BK Havl.Brod SKLH Žďár nad Sázavou
N1, čtvrtek 6.12.2018
BK Havl.Brod - SKLH Žďár nad Sázavou HBR - ZNS
BK Havl.Brod: Kubík (Beran) – Zych (C), Jiráček, Dvořák, Besmák, Kutlvašr, Kuchta – Juřica (A), Beneš, Matoušů – Rauš (A), Dymák, Kozlík – D. Krejčí, Holenda, Prášek – Janko
SKLH Žďár nad Sázavou: Prchlík (52. – 61. Havlík) – O. Beran, Macek, Hebek, Sochor, Pelikán – Janda, Burda, Procházka, Nerad, Kotrba, Elis, Bandy, Bačovský, Brúha, Bačo, Doležal, Staněk, Slanař
Branky a nahrávky: 2. Kozlík (Rauš, Dymák), 6. Dymák (Rauš, Kozlík), 33. Kuchta (Besmák), 45. Rauš, 49. Juřica (Beneš), 52. Dymák (Dvořák, Rauš), 57. Holenda (Prášek, Krejčí), 62. Beneš (Kozlík) – 36. Procházka (Pelikán), 40. Doležal (Macek, Bačo). Rozhodčí: Petr Úlehla – Marek Tichý Pavel Kolář. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 45:23 (14:8, 10:9, 18:6 – 3:0). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 7:2. Prodloužení: 1:0.

Reportáž

Posázavské derby nabídlo ve svém úvodu parádní hokej Plamenů, které několikrát zatopily domácí obraně. Hostům velký tlak gól nepřinesl, naopak sami inkasovali. Bruslaři přečíslili obranu soupeře, když se hezkou akcí prezentovala dvojice Adam Rauš a Matěj Kozlík. Druhý jmenovaný dostal puk na zlatém podnosu, jenž zametl kus černé gumy za bezmocného Prchlíka. Žďárští potom hráli přesilovou hru, kterou nedokázali využít, ale po jejím skončení inkasovali podruhé. Rauš nahrál na Filipa Dymáka, jenž první střelou neuspěl, ale z následné dorážky rozvlnil síť. Plameny mohly korigovat skóre zásluhou Macka, který překonal Kubíka, ale kotouč neměl dostatečnou razanci, aby překročil brankovou čáru.

V další části byla hra neučesaná a bylo k vidění několik nepřesností na obou stranách. Domácí tým mohl zvýraznit své vedení v přesilové hře, ovšem z velkého tlaku se další gól neurodil. Potom si oba týmy vyzkoušely hru ve čtyřech a větší prostor vyhovoval Žďáru, který hned dvakrát mohl skórovat. Šance Staňka i Pelikána však nepřinesly kýžené ovoce. Naopak. Bruslaři udeřili z rychlého protiútoku. Besmák krásným pasem oslovil Jana Kuchtu, který tváří v tvář uspěl proti Prchlíkovi střelou nad lapačku. Plameny se dostaly na dostřel díky povedeným přesilovkám. Nejprve využil špatného postavení Kubíka Michael Procházka. Hostující útočník střelou na levou tyč rozsvítil červené světlo. Deset sekund před koncem druhého dějství si odražený kotouč vzal na svoji hůl Patrik Doležal, který ho nekompromisně poslal do brány.

Třetí třetina přinesla gólové hody, ale vše začali hosté ze Žďáru nad Sázavou, kteří mohli vyrovnat. Branku na holi měl Bačo, toho ale skvělým zákrokem vychytal Kubík. Nedáš – dostaneš platilo i tentokrát, když Adam Rauš odzbrojil v útočném pásmu obránce Plamenů a nechytatelnou ranou zvýšil vedení. Celek z Kotliny byl rázem na koni, čehož využil další střelec v bílém dresu. Beneš oslovil Vladislava Juřicu a ten předvedl šikovné ruce, když poslal Prchlíka na druhou stranu a zakončoval do odkryté části branky. Plameny potom vyměnily brankáře, ovšem Havlík čistý štít neudržel dlouho. Po necelé minutě ho přivítal zdařilou tečí Filip Dymák, který usměrnil nahození Dvořáka.

Hosté se k ničemu vážnému nedostali, a tak přišel sedmý gól z dílny Bruslařů. Kutlvašr nahrál na brankoviště Tadeáši Holendovi, který z první nedal Havlíkovi šanci. Posázavské derby a zároveň první kolo nadstavby pokračovalo pětiminutovým prodloužením. Více ze hry měli domácí hráči, kteří si vytvářeli několik šancí, ale na navrátilce Prchlíka si nepřišli. V 62. minutě bylo známo i o držitelovi bonusového bodu. Kozlík přiťukl kotouč Michalu Benešovi, jenž se zaskvěl krásným sólem. Domácí útočník projel přes celé hřiště, když si obešel tři hráče, a zakončením mezi ruku a tělo pokořil Prchlíka.

 

Ohlasy po utkání

Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod): Den před zápasem jsme hráčům nastínili, s jakými plány půjdeme do nadstavby. Do utkání jsme vlétli výborně, když jsme rychle vedli 2:0. Na druhou stranu tam bylo několik nepovedených akcí, ale na některé góly jsme se nadřeli. V zápase se nám navíc nedařila rozehrávka. O přestávce byl pořádný vítr v kabině, když jsem málem přišel o hlas. Třetí třetina byla už v naší režii a kluci z toho mají dobrý pocit. Jsme rádi za čtyři body.

Martin Nečas (SKLH Žďár nad Sázavou): Jediné pozitivum na utkání je to, že jsme dali oba góly v přesilovkách, které jsme trénovali. Bohužel jsme si zápas prohráli vlastními chybami, když jsme domácím čtyři branky připravili. Domácí nás ani nenapadali a špatnou rozehrávkou jsme dostali Bruslaře do sedla. Mrzí mě, že jsme neproměňovali šance. Po tom, co domácí navýšili vedení o tři branky, jsme nechali hrát celý tým. Hokej je rychlá hra a také hra chyb, když se jich dopustili i zkušení hráči. Když to vezmu celkově, tak jsme se popravili vlastními chybami.