Tatra odjíždí s prázdnou, Plameny si došly pro tři body

Zveřejněno 01.12.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Kopřivnice
22., sobota 1.12.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Kopřivnice ZNS - KOP
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Kadlec, Krupka, Kuřítko, Hasoň, Franek, Stehlík, Wasserbauer
Kopřivnice: Hromada – Imrich, Ficek, Krutil, Zuzaník, Marek, Fojtík – Hrubý, Korec, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík
Branky a nahrávky: 7. Koželuh (Kuřítko, Wasserbauer), 22. Stehlík (Bureš, Kuřítko), 32. Kadlec (Prokš, Peslar), 37. Stehlík (Prokš, Kadlec), 60. Stehlík (Bureš) – 35. Kofroň (Zuzaník), 39. Gebauer (Tomášek). Rozhodčí: Michal – Horký, Roupec. Vyloučení: 5:7, navíc Sláma 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 712. Střely na branku: 41:25 (13:3, 14:15, 9:7). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Sobotní večer na žďárských Bouchalkách byl znovu vítězný. Plameny sice poprvé šly do kabiny si jednobrankovým vedením, ačkoliv šancí bylo více. Za to ve druhé třetině se již začal rýsovat znovu vítězný scénář. Žďárští hokejisté vyhrávají počtvrté v řadě a nepřipustili tak žádné překvapení. Hattrick nastřílel Ondřej Stehlík.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Utkání mezidivizních týmů začalo velkou šancí hostů. Zpoza branky totiž dostal puk mezi kruhy Ficek, ale Sláma si vyjel a skvělým zákrokem jeho střelu zneškodnil. Pak už ale otěže zápasu převzaly Plameny a tlačily obranný val před sebou. Kopřivnice do Žďáru přivezla nic než beton na vlastní modré čáře a vyhazování jednoho puku za dalším z vlastního pásma. Žďárským hokejistům se podařilo prostřelit Hromadu v sedmé minutě, kdy Kuřítko objel soupeřovu branku, přihrál mezi kruhy Aleši Koželuhovi, jemuž sice střela nesedla, ale puk se nakonec do sítě došoural - 1:0. V průběhu první třetiny měl ještě velkou šanci Kadlec, jenž střílel z mezikruží a nebo Hasoň, jenž se snažil dorazit puk za ležícího Hromadu.

Druhé dějství pokračovalo v podobném rytmu. Velké šance si domácí připravovali jak na běžícím páse. A právě již hned z první šance Plameny navýšily svůj náskok, když krásnou přihrávku Bureše tečoval za záda Hromady Ondřej Stehlík - 2:0. Další dobrou šanci měl Wasserbauer, ale Hromada znovu Kopřivnici podržel. V přesilové hře už ale hostující brankář byl bezmocný, protože Marek Prokš předložil krásnou přihrávku před Hromadou puk Jakuba Kadlece, který tečoval puk mezi betony - 3:0. Navíc toto byla letošní 100. branka Plamenů v sezoně. Tatra se dostala do hry o pár minut později, z ojedinělého brejku se totiž prosadil Adam Kofroň - 3:1. Tříbrankové vedení si žďárští hokejisté vzali o chvilku později. Z mezikruží totiž prostřelil Hromadu Ondřej Stehlík - 4:1. Ještě před odchodem do kabin Tatra dokázala snížit ve vlastním oslabení. Za brankou Slámy totiž jednoznačně fauloval domácího Bureše hostující útočník, který šance využil a předložil puk před branku, kde Slámu prostřelil Robin Gebauer - 4:2.

Ve třetí třetině si domácí hokejisté výsledek pohlídali. Kopřivnice se ovšem občas k některé šanci dostala, ale nebyla natolik vážná, aby si s nimi Sláma nedokázal poradit. Mnohem více šancí ale nadále měli domácí, například Kunstmüller dorážel puk do poloodkryté branky, ale minul. Krásnou akci předvedl Marek Prokš, jenž sám před Hromadou zkusil i "forsbergovku", ale puk se zastavil na brankové čáře. Ačkoliv Tatra zkusila hru v šesti, nebyla úspěšná. Do prázdné branky totiž završil hattrick Ondřej Stehlík - 5:2.

 

Ohlasy po utkání


Jaroslav Kofroň (trenér Tatra Kopřivnice):
„My jsme sem dnes jeli oslabený o pět hráčů, kteří marodí nebo jsou zranění. Chtěli jsme hrát hodně z obrany, ale domácí hráli velmi dobře a zcela zaslouženě vyhráli."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„V tomhle zápase asi každý očekával tři body a myslím si, že jsme to zvládli. Byl to trochu jiný hokej, než předtím s Havlíčkovým Brodem, hokej byl trochu kostrbatý, ale asi se nedá hrát pořád krásný hokej. Za tři body jsme rádi."