Bílí Tygři Liberec SKLH Žďár nad Sázavou
18., pátek 30.11.2018
Bílí Tygři Liberec - SKLH Žďár nad Sázavou LIB - ZNS
Bílí Tygři Liberec: Vopravil – Damašek, Böhm, Hladík (A), Šedivý (C), Dvořák, Šíma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Kříž, Plos, Masař, Polák, Rossmy, Gajda.
SKLH Žďár nad Sázavou: Prchlík (7.-17. a 43.-65. Havlík) – Macek (C), Beran, Pecka, Hebek, Pelikán (A) – Valkoun, Procházka, Kotrba, Elis, Burda, Bandy, Bačkovský, Brúha, Doležal, Staněk, Slanař.
Branky a nahrávky: 1. Vodlan (Rossmy, Plos), 1. Masař (Hujer, Šedivý), 3. Měchura (Hujer, Masař), 5. Böhm (Šíma, Jenčovský), 7. Putz (Trunda), 9. Gajda (Šedivý, Trunda), 11. Rossmy (Böhm, Vodlan), 12. Gajda (Hladík, Putz), 17. Kříž (Polák, Trunda), 25. Plos (Rossmy, Hladík), 36. Plos (Vodlan), 40. Jenčovský (Polák), 42. Měchura, 43. Putz (Trunda), 52. Putz (Hladík), 57. Hujer (Böhm, Gajda), 57. Jenčovský (Polák, Kříž). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 72:12. Průběh utkání: 17:0. Rozhodčí: Bernat – Kajínek, Zavřel.

Reportáž

Modrobílí nenechali nikoho na pochybách, kdo je favoritem utkání. Už v čase 00:23 poslal Bennet Rossmy kotouč na Luku Vodlana jehož střela zblízka znamenala otevření skóre - 1:0. O necelou půlminutu později se už radovali znovu, Jakub Masař se totiž parádně opřel na pravém kruhu do přihrávky Jakuba Hujera - 2:0. Hosté z Vysočiny na ledě nadále pouze paběrkovali, na puk si víceméně nesáhli. Na konci krásné akce stál Adam Měchura, který nasměroval puk do odkryté části brány - 3:0. Žďár zkusil soupeře zpomalit pomocí oddechového času, jenže krátce po jeho skončení překonal nešťastného Prchlíka přesnou tečí Martin Böhm - 4:0. To vše v době, kdy teprve začínala pátá minuta!

Bílé šelmy trhaly dále. David Putz si před brankou našel příhodně odražený kotouč a snadno jej poslal do cíle - 5:0. Takto rychle ve Svijanské aréně známý hit "Ne pětku ne" pravděpodobně ještě nehrál! Do hostující klece nastoupil náhradník Havlík, leč také on dlouho čisté konto neudržel. Nejdříve sice uhasil snahu Adama Měchury, nicméně když vedl Petr Gajda přečíslení tří proti jednomu, nechal jeho střelu projít kolem bližší tyčky - 6:0.

Leckdo by si mohl myslet, že už domácí malinko povolí šrouby, ale to se nestalo! Bennet Rossmy využil volného prostoru k výletu mezi kruhy a trefil se pod břevno - 7:0. Srdce hokejových fajnšmekrů v ochozech zaplesala také při další akci. Jakub Hladík luxusní přihrávkou napříč pásmem posadil černou gumu na čepel Petra Gajdy, od níž rychle putovala směrem za Havlíka - 8:0! Brankář Plamenů to neměl snadné, ovšem další branka šla na jeho vrub. Proklouzla mu totiž zdánlivě nepříliš nebezpečná střela Filipa Kříže. Kotouč líně zapadl za čáru - 9:0. To byla třetina z říše snů. Nebo spíše noční můra, záleží na úhlu pohledu...

Nadále už Tygrům mezi tyčemi čelila opět původní jednička Prchlík. Populární desátý gól se zrodil poměrně rychle po návratu z kabin. Lukáš Plos sprintoval před branku, a poté, co jej přesně našel Bennet Rossmy, zakončil s lehkostí - 10:0. Posléze následovala desetiminutovka bez vstřeleného gólu, přestože šancí neubývalo. Jakub Hujer zakončil krásnou individuální akci střelou do konstrukce brány, Tomáš Trunda pro změnu mířil zblízka do betonů.

Skóre se znovu měnilo v čase 35:55. Touto dobou vykopl Prchlík střelu Luky Vodlana před sebe, na což reagoval dorážející Lukáš Plos - 11:0. Strážce svatyně Plamenů posléze vytasil zákrok večera, když lapačkou zázračně vyškrábl vyloženou příležitost Jakuba Masaře. Severočeši neklesli na mysli, nadále se bavili hokejem, a přišla další odměna. Mikuláš Jenčovský obdržel od Benneta Rossmyho přihrávku mezi kruhy a vyhnal pavouky z horního růžku branky - 12:0. Rossmy mohl před přestávkou ještě zvýšit, avšak bleskový přesun Prchlíka mu zkazil radost.

Hned zkraje třetí části přidali Tygři další dvojici zásahů. Adam Měchura z pravého kruhu vystřelil dnes šťastnou třináctku - 13:0, načež aktivní Tomáš Trunda naservíroval pryž před branku pro Davida Putze, jenž zblízka prostřelil Prchlíka - 14:0! Do klece Žďáru znovu zamířil Havlík, a nyní tam zůstal až do konce. Okamžitě se v brankovišti zapotil, se střelou Jakuba Hujera z mezikruží si však dokázal poradit. To na pokus Davida Putze již nedosáhl, síť se ale zavlnila pouze z boku. Právě David Putz si ovšem bohatě spravil chuť. Z pravého rohu útočného pásma se dech beroucím slalomem dostal až před branku, následné bekhendové zakončení už nemělo chybu. Hattrick byl na světě - 15:0!

Až v 55. minutě se poprvé vylučovalo, a to na hostující straně. Zajímavé je, že přestupkem bylo vyhození kotouče mimo hřiště, celý zápas se tedy odehrál bez jediného faulu! Dělovka Jakuba Šedivého se mezi tyče těsně nevešla, Jakub Hujer už ovšem před poloprázdnou klecí po Böhmově přihrávce s přehledem uspěl - 16:0. Modrobílí zasadili odevzdanému soupeři ještě jeden úder. Mikuláš Jenčovský se podruhé v utkání prosadil z mezikruží, nyní střílel bez přípravy - 17:0!

I přes zcela drtivý výsledek si Plameny mohly odvézt bodík. V nadstavbě se tedy prezentovaly soustředěnějším dojmem, přesto to byli Tygři, kdo mohl několikrát udeřit. Petr Gajda ani Filip Kříž ovšem své samostatné úniky neproměnili. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, přičemž se jediným úspěšným exekutorem stal liberecký Lukáš Plos.