Junioři získali na ledě Olomouce bod

Zveřejněno 03.11.2018 | Ondřej Krásný
Olomouc SKLH Žďár nad Sázavou
17., sobota 3.11.2018
Olomouc - SKLH Žďár nad Sázavou OLO - ZNS
Olomouc: Mokrý – Bahounek, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek, Dajčar – Kalač, Handl, Matiaško, Štefka, Hilšer, Tomajko, Horký, Štědrý, Podlaha, Rosecký, Ministr, Kaplan
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Mikulík, Marek, Klodner, Poizl, Budín – Filip, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Kouba, Jindra, Tlačil, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček
Branky a nahrávky: 2. Rosecký (Kaplan, Vosátko), 18. Štefka (Matiaško), 37. Ministr (Kaplan), 42. Kalač (Ministr, Kaplan) - 11. Tlačil (Poizl, Nagy), 14. Poizl, 47. Tlačil (Nagy, Puczek), 61. Nagy (Tlačil, Poizl). Rozhodčí: Vrba – Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: .
O L O M O U C - Žďárští mladíci sehráli na ledě Olomouce velice vyrovnaný zápas, ovšem jediná branka jim chyběla k tomu, aby si zajistili minimálně bod již po základní hrací době. Po jednobrankové porážce si alespoň částečně spravili chuť v nadstavbové části tři na tři a získali bod.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Mladí Kohouti nasadili už od začátku zápasu ostré tempo a tato taktika nesla hned ve 2. minutě své ovoce. Proti ráně Davida Roseckého neměl brankář Radosta žádnou šanci, střela z mezikruží zaplula do levého horního růžku brány a Olomouc se tak ujala vedení. Následně si domácí zahráli první přesilovou hru v utkání, protože Žďár špatně vystřídal a hrál se šesti bruslaři na ledě. Početní výhodu ovšem červenobílí nedokázali využít.

Vylučovalo se také na druhé straně, nejprve byl menším trestem potrestán brankář domácích Vojtěch Mokrý a o minutu později soupeře krosčekoval Adam Rutar. Žďár dokázal nabídnutou šanci využít a v 11. minutě srovnal stav utkání zásluhou Jana Tlačila. Chvíli na to ujížděl na Jana Radostu osamocený Kaplan, ale žďárský strážce brány byl pozorný.

Hosté po vstřelené brance viditelně ožili a byli mnohem aktivnější než v úvodních minutách zápasu. Ve 14. minutě se Danielu Poizlovi podařilo obrat o puk jednoho z olomouckých hráčů a svůj únik korunoval brankovým úspěchem. Černočervení se tak poprvé v zápase dostali do vedení. Tím však gólová přestřelka první periody nekončila. Tři minuty před koncem třetiny překonal Radostu střelou nad lapačku David Štefka a do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu 2:2.

Druhá třetina už takové gólové hody nepřinesla. Velkou šanci měl autor prvního gólu Žďáru Jan Tlačil, ale tentokrát na Vojtěcha Mokrého hájícího olomouckou svatyni nevyzrál. Další změna skóre přišla až v 37. minutě, kdy našel Kaplan přesnou přihrávkou Daniela Ministra a ten svému týmu vrátil vedení. Pár vteřin před koncem třetiny se ve velké šanci ocitl Podlaha, který před sebou měl odkrytou bránu, jenže jeho střela jen orazítkovala brankovou konstrukci.

Do třetí třetiny nastupovali Kohouti v početní výhodě, která byla krátce po zahájení posledního dějství ještě znásobena. Výhodu dvou bruslařů navíc sice domácí nedokázali přetavit v gólový úspěch, v následné klasické přesilovce 5 na 4 se už ale prosadili. Radosta si myslel, že puk zalehl v brankovišti, jenže David Kalač ho dokázal vytáhnout a dopravit za brankovou čáru.

Hosté ještě vývoj utkání zdramatizovali, když svůj druhý gól utkání vsítil Jan Tlačil, to ale bylo z jejich strany vše, tedy alespoň co se týká gólových zápisů. V posledních minutách hry byli vyloučeni celkem tři hráči Žďáru, nicméně Olomouc už tuto výhodu nedokázala využít a odnesla si tak výhru 4:3 po základní hrací době. Žďár nad Sázavou si tak spravil chuť alespoň v nastaveném čase. Martinu Nagyovi ke skórování stačilo pouhých 27 vteřin.