Starší dorost předvedl skvělý obrat a s Dynamem bere tři body

Zveřejněno 22.09.2017 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Dynamo Pardubice
5., pátek 22.9.2017
SKLH Žďár nad Sázavou - Dynamo Pardubice ZNS - PAR
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Černohorský, Junek, Čermák, Klodner, Poizl, Prokop, Melichar – Konečný, Dospěl, Vlk, Pytlík, Jindra, Kuluris, Puczek, Nagy, Primožič, Marguš
Dynamo Pardubice: Nečas – Dubovči, Oliva, Leder, Hybeš, Secký, Jelínek, Blažej – Šír, Poul, Zeman, Rozlílek, Antoníček, Trejbal, Kostka, Chára, Rohlík, Tobiáš, Bucek, Koffer
Branky a nahrávky: 15. Nagy (Pytlík), 17. Primožič (Nagy, Pytlík), 26. Pytlík (Primožič), 44. Primožič (Pytlík), 48. Dospěl (Marguš, Konečný), 53. Nagy (Černohorský, Dospěl) – 4. Antoníček (Šír, Bucek), 6. Jelínek (Oliva, Koffer), 46. Bucek, 55. Bucek (Zeman, Antoníček). Rozhodčí: Michal – Komínek, Brzobohatý. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 27:44. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:4.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Po pěti minutách hry to vypadalo spíše na ručník. Pardubické Dynamo vedlo o dvě branky. Ještě do konce první třetiny ale žďárští hokejisté dokázali srovnat a i díky třem proměněným přesilovkám dokonali obrat a připsali si tři důležité body.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Do první třetiny vlétli hosté jako uragán. Hned v první minutě prověřil obranu Koffer, jenž provětral lapačku Radosty. Ve druhé minutě odešel na trestnou lavici Nagy, čehož Pardubice dokázaly využít. Přihrávku skrz brankoviště zužitkoval Petr Antoníček, ačkoliv puk se do branky dostal až po odrazu ze skrumáže, dá se říct, že to byla šťastná branka – 0:1. No a o minutu později nabídly soupeři Plameny další velkou šanci, jelikož na trestnou lavici zároveň odešel Melichar a Konečný. Dvouminutovou početní výhodu 5 na 3 Dynamo přetavilo v druhou branku. Na levý kruh poslal přesnou přihrávku na volej Oliva a Tomáš Jelínek vše prostřelil – 0:2. To už to vypadalo se žďárskými hokejisty špatně, ale do kabin se šlo za vyrovnaného stavu. I Plameny se trefovaly v početních výhodách. V patnácté minutě se z pravého kruhu z první trefil Martin Nagy - 1:2. A o dvě minuty později vyrovnal přesnou dorážkou Žan Primožič - 2:2.

Druhá třetina začala opatrně, klid narušila šestá minuta. Nejprve proti Radostovi velkou šanci měl Zeman, ale z mezikruží neuspěl a hned z protiútoku se na druhé straně dostal do samostatného nájezdu Martin Berčík. To byla možná předzvěst obratu zápasu, protože o několik sekund později se po kombinaci s Primožičem prosadil Jaromír Pytlík - 3:2. Šanci opět vyrovnat střelecký účet mohlo Dynamo v následující přesilové hře, v té ale všechny pokusy hostů Radosta zneškodnil. Pět minut před koncem Dynamo opět hrálo přesilovku a znovu téměř dvě minuty pět na tři, ale i tentokrát Radosta s pomocí své trojky tlaku odolal.

Klidnější vstup do třetí třetiny mohli mít domácí po šanci Puczka, ke kterému se odrazil kotouč mezi kruhy, ale Nečas stihl včas zareagovat. Nicméně i tak Plameny svůj náskok zvýšily. Zpoza branky našel přesnou přihrávkou Pytlík před brankovištěm Žana Primožiče a ten z první vymetl horní roh – 4:2. Jenomže rozhodnuto zdaleka ještě nebylo protože o malou chvíli později ujel obraně Plamenů Bucek a vynutil si trestné střílení. To po bezchybné kličce do forhandu proměnil krásně Jiří Bucek - 4:3. Brankové hody ve třetí třetině pokračovaly, Marguš mohl sice z mezikruží střílet, ale ještě šikovně nabil na pravý kruh Luboši Dospělovi a ten z první nedal Nečasovi šanci – 5:3. Necelých osm minut před koncem vstřelily Plameny obrovsky důležitou branku. Střelu od modré čáry tečoval za záda Nečase Martin Nagy – 6:3. Ačkoliv krátce na to dostal přihrávku mezi kruhy Jiří Bucek a po přesné střele snížil – 6:4. Poté Dynamo vytvořilo velký tlak, který tři minuty před koncem umocnila přesilová hra. Trenéři pardubického celku využili možnosti power play a velkou šanci měl po střele Koffera díky dorážce Kostka, ale Radosta svůj tým hodně podržel. Pět sekund před koncem sice Plameny vstřelily do prázdné branky pojišťovací branku, ale ta díky teči hráče v ofsajdu nebyla uznána.

Hned v sobotu může opět vidět mládežnický extraligový hokej. Od 14:00 přivítají starší dorostenci na Bouchalkách lídra tabulky Mountfield Hradec Králové, tak si můžete zkrátit čekání na večerní derby "A" s Pelhřimovem.

 

Ohlasy po utkání


Jaromír Pytlík (hlavní trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
"Nezačali jsme šťastně ten zápas a dostali jsme rychle dvě branky. Snažili jsme se kluky vybudit a naštěstí jsme rychle vyrovnali. V dalším průběhu jsme byli podle mě lepší a jsem rád, že se nám ten zápas povedl, protože jsme to potřebovali jako sůl. Myslím si, že ten mančaft není špatný, ale ti hráči nemají zkušenosti s tou soutěží, navíc máme mladý tým, nemáme moc těch starších hráčů. Věřím, že nás každá taková výhra posílí a budeme hrát dobře."

Michal Mikyska (hlavní trenér Dynamo Pardubice):
"Hráli jsme krásně prvních pět minut, využili jsme dvě přesilovky a poměrně hezky. Pak jsme ale dostali pocit, že jsme mistři světa a tím pro nás skončil zápas. Z naší hry se to změnilo v rybník. Nebudu říkat, že jsem nespokojený, to podle výsledku musí vědět každý."

Fotogalerie