Další dva body na kontě!

Zveřejněno 24.09.2008 | MK, VS, JH
SKLH Žďár nad Sázavou Vsetín
4., středa 24.9.2008
SKLH Žďár nad Sázavou - Vsetín ZNS - VSE
SKLH Žďár nad Sázavou: Němec - Pleva, Koželuh, Fibikar, Jelínek, Popela, Souček - Burián, Sobotka M., Fila - Dítě, Plachý, Vránek - Kaut, Mühlfait, Štěpánek
Vsetín: Plšek - Zavrtálek, Fabián, Červenka, Šimurda, Černák, Černý, Šimek - Gajdošík, Klabačka, Marek, Staša, Vaněk, Plachtovič Štraub, Tesařík
Branky a nahrávky: 35.Plachý (Dítě, Pleva), 63.Sobotka M. (Dítě) - Klabačka (bez asistence)
Rozhodčí: Stolín - Lučan, Šmika
Vyloučení: 11:13 + Klabačka o.t. 10 min. Využití: 0:0
Diváci: 900
Střely na branku: 26:32
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1
Ž Ď Á R N. S Á Z. - V těžkém zápase, který se našim hráčům nedařil úplně tak jak by si oni sami i trenéři přáli, se nám nakonec podařilo získat dva body díky brance Martina Sobotky v prodloužení. Obrovský podíl na tomto úspěchu má brankář Martin Němec, který několikrát své spoluhráče podržel. Průběh zápasu ovlivnilo i velké množství vyloučení na obou stranách, ovšem branky paradoxně padaly jen při plném počtu hráčů. V prodloužení mohli být úspěšní hosté, ale Marek neproměnil sólový nájezd a z protiútoku přišel trest podle známého nedáš - dostaneš.

Reportáž

Naši hráči hned od první minuty davávali najevo, že body by i tentokrát měly zůstat doma. Prvních pět minut se tak hosté dostávali na naši polovinu jen sporadicky, zato naši permanetně zaměstnávali soupeřova brankáře. Hosté se z tlaku vymanili až v 7.minutě, když dostali možnost dvojnásobné početní výhody. Oslabení jsme ale i díky pozornému Němcovi přestáli bez úhony. Poté měli dvakrát výhodu přesilové hry i naši hráči, ale k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky se prakticky nedostali. Obecně se nám v zápase přesilové hry příliš nedařily a většinu šancí jsme si vytvořili při rovnovážném počtu hráčů na ledě. I přes další náznaky šancí na obou stranách tak skončila první třetina bez branek.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé třetině. Snaha našich hráčů narážela na dobrou obranu soupeře a když už jsme se dostali do zakončení, tak Plšek v brance hostů byl připraven. Hosté kontrovali rychlými brejky, ale domácí obrana si počínala také bezchybně. Velká šance na změnu stavu se nám naskytla ve 30.minutě, kdy jsme hráli přesilovku 5:3. Bohužel chyběla větší odvaha v zakončení a nějvětší příležitost tak měl M.Sobotka, který z ostrého úhlu trefil rameno hostujícího brankáře. Přesilovku navíc zkrátilo hodně přísné vyloučení Buriána za sekání. Ve 33.minutě vytvořili hosté velký závar v naší třetině. Ten jsme i díky výborným zákrokům Němce (viz foto) přestáli a vzápětí podle pravidla nedáš - dostaneš uhodilo na druhé straně. Pleva vybojoval puk, našel křížnou nahrávkou zcela volného Dítěte. Ten se neukvapil a místo střely našel ještě lépe postaveného Plachého, který tváří v tvář hostujícímu brankáři nezaváhal. Hosty obdržená branka vybudila k aktivitě a v následujícíh několika minutách se tak naše obrana dostala pod tlak. Postupně jsme ale hru opět vyrovnali a do kabin jsme odcházeli s jednogólovým náskokem.

Do třetí třetiny vstoupili hosté se snahou o vyrovnání, ale naši hráli pozorně a prakticky je nepouštěli do větších šancí. Naopak ve 44.minutě se sám před brankářem se ocitl Muhlfait, ale neproměnil. Ve 46 minutě dostali hosté výhodu přesilové hry. Tu jsme sice bez větších problémů přestáli, ale vzápětí do té doby velmi dobře hrající Kaut zbytečně ztratil puk na vlastní modré a hostující Klabačka našel skulinku přesně nad Němcovým ramenem. Hosté po vstřelené brance ožili a domácí obrana prožívala horké chvíle. Naštěstí Němec v domácí brance byl bezchybný. Domácí se postupně dostali zpět do tempa a hra opět vyrovnala. Třetina pak skončila s několika slibnými příležitostmi na obou stranách, ale bez gólového efektu.

Diváci se tím pádem dočkali prodloužení, do kterého vstoupili mnohem aktivněji naši hráči. Hned v první minutě se proháčkoval do šance M.Sobotka, ale Plšek zachránil. Pak měli šanci hosté, když se stěstím dostal k puku po návratu z trestné lavice Marek, ale proti Němcovi neuspěl. Naopak na druhé straně se dostal do rychlého protiútoku Dítě, zpětou nahrávku našel M.Sobotku a ten už tentokrát nedal Plškovi šanci.

Prohlédněte si fotografie z tohoto utkání ve fotogalerii.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benc (SKLH Žďár nad Sázavou):
"Vydřené vítězství, ale zasloužené. Vsetín byl bruslařsky na výši, mají ve svém středu extraligové hráče i když bývalé, ale ti své umění nezapomenou. Vsetínští lépe bruslili, ale my byli o gól lepší !"

Jaroslav Plachtovič (VHK Vsetín):
"Bylo to utkání s vyrovnaným soupeřem, které jsme možná mohli vyhrát, ale vyhrál soupeř. Vyhrál ten šťastnější, ale vaši kluci hráli velice dobře. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání a v tom závěru jsme měli my šanci, neproměnili jsme ji a soupeř to potrestal. Žďárští vyhráli zaslouženě, dali dvě branky... a to je všechno."

Fotogalerie