Plameny bojovaly, ale se Žihadly padly v prodloužení

Zveřejněno 24.10.2018 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Moravské Budějovice
12., středa 24.10.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Moravské Budějovice ZNS - MBU
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Klodner, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Tlačil, Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Franek, Kališ, Jan Wasserbauer
Moravské Budějovice: Jekel – Trnka, Pelikán, Kadela, Peroutka, Kabelka, Kliment, Jurnečka – Matějka, Lupač, Horký, Juráň, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Caha, Bulín, Krutiš
Branky a nahrávky: 15. Krupka (Tlačil, Prokš) – 38. Matějka (Juráň), 61. Kabelka (Krutiš). Rozhodčí: Slavka – Vašíček, Král. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 687. Střely na branku: 38:31 (13:9, 12:13, 13:8 - 0:1). Průběh utkání: 1:0, 1:1 - 0:1.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U - Plameny dnes na Bouchalkách odehrály utkání proti Žihadlům z Moravských Budějovic. Velmi vyrovnané utkání nakonec žďárští hokejisté prohráli v prodloužení. V zápase se blýskli hlavně gólmani obou celků, kteří v bráně dnes večer předváděli skvělé zákroky. Jediným střelcem domácího týmu byl navrátilec po zranění Lukáš Krupka.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně a hráči hned od první minuty prověřovali pozornost obou gólmanů, kteří se nakonec ukázali být těmi nejdůležitějšími články týmu. V 6. minutě přišlo první vyloučení utkání, a sice na straně hostů. Rozhodčí udělil dvouminutový trest Horkému za podrážení a domácí Plameny dostaly šanci otevřít skóre utkání v přesilové hře. Tu sice žďárští hokejisté nevyužili, ale přece jen to později byli oni, kdo vstřelil úvodní branku zápasu. V 10. minutě se po Wasserbauerově přihrávce Gregar dostal před hostujícího brankáře, ale střelou nad pravý beton neuspěl. Ve 13. minutě domácí útočník Lukáš Bureš dostal kotouč do jízdy, ale trefil jen tyč Jekelovy brány. V čase 12:50 se opět vylučovalo na straně Moravských Budějovic. Tentokrát na trestnou lavici usedl Hačecký. Domácím se početní výhoda sice nepodařila sehrát podle představ, ale v čase 14:50 Jan Tlačil našel z otočky u vzdálenější tyče Lukáše Krupku, který střelou z první překonal hostujícího gólmana. Do kabin se po siréně odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhá dvacetiminutovka začala stejně svižně jako ta první. Hned zkraje třetiny se do samostatného úniku dostal Bureš, ale Jekel si jeho střelu ohlídal a předvedl úspěšný zákrok. Když se ve 22. minutě hosté dostali do početní výhody, musel Sláma předvést pár zákroků, aby udržel dosavadní čisté konto. To mu však v čase 37:40 sebral Filip Matějka, když se včas zorientoval před domácí bránou a dostal puk za brankovou čáru.

Závěrečné třetina přinesla velké množství šancí na obou stranách, ovšem ani jedna z nich gólovou radostí neskončila. Ve 45. minutě se hostující Juráň dostal do samostatného úniku, ale Sláma skvěle vyrazil puk hokejkou. Frankova prudká střela od modré čáry se potkala pouze s vyrážečkou hostujícího brankáře, který nedlouho poté předvedl ještě jeden skvělý zákrok. Domácí Jícha se před jeho bránou ocitl úplně sám, ale Jekel nezaváhal a puk za svá záda nepustil. Základní hrací doba skončila za stavu 1:1 a muselo se tedy pokračovat do prodloužení.

To nemělo dlouhého trvání, protože už v čase 60:28 bylo o vítězi rozhodnuto. Daniel Kabelka po přihrávce Petra Krutiše zpoza brány vymetl odkrytou branku domácích a zajistil tak Žihadlům bod za výhru.

 

Ohlasy po utkání

Radovan Biegl (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Musíme pogratulovat Moravským Budějovicím k zisku bonusového bodu. Ráz dnešního utkání v první řadě určili oba brankáři. Obě mužstva si vytvořila spoustu příležitostí. My jsme jich možná měli o něco víc, byť ta hra byla poněkud kostrbatá. Kluci bojovali, ale dneska nám to tam bohužel nenapadalo. V prodloužení došlo z naší strany k nedorozumění a soupeř to potrestal."