Wow! Plameny si z Kohoutů uvařily silný vývar

Zveřejněno 03.01.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Tábor
25., středa 3.1.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Tábor ZNS - TAB
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Lojek, Beneš, Hort, Peslar, Sedláček, Kolda – Krupka, Štěpánek, Pytlík, Kuřítko, Bureš, Jícha, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Kovářů, Dospěl
Tábor: Klestil (16. Novák) – Kachyňa, Havran, Černý, Košař, Raiterman, Duben, Tesař, Blažek, Matušík, Heřman, Seidl, Březina, Černý, Škrdela, Pechánek, Urbanec, Kadilák
Branky a nahrávky: 4. Gregar (Lojek, Stehlík), 5. Pytlík (Štěpánek, Krupka), 12. Stehlík (Štěpánek, Kunstmüller), 16. Beneš (Stehlík), 18. Pytlík (Peslar, Stehlík), 29. Kovářů (Štěpánek, Beneš), 34. Stehlík (Jícha, Kuřítko), 52. Štěpánek (Hort), 56. Peslar (Štěpánek, Pytlík) – 43. Heřman (Blažek). Rozhodčí: Barek – Křivohlavý, Laczko. Vyloučení: 7:5, navíc Beneš (ZNS) 5+DÚ - Černý (TAB) 10+DÚ, Blažek (TAB) 5+DÚ. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 662. Střely na branku: 41:28 (20:10, 9:9, 12:9). Průběh utkání: 7:0, 7:1, 9:1.
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Jestliže byste hledali lepší způsob, jak začít rok 2018, asi byste hledali marně. Plameny v prvním utkání tohoto roku naprosto deklasovaly v souboji o druhé místo tabulky Kohouty z Tábora. O vítězství rozhodla hlavně první třetina, v níž si žďárští hokejisté s chutí zastříleli a stihli si vytvořit pětibrankový náskok. Zápas si pochopitelně užili i fanoušci a hráčům nezbývá, než za fantastický večer na Bouchalkách poděkovat.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Plameny hned první přesilovou hru využily rychlostí blesku. Po sedmi sekundách vyloučení Černého totiž ránu od modré čáry z hole Lojka dorazil pohotově za záda Klestila Martin Gregar - 1:0. Žďárští hokejisté přidali vzápětí druhou branku, takže start utkání se jim vydařil na jedničku. Za brankou dokázal vybojovat puk společně Petr Štěpánek s Lukášem Krupkou, jenž první jmenovaný dokázal uvolnit před brankovištěm Jaromíra Pytlíka a ten neměl problém z první uklidit puk k tyči Klestila – 2:0. A mohlo to být o tři branky, po krásné souhře ve středním pásmu totiž dostal puk do plné jízdy Lukáš Bureš, jenž se dostal až před Klestila ale v zakončení mu kotouč ujel z hole. Další obrovskou šanci měl Ondřej Kovářů, který zkoušel z dorážky najít místečko u levé tyčky, ale Klestil vyrazil. Chuť si ale žďárští hokejisté spravili ve dvanácté minutě. Jakub Peslar nejprve poslal do samostatného úniku Petra Štěpánka, ten sice z nájezdu neproměnil ale o několik sekund později přihrávkou před brankoviště vybídl ke skórování Ondřeje Stehlíka a ten z první prostřelil – 3:0. Obrovskou šanci snížit měl Matušík, který se ocitl po chybné rozehrávce domácích úplně sám před Řehořem, ale ten ho dokázal bravůrně vychytat. Jenže na druhé straně předvedl svůj technický um Peter Beneš, jenž jako obránce podržel kotouč na modré čáře a po krátké kličce vymetl horní roh branky Klestila! – 4:0. Búra vystřelil šestnáctiletý reprezentant, ačkoliv nejprve jeho individuální překrásná akce nejprve nevyšla, Jaromír Pytlík se radoval o pár sekund později z dorážky – 5:0! A to nebylo vše, další obrovskou šanci měl Martin Gregar, který dorážel střelu z mezikruží a chyběly centimetry na půltucet!

