Po nepříznivém vývoji, se podařilo Žďáru přivézt z Kolína bod

Zveřejněno 12.11.2016 | mk
Kolín SKLH Žďár nad Sázavou
14., sobota 12.11.2016
Kolín - SKLH Žďár nad Sázavou KOL - ZNS
Kolín: Sejpal – Hanzl, Zukal, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Březina Marek, Malý, Semirád, Kadlec, Zumr, Jelínek, Pipek, Krajňák, Panna, Kozák, Černý, Marvánek
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva "C", Beneš "A", Vítek, Kolda, Hort, Březka, Kovářů, Červenka, Krupka, Střecha, Kuntsmüller, Vítek, Gregar, Bureš, Juráň, Pazourek
Branky a nahrávky: 25. Černý (Skokan, Voženílek), 28. Kadlec (Panna), 46. Zumr (TS), 51. Pipek (Kozák), 58. Semirád (Panna), 65. Panna (Zumr) – 46. Bureš (Vítek M.), 51. Střecha (Beneš, Krupka), 52. Krupka (Kunstmüller, Beneš), 54. Beneš (Kunstmüller), 59. Střecha (Beneš)
Rozhodčí: Luczków - Hynčica, Tasch
Vyloučení: 3:3+TS Využití: 2:1 V oslabení: 1:0
Diváci: 645
Střely na branku: 26:34 (6:4, 10:12, 8:16 - 2:2)
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5

K O L Í N – Žďárští hokejisté museli v dnešním zápase V Kolíně stále dotahovat náskok soupeře a většinou i dvoubrankový. Nakonec se po brankové přestřelce ve třetí třetině, podařilo Plamenům při závěrečné power-play vyrovnat. V následném prodloužení využili Kozlové přesilovou hru a získali pro sebe druhý bod.

Reportáž

Tradiční problémy se sestavou se kouči Konečnému nevyhnuly ani tentokrát a navíc je musel řešit sám, protože onemocněl i jeho asistent Jaroslav Benák. Především ze zdravotních důvodů chybělo hned sedm hráčů základní sestavy z toho tři obránci Staněk, Smejkal a Půža. V útoku se musel tým obejít bez Kaňky a Kuřítka. Malec byl uvolněn na střídavý start do Třebíče a náhradou začali ve Žďáře nastupovat již na začátku sezóny avizovaní Paták a Juráň. Jenomže prvně jmenovaný se hned v minulém zápase zranil, takže dnes také chyběl.

Utkání začalo poměrně opatrně a žádný ze soupeřů se nedostával do vážnějšího ohrožení soupeřovy branky. Více se však hrálo před tou kolínskou a hosté měli v úvodní dvacetiminutovce opticky zjevně navrch. Nejblíže k otevření skóre však byli domácí, když za Slámovými zády zazvonila tyč.

K otevření brankového účtu došlo až v úvodu prostřední části. Ve 25. minutě prostřelil Slámu Martin Černý - 1:0. Inkasovaná branka přes dosavadní zjevnou převahu Žďáru, poněkud hostující hráče zaskočila až zmrazila. Naopak Kolínští dostali výraznou vzpruhu a přebírali aktivitu na svoje hokejky. Výsledkem byla brzká druhá branka, kterou vsítil Jiří Kadlec ve 28. minutě – 2:0.

Kozlové v těchto chvílích ovládali otěže utkání a ve druhé třetině to byli oni, kdo diktoval tempo a častěji ohrožoval soupeřovu branku. Jen díky několika skvělým zákrokům Jiřího Slámy nebyl brankový rozdíl ještě vyšší. V úplném závěru druhé dvacetiminutovky měl na hokejce kontaktní branku do šatny Kunstmüller, když ujížděl zcela osamocený a nikým neatakován na Sejpala, jenomže trefil pouze jeho připravenou lapačku.

Ve třetí třetině se pak strhla neuvěřitelná přestřelka. Hosté znovu zatlačili svého soupeře a dlouho to vypadalo, že to bude opět pouze tlak platonický. Po pěti minutách se konečně prosadil Lukáš Bureš po asistenci Martina Vítka a snížil na 2:1. Jenomže o půl minuty později se před Slámu tlačil Dominik Zumr a Kovářů se snažil jej do tohoto prostoru nepustit a rozhodčí jeho počínání označil jako nedovolené a dokonce překvapivě nařídil trestné střílení. Kolínský útočník se nemýlil a bez větších potíží vrátil Kozlům dvoubrankové vedení – 3:1.

V padesáté minutě se situace znovu opakovala. Nejprve hosté využili přesilovou hru, když vyraženou střelu Krupky dorážel do odkryté branky Tomáš Střecha - 3:2. Jenomže ještě v téže minutě dal znovu domácím nazpět dvoubrankový náskok Tomáš Pipek - 4:2. Avšak tentokrát u toho nezůstalo a v 52. minutě trefou mezi Sejpalovy betony znovu snížil Lukáš Krupka - 4:3. A za další dvě minuty vyrovnal Petr Beneš - 4:4.

Tři a půl minuty před třetí sirénou fauloval domácí Zumr a Žďárští dostali dobrou šanci strhnout vedení na svoji stranu a odvézt si z Kolína všechny tři body. Jenomže místo toho přišla těžká komplikace. Domácí dobře napadli žďárskou rozehrávku, ti se dostali do problémů a z toho vytěžil Jakub Semirád vedoucí branku – 5:4. Jenomže Plameny se nechtěly za žádnou cenu vracet domů s prázdnou a bojovaly až do konce. Tlak v závěrečné power-play se jim nakonec podařilo přetavