Dorost v Havlíčkově Brodě prohrál, ale odváží si cenný bod

Zveřejněno 01.11.2018 | Štěpán Ondráček, ok
BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
13., čtvrtek 1.11.2018
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Král (Kubík) – Dvořák, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr, Doležal – Matoušů, Dymák (A), Juřica, Rauš (C), Janko, Holenda, Beneš, T. Krejčí, Kozlík, D. Krejčí, Prášek
SKLH Žďár nad Sázavou: Kadlc (47. Havlík) – Macek, Beran, Pecka, Sochor, Pelikán – Valkoun, Procházka, Kotrba, Elis, Brúha, Bačo (C), Doležal, Staněk
Branky a nahrávky: 29. Dymák (Dvořák, Jiráček), 45. Matoušů (Beneš), 47. Prášek (Holenda), 49. Kozlík (Kutlvašr) – 62. Bačo (Staněk). Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Ondřej Bohuněk, Kristýna Hájková. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 36:38 (12:8, 16:11, 8:14 – 0:5). Průběh utkání: 4:0. Prodloužení: 0:1.
H A V L Í Č K Ů V  B R O D — Žďárští dorostenci si z ledu Havlíčkova Brodu odváží důležitý a cenný bod. V základní hrací době také dlouho měli šanci na body, ovšem nevydařená třetí třetina rozhodla o vítězství Bruslařů. Povzbuzením do dalšího zápasu tak může být kombinace získaného bodu alespoň v prodloužení a zlepšující se výkonu.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Posázavské derby začalo aktivitou obou týmů, ale branka nepadla. Plameny hrály přesilovou hru, ve které zamkly Bruslaře, avšak všechny puky pochytal pozorný Král nebo jeho obrana. Nerozhodný stav mohl v 6. minutě smazat Rauš, který se nacházel mezi kruhy, ale jeho rána z otočky skončila v moci Kadlce. Ve 13. minutě byli blízko první branky hosté zásluhou Valkouna, ten ale ve slibné pozici přestřelil. Pár minut před koncem hráli Žďárští druhou přesilovou hru, v níž si vytvořili obrovskou příležitost ke vstřelení první branky. Na hokejce ji měl slovenský hráč v barvách soupeře Bačo, toho úspěšně vychytal gólman Král.

Na začátku druhé třetiny měli Bruslaři možnost přesilové hry, ale v ní si moc šancí nevytvořili. Naopak to byli hosté, kteří zahrozili z hole Bača, avšak jeho pokus lapil Král. Ve 26. minutě našel Beneš Juřicu, který pálil na branku Kadlce, jenž si připsal úspěšný zákrok. Plameny hrály další oslabení, které měly skoro ubráněné, ovšem dvě sekundy před vypršením trestu inkasovaly. Dvořákova střílená přihrávka mezi kruhy oslovila hůl Filipa Dymáka, který uspěl tečí k pravé tyči. Žďárští byli lepším týmem na ledové ploše, avšak jejich střelci ztroskotali na bezchybném výkonu Krále, který držel domácí ve hře.

V poslední části hry mohl navýšit vedení domácích Kozlík, ale toho vychytal Kadlc. Mladí Bruslaři se dočkali v přesilové hře, když Beneš našel na levém kruhu Karla Matoušů a ten se nemýlil. Plameny se snažily o kontaktní gól, ovšem nepohlídaly si zadní vrátka a inkasovaly potřetí. Jaroslav Prášek zůstal nehlídaný před Kadlcem, se kterým si pohrál a vyhnal ho na střídačku. Hosté mohli reagovat ve vlastním oslabení, ale Bačovo zakončení si pohlídal Král. Domácí udeřili počtvrté, když Kutlvašr vybídl ke skórování Matěje Kozlíka a ten nedal střídajícímu Havlíkovi šanci. V nadstavbovém prodloužení uspěli hosté, když využili přesilovou hru. Staněk nahrál na Roberta Bača, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

 

Ohlasy po utkání


Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod):
„Hokej se mi nelíbil, stejně jako naše nasazení. Vše začalo v Jihlavě, kde to bylo podobné. Spousta hráčů je frustrovaných z toho, že nedají gól a potom jim uskakují důležité puky. Moc pohledný hokej to nebyl, ale jsme rádi za tři body a musíme dál pracovat na chybách, které se objevují v naší hře. V zápasech nám odešla střelba od obránců, a když už vystřelí, tak trefí prvního clonícího hráče."

Martin Nečas (SKLH Žďár nad Sázavou):
„Byl to pro nás takový smolný zápas. Do utkání jsme vstoupili dobře, po první třetině byl stav 0:0 a po druhé 1:0. Škoda třetí třetiny. Kluky jsme upozorňovali na to, aby hráli v pěti. Bohužel, hráli jsme hodně v oslabení a dostali jsme tři góly. Potom se naše hra zbortila. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale Havlíčkovu Brodu zachytal skvěle gólman. Řekl bych, že porážka 0:4 je pro nás možná až moc krutá. Trochu se ale zvedáme, z naší strany to byl docela dobrý zápas. V prodloužení jsme si šli za svým a získali jsme důležitý bod."