První minuty druhé části pokračovaly v podobném duchu a Plameny si i díky přesilové hře vytvářely velké šance. Premiéru v A týmu si mohl brankou okořenit Luboš Dospěl, ale ten po skvělé přihrávce Ondřeje Kovářů branku z mezikruží přestřelil. V přesilové hře Tábora se zase ukázal při domácí premiéře v dresu Plamenů Jakub Peslar, jenž ukázkovým hitem sundal k ledu Pechánka. Kohoutům k vážné šanci nepomohla ani přesilovka 5 na 3. Fantastickou práci v tomto oslabení předvedl Jaromír Pytlík, jenž ukázal, že patří k největším talentům. Přečíslení tři na dva krásně vyřešil Petr Štěpánek s Ondřejem Kovářů, jenž z první trefil poloodkrytou branku – 6:0. Již sedmou branku v úniku mohl přidat Martin Gregar, jenž byl ale hákován a situaci si zopakoval v trestném střílení. V něm ale domácímu útočníkovi na poslední chvíli sjel kotouč z hole a neproměnil. A to na straně Tábora stálo štěstí, jelikož dělovkou od modré málem zlomil pravou tyčku Nováka Hort. Kanonáda pokračovala, protože na útočné modré čáře chytrou přihrávkou uvolnil Martin Kuřítko Ondřeje Stehlíka a ten střelou pod horní tyčku přidal další branku – 7:0.

Přecejen se ale táborští hokejisté branky dočkali. Přesilovou hru krátce po začátku třetí třetiny střelou z pravého kruhu využil Radim Heřman - 7:1. Velkou šanci k hattricku měl mezi kruhy Pytlík, ale toho Novák v bráně vychytal. Plameny ale nadále pokračovaly v útočném představení. Samostatný únik nejprve neproměnil Bureš a krátce poté měl velkou šanci Kovářů, ale Novák v hostující brance Tábor podržel. I na druhé straně se Milan Řehoř musel ohánět při přesilovce Tábora, nebezpečnou tečovanou střelu od modré vykopl betonem na poslední chvíli. Aby toho ale nebylo pro Kohouty málo, ještě dostaly branku ve vlastní přesilové hře. Chybu obrany využil Petr Štěpánek, který ujel obraně a překonal po kličce do backhandu Nováka – 8:1. Ke druhé brance hostů byl velice blízko Pechánek, jenž po zkažené rozehrávce domácích střílel z mezikruží, ale napálil jen tyčku. Devátou branku na straně Žďáru zajistil Jakub Peslar, který doklepl kotouč odražený od zadního mantinelu za záda bezmocného Nováka – 9:1.

Galapředstavení žďárských hokejistů je tak nejlepší pozvánkou na derby s Havlíčkovým Brodem, kterém se očekává již příští středu.

 

Ohlasy po utkání


Michal Konečný (trenér SKLH Žďár):
„Kdo nebyl na hokeji, tak mohl litovat. Předvedli jsme parádní výkon od první minuty. Bohužel David Vítek měl problémy s bruslí a tak nemohl nastoupit. Nicméně s námi to nic neudělalo, takže si myslím, že parádní výkon a to všechny tři třetiny a naprosto od všech. Šestnáctiletý Luboš Dospěl se ukázal a odehrál skvělý zápas, takže tyhle mladé kluky se vyplatí zkoušet a chceme je zkoušet. Chtěl bych celému týmu za to co předvedli poděkovat. Byl tam pohyb, myšlenka, kluci chtěli, zezadu vše jištěné Milanem, takže dnes není co vytknout."

Arpád Györi (asistent trenéra HC Tábor):
„Co bychom k tomu řekli, ten výsledek odpovídá sám za sebe, že ten průběh byl špatný. Na začátku jsme to drželi, ale po našich chybách jsme soupeře dostali do hry a domácí byli daleko lepší. Výkon, když se podíváme na individuální hru, tak velice velice špatný."


Fotogalerie