejprve byl v čase 8:17 vyloučen za podražení hostující Štefka a jen o 11 vteřin později se mohli domácí příznivci na tribunách poprvé zaradovat. Nahrávku Ondřeje Kovářů z první napálil do sítě Aleš Heinrich - 1:0. Hned v 10. minutě měly Plameny možnost zahrát si další přesilovku poté, co se nedovoleným bráněním provinil další z Ďáblů, ale skóre se tentokráte neměnilo. Podobně dopadla i poslední početní výhoda domácích na konci první třetiny. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0.


Po počátečním oťukávání na začátku druhé části znovu udeřili hráči s plamenným žetkem na prsou. Po pěkné nahrávce od Martina Gregara se podobně jako v případě prvního gólu střelou z první prosadil Dominik Adam, druhou asistenci si připsal Adam Spálovský - 2:0. Následně byl vyloučen za nedovolené bránění domácí Gregar, ale první přesilovka v zápase se Ďáblům příliš nepovedla. Ještě větší šanci na skórování jim však žďárští hokejisté poskytli v 32. minutě, když v rychlém sledu za sebou putovali na trestnou lavici domácí Wasserbauer a Lojek. Ani 85 vteřin trvající převahu 5 proti 3 však hráči z města klobouků využít nedokázali. Velkou zásluhu na tom měl hlavně domácí gólman Sláma, který se vytáhl především proti Krupově střele. Naopak zanedlouho poté, co se oba žďárští hráči vrátili na led, se brankové světlo rozsvítilo opět za novojičínskou brankou. Souhru Marka Prokše a Adama Spálovského přetavil ve třetí gól Robin Medek - 3:0. Vzhledem k tomu, že se do konce druhé periody již skóre nezměnilo, mohly si Plameny užívat během druhé přestávky komfortní tříbrankový náskok.
S tímto tříbrankovým polštářem v zádech vstoupili domácí do třetí třetiny velice sebevědomě a hned po 40 vteřinách se domácí tribuny zaradovaly počtvrté. Střílel Tomáš Chlubna, nahrávali Martin Lojek a Jan Wasserbauer - 4:0. V tuto chvíli bylo o vítězi utkání prakticky rozhodnuto. Hosté, kteří hráli druhé utkání ve dvou dnech, již nedisponovali dostatečnými fyzickými ani psychickými silami, aby se stavem zápasu mohli něco udělat a ani domácí už se nepouštěli do žádných větších akcí. Poslední třetina se tak nesla víceméně poklidně v předvánočním duchu a k radosti domácích příznivců si tak Plameny nadělily pod stromeček 3 body za vítězství nad novojičínskými Ďábly.

SESTŘIH UTKÁNÍ

 

Ohlasy po utkání

Radek Haman (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „Dnes to byl z naší strany parádní výkon. Myslím si, že jsme měli zápas po celou dobu ve své moci. Samozřejmě jsem si vědom toho, že Nový Jičín měl v nohách včerejší těžký duel s Havlíčkovým Brodem. Ale ono je to někdy paradoxně možná těžší, nepodlehnout tomu, že soupeř hraje druhý zápas ve dvou dnech a nepřizpůsobit se jeho tempu. To se nám myslím dnes povedlo, celé utkání jsme odehráli ve vysokém tempu a prakticky od začátku do konce ho kontrolovali.“

Fotogalerie