Dorostenci doma podlehli Bílým Tygrům a jsou bez bodu

Zveřejněno 13.10.2018 | Anna Růžičková
SKLH Žďár nad Sázavou Bílí Tygři Liberec
9., sobota 13.10.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Bílí Tygři Liberec ZNS - LIB
SKLH Žďár nad Sázavou: Dlouhý – Macek, Beran, Pecka, Joudal, Sochor, Pelikán, Číhal – Valkoun, Procházka, Sopotnik, Kotrba, Eliška, Matas, Janda, Brúha, P. Doležal, Staněk, J. Doležal
Bílí Tygři Liberec: Franc – Böhm, Duschka, Hladík, Šedivý, Dvořák, Culek, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Leden, Jenčovský, Masař, Polák, Rossmy
Branky a nahrávky: 4. Hujer (Masař, Putz), 24. Masař (Hujer, Šedivý), 46. Vodlan (Rossmy, Měchura), 47. Vodlan (Böhm), 59. Böhm (Leden), 63. Polák . Rozhodčí: Pilný - Krejčí, Berger. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 12:51. Průběh utkání: 0:5 - N 0:1.
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U — V devátém kole ELIOD Extraligy dorostu se žďárští mladíci představili na domácím ledě proti Bílým Tygrům z Liberce. Hosté potvrdili roli favorita, ovšem zastříleli si až v poslední třetině. Havlík v bráně nejednou podržel domácí tým a připsal si celkem 45 úspěšných zákroků. Ze zápasu ale nakonec lépe vyšel gólman hostů. Ten v utkání vychytal nulu. O zisku bonusového bodu z nadstavby rozhodl liberecký šikula Vojtěch Polák.

Reportáž

Do první třetiny vstoupili aktivněji hosté a už od samotného začátku si vytvářeli pěkné šance. Ve 3. minutě byl vyloučen jeden z domácích hráčů a hostům netrvalo dlouho faul v čase 3:51 potrestat. Masař našel od pravého mantinelu Jakuba Hujera a tomu se podařilo Dlouhého prostřelit. Oba týmy se ještě do konce třetiny pokoušely skórovat, ale žádná akce gólem neskončila. Do kabin přesto odcházeli o něco spokojenější hosté z Liberce.

Hned ze začátku druhé třetiny přišlo první vyloučení na straně hostů. Domácím se ale nepodařilo přesilovou hru využít a skóre tím srovnat. V čase 23:29 navíc Jakub Masař poslal Bílé Tygry do dvoubrankového vedení. Hujer mohl po kličce před Dlouhým sám zakončovat, ale přenechal kotouč již zmíněnému střelci, který bez problému zavěsil. Skóre se do konce dvacetiminutovky už nezměnilo, a tak se do šaten odcházelo za stavu 0:2 pro Liberec.

Poslední třetina byla velmi náročná, zvlášť pro domácího brankáře. Ten svůj tým nejednou podržel proti šancím libereckých hokejistů. Ovšem na šanci Luka Vodlana v čase 45:57 byl krátký. Ten se přímo před Dlouhým uvolnil a po Rossmyho přihrávce úspěšně zakončil nad vyrážečku domácího brankáře. Hosté po gólu ani nevystřídali a v čase 46:19 se Luka Vodlan prosadil znovu. Tentokrát se přesně trefil z mezikruží. V 54. minutě se domácí Sopotnik dostal do samostatného úniku na France a ten si připsal pravděpodobně největší zákrok v cestě za čistým kontem. V čase 58:09 ještě hosté přece jen upravili skóre na konečných 0:5. Martin Böhm svojí střelou z první propálil vše, co mu stálo v cestě.

Nadstavba byla plná pěkných šancí, štěstí ale stálo na straně Tygrů. V 63. minutě bylo sice nařízeno trestné střílení po faulu na Staňka, ale ten dobře zamýšlenou střelou nad vyrážečku neuspěl. V čase 63:00 se už hosté radovali ze zisku bonusového bodu. Vojtěch Polák v samostatném úniku přesně vymetl horní roh Dlouhého brány.