Dorostenci si odvezli z Brna krutý výprask

Zveřejněno 15.09.2018 | mk, Adéla Hrabálková
Kometa Brno SKLH Žďár nad Sázavou
3., sobota 15.9.2018
Kometa Brno - SKLH Žďár nad Sázavou KBG - ZNS
Kometa Brno: Schnattinger – Řehák, Vacek, Holcman, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík – Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Mišiak.
SKLH Žďár nad Sázavou: Dlouhý (41. Havlík) – Macek, Gürtler, Beran, Pecka, Joudal, Sochor, Pelikán, Číhal – Procházka, Pražák, Kotrba, Elis, Matas, Brúha, Bačo, Doležal P., Doležal J.
Branky a nahrávky: 3. Brabenec (Prčík, Fajmon), 5. Běhůnek, 11. Kos (Sedláček), 19. Brabenec (Prčík), 33. Sever (Běhůnek), 39. Kos (Brabenec, Fajmon), 40. Šalé (Horký), 46. Sedláček (Brabenec), 50. Sedláček (Holcman), 56. Šalé, 60. Sever, 63. Brabenec. Rozhodčí: Martin Maťašovský - Kamila Smetková, Josef Zapletal. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 57:11. Průběh utkání: 11:0.
B R N O - V sobotním zápase dorostenecké extraligy potvrdila brněnská Kometa na domácím ledě roli jasného favorita beze zbytku. Po celý zápas byli modrobílí o třídu lepší a nedali mladíkům ve žďárském dresu sebemenší šanci na úspěch. Zaskočit Kometu se Plamenům nepodařilo ani v prodloužení a všechny čtyři body zůstaly pod Špilberkem.

Foto: Martin Kocourek (www.hc-kometa.cz)

Reportáž

Už od začátku zápasu byla Kometa aktivnější, čímž si ve 2. minutě vysloužila přesilovou hru. V ní se po souhře s obránci Matějem Prčíkem a Patrikem Fajmonem trefil Jakub Brabenec a otevřel tak skóre utkání. O necelé dvě minuty později už byl náskok domácích dvougólový, když Viktor Běhůnek od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Následovala série vyloučení, po které hrála Kometa ve čtyřech proti třem. Tuto situaci dokázal využít Jakub Kos. Chvíli před koncem třetiny vyslal Prčík do útoku přesným pasem Jakuba Brabence, který předvedl krásnou individuální akci a přidal tak svoji druhou trefu v utkání.

Ani ve druhé periodě Brňané nepolevili a prověřovali gólmana Dlouhého, ten krátce po vhození buly musel zasahovat proti Alexi Severovi. Začátek druhé třetiny vypadal pro hostující lépe, hráli disciplinovaněji a Kometa se nedostávala do tolika gólových šancí. To se změnilo brejkem Nesima Harmima, který v souboji jeden na jednoho trefil tyč. Poté se dostal do šance opět Viktor Běhůnek, jeho střelu ale dokázal soupeřův brankář vyrazit před sebe. Tam ovšem stál Alex Sever, který bez potíží poslal kotouč za brankovou čáru. Poté dostali příležitost v podobě početní výhody i hosté, proti Bačovu pokusu ale vytáhnul fantastický zákrok betonem Michael Schnattinger. Poslední dvě minuty prostřední části už ale znovu patřily Kometě. Nejprve se v přesilové hře ve spolupráci s Jakub Brabencem trefil podruhé také Jakub Kos, poté se chyby dopustil gólman Dlouhý. Horkého nahození od modré chytil, ale zatímco čekal na hvizd rozhodčích, puk mu nešťastně vypadl na brankovou čáru. Odtud ho do brány sklepnul Eduard Šalé.

Na poslední třetinu se do brány Žďáru postavil Havlík. Nový gólman zřejmě přinesl hostujícím nový impuls, Matasova střela z kruhu ale orazítkovala pouze tyč. Poté ale byla na koni opět Kometa. Jakub Brabenec svým pasem našel Ivo Sedláčka, který v samostatném úniku bekhendovým blafákem přidal již osmý gól svého týmu. O necelé čtyři minuty později předvedl Ivo Sedláček po přihrávce Josefa Holcmana další individuální parádu, když si nejprve prohodil puk mezi nohama a poté poslal kotouč pod horní tyč. Desátý gól mohl přidat Eduard Šalé, jeho projektilu se ale do cesty postavila tyč Havlíkovy brány. O pár minut později se ale desáté branky domácí přece dočkali. Právě Eduard Šalé se nejrychleji a nejlépe zorientoval ve skrumáži v brankovišti. Zdálo se, že je hotovo, ale 11 vteřin před koncem se Alex Sever rozhodl nezůstat pozadu za spoluhráči a také přidal svůj druhý gól.

Kometa chtěla urvat i čtvrtý bod a v prodloužení soupeře nepustila k puku. Svůj třetí gól poté přidal Jakub Brabenec. Ziskem čtyř bodů si Brněnští upevnili první pozici v tabulce a i po třech zápasech zůstávají neporaženi.

Převzato z www.hc-kometa.cz
 

Ohlasy po utkání

Marek Moskal (trenér HC Kometa Brno): "Zápas jsme odehráli slušně, i když druhá třetina nebyl úplně ideální. Kluci během zápasu dobře bruslili a od hokejek jim to létalo. Myslím, že jsme utkání zvládli dobře. Teď máme před sebou dva těžší zápasy, tak uvidíme, jestli dokážeme navázat na náš výkon."

Martin Nečas (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): "Nevím moc, co bych k zápasu řekl. Naše první lajna má bilanci -8, od toho se celý zápas odvíjel. Když ti, kteří by to měli táhnout, hrají takovým stylem, tak jak můžeme po ostatních chtít nějaký lepší výsledek? Brno nás bohužel přehrálo úplně ve všem, v pohybu, nasazení. S tím, jak jsme dnes bruslili, nemůžeme hrát ani krajský přebor, bez bruslení to zkrátka nejde. Mám pocit, že kluci měli z Brna nahnáno už cestou, navíc když zjistili, že hraje v plné sestavě. S tím my nic neuděláme. Pro mě je největším zklamáním naše první lajna."