Plameny padly v prodloužení a série se tak vrací na Bouchalky za stavu 1:1

Zveřejněno 04.03.2019 | Tomáš Masař
Valašské Meziříčí SKLH Žďár nad Sázavou
ČF2, pondělí 4.3.2019
Valašské Meziříčí - SKLH Žďár nad Sázavou VAL - ZNS
Valašské Meziříčí: Slovák (Šurý) – Báchor, Weintritt, Váňa, Žák, Rudl, Holiš, Jenáček, Ostrčil – Vaněk, Dvořák, Seidler – Brunec (C), Daněk (A), Dalajka – Hořanský, Vávra, Pořický – Fojtík, Martiník (A), Andris.
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal (Sláma) – Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva (C), Hort, Peslar – Kovářů, Prokš, Kunstmüller (A), Bureš, Kadlec, Čermák, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík (A), Panna, Wasserbauer.
Branky a nahrávky: 16. Vaněk (Seidler, Báchor), 34. Hořanský (Vávra, Ostrčil), 65. Dalajka – 25. Panna (Stehlík, Krupka), 37. Stehlík (Kuřítko, Peslar). Rozhodčí: Šudoma – Novák, Pospíšil. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 370. Střely na branku: 44:29 (14:10, 11:10, 16:7 - 3:2). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — V nervy drásajícím utkání Plameny dvakrát dotáhly jednobrankové vedení domácích, v prodloužení však nakonec padly. Na Bobří hrázi se dnes hrálo vyrovnané utkání, ve kterém měli zprvu navrch domácí, ale postupem času se aktivita přesouvala na hokejky žďárských hráčů, kterým se podařilo dvakrát odpovědět na vedoucí branku Bobrů. V prodloužení se však štěstí přiklonilo na stranu domácích, kteří tak vyrovnali stav série na 1:1.

Ilustrační foto: Tomáš Marek

Reportáž

Domácí Bobři vstoupili do utkání s očividnou snahou vyrovnat a vynutit si tak ještě jeden domácí zápas. Hned ve 14. vteřině se jim po faulu Čermáka naskytla ideální příležitost, ale Plamenům v čele s gólmanem Loubalem se podařilo oslabení přestát. Po počátečním tlaku domácích se postupem času ke slovu dostávali postupně i hosté a k vidění tak byl velmi atraktivní hokej plný oboustranného nasazení. V polovině 11. minuty dostaly šanci zahrát si přesilovku i svěřenci Michala Konečného, která byla navíc po 53 sekundách umocněna dalším faulem domácích. Více jak minutu dlouho přesilovku se však žďárským hokejistům využít nepodařilo. V čase 14:28 se před domácím brankářem Slovákem ocitla hned trojice hostujících hráčů, ale ani tentokrát se červené světlo za meziříčským gólmanem nerozsvítilo. Naopak udeřilo na druhé straně, v duchu staré hokejové pravdy "nedáš, dostaneš" se prosadili domácí Bobři. Po pěkné spolupráci s Petrem Seidlerem se v čase 15:11 mohl radovat Rostislav Vaněk, druhou nahrávku si připsal Stanislav Báchor - 1:0. Vedoucí gól vlil domácím čerstvou krev do žil a najednou jich byl plný led. Ani Plameny se však nenechaly zahanbit a v 20. minutě ujížděl na Slováka Ondřej Pana, ale domácího gólmana bohužel nepřekonal. Hned vzápětí měl podobnou šanci i domácí Fojtík, ale ani on na Loubala nevyzrál. Do kabin se tak šlo za nejtěsnějšího vedení domácích.

Také do druhé třetiny se domácí vrhli doslova po hlavě, ale poměrně brzy přešla aktivita na hole žďárských hokejistů, což jim na konci 23. minuty vyneslo další přesilovou hru. Když už se zdálo, že ani tato početní výhoda nepřinese kýžené ovoce, využil zmatků před domácím Slovákem Ondřej Panna a dopravil puk, čtyři vteřiny před návratem vyloučeného domácího hráče na led, do odkryté klece, přihrávky si připsali Ondřej Stehlík a Lukáš Krupka - 1:1. V polovině 27. minuty se opět po závaru ocitl nekrytý puk v domácím brankovišti, tentokrát ale Bobři dokázali nebezpečí na poslední chvíli zažehnat. O chvíli později hráli Plameny další přesilovku, ale tentokrát bez úspěchu. Naopak domácí byly v 34. minutě v tomto ohledu úspěšnější. Wasserbauerovo nedovolené bránění potrestal Adam Hořanský, který využil dobré práce Tomáš Vávry v předbrankovém prostoru, druhou přihrávku si připsal Radim Ostrčil - 2:1. Žďárským hokejistům se však na konci 37. minuty podařilo srovnat, po výborné akci Martina Kuřítka skóroval Ondřej Stehlík, druhá asistence byla připsána Jakubu Peslarovi - 2:2. Po druhé třetině tak na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav.

Do třetí periody vstoupili aktivněji žďárští hokejisté, ale změnu skóre to nepřineslo. Oba týmy pak nedokázaly zužitkovat přesilové hry po trestech pro žďárskou střídačku v 44. minutě a domácího Vávru v 47. minutě. Postupem času se na obou stranách začala projevovat určitá nervozita a snaha především neudělat chybu a brankových šancí tak výrazně ubylo. V 59. minutě byli v rozmezí několika málo sekund vyloučeni za nedovolené bránění žďárský Kolda a meziříčský Hořanský a závěr utkání se tak dohrával ve čtyřech na obou stranách. V poslední minutě měli ještě velkou šanci domácí, když jeli do přečíslení tři na jednoho, ale s Žákovou střelou si naštěstí Loubal poradil. Rozhodnout tak muselo až prodloužení.

Na začátku prodloužení se Plameny natlačily do útočeného pásma a snažily se najít cestu, jak propasírovat puk skrz domácího gólmana Slováka, ke gólovém úspěchu to však nevedlo. Větší štěstí měli nakonec domácí, na delší čas se jim podařilo uzamknout žďárské hráče v jejich obraném pásmu a ti se nakonec dokázali osvobodit jen za cenu zakázaného uvolnění. Trenér Konečný se sice oddechovým časem pokusil dopřát svým svěřencům čas na potřebnou regeneraci, ale unavená sestava si již nedokázala poradit s tlakem domácích a v čase 64:08 Patrik Dalajka dokázal protlačit puk za brankovou čáru a rozhodnout tak o vítězství domácích - 3:2.

 

Ohlasy po utkání


Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Myslím si, že dnes jsme byli od půlky zápasu lepší a aktivnější. Domácí na nás první třetinu trošku vletěli, ale my jsme to přežili a od poloviny zápasu jsme měli daleko víc šancí. Bohužel se štěstí přiklonilo k domácím. I v tom prodloužení jsme měli šance, tlačili jsme a byli jsme aktivní. Tak to někdy je. Musím říct, že domácí vyhráli šťastným gólem, ale to k tomu patří. My se připravíme na středu a věřím, že to zlomíme."