Tentokrát nás zlomila třetí třetina

Zveřejněno 08.02.2009 | mk
Uničov SKLH Žďár nad Sázavou
38., neděle 8.2.2009
Uničov - SKLH Žďár nad Sázavou UNI - ZNS
Uničov: Jedlička - Pavlas, Heča, Rajnoha M., Molota, Šindler - Luňák, Pekr, Ševčík - Komínek, Frieb, Paško, - Rajnoha K., Diviš, Jurča
SKLH Žďár nad Sázavou: Vajner - Poskočil, Pleva, Fibikar, Moščic - Sobotka M., Plachý, Havelka - Bukáček, Dítě, Vránek - Sobotka R., Štepánek R.
Branky a nahrávky: 23. Jurča (Luňák, Pavlas), 43. Pavlas, 49. Paško (Frieb, Diviš), 53. Pekr (Pavlas, Molota), 57. Paško (Pavlas), 58. Plachý (Pleva)
Rozhodčí: Klapetek, Hanzlík, P. Rychlý
Vyloučení: 4:7 Využití:1:1 V oslabení: 1:0
Diváci: 401
Střely na branku: 45:29
Průběh utkání: 5:0, 5:1
U N I Č O V - S torzem svého kádru, který čítal pouhých 12 hráčů v poli, se pustili do boje žďárští hokejisté na ledě Uničova. S domácím soupeřem dokázali žďárští držet tempo dvě třetiny. Obvykle si naši vybírají slabší chvilku v prostřední části hry, tentokrát však byla pro nás smrtící až ta třetí, ve které jsme čtyřikrát inkasovali a domácí tak definitivně rozhodli zápas ve svůj prospěch.

Reportáž

První třetinu se hrál pohledný a rychlý hokej. Více navrch v této části však měli domácí a několikrát vážně ohrozili Vajnerovu branku, jenž však skvělými zákroky mužstvo držel a tak především díky jemu a jeho bezchybnému výkonu se odcházelo po první siréně do kabin bez otevřeného skóre.

To však na sebe nenechalo dlouho čekat ve druhé třetině. Již dvě a půl minuty po jejím zahájení, domácí z hole Jurči přeci jen Vajnera překonali a ujali se vedení. Inkasovaná branka však žďárské hokejisty nabudila a ti dokázali zvýšit obrátky a častěji se prosazovat v útočném pásmu. Během prostřední části jsme si vypracovali několik příležitostí k vyrovnání, bohužel však žádná z nich ke kýžené brance nevedla a Jedličku v uničovské brance nedokázal nikdo z hostujícího celku překonat.

Do závěrečné třetiny nastoupili žďárští s odhodláním a snahou po vyrovnání. Skutečnost však byla naprosto opačná. Třetina začala přesně stejně jako ta druhá a domácím opět stačilo necelých dvě a půl minuty k navýšení náskoku na rozdíl dvou branek, úspěšným střelcem byl Pavlas. Ani pak se hosté nevzdávali a bojovali o naději, ale čím více chtěli, tím méně se to dařilo. A tak po dalších pěti minutách Paško zvýšil již na 3:0. Za tohoto stavu již začaly našim hráčům docházet fyzické síly mnohem rychleji, ale ani ty psychické síly se nedostávali a začalo to tam "padat". Nejprve Pekr přidal čtvrtou branku a na "bůra" upravil opět Paško. Jedličkovi ještě alespoň stihl překazit shut-out čestným úspěchem Jiří Plachý.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
Bylo to velmi těžké utkání a těch třináct kluků odvedlo bojovný výkon. Nemám nic, co bych jim mohl zásadně vytknout. Vím, že podle výsledku to tak nevypadá, ale opravdu to nebylo špatně odehrané utkání a zlomily nás až ty rychlé branky ve třetí třetině. Doufám, že se brzy vylížeme z marodky a snad již přijdou dojednané posily a budeme již zase hrát v plné síle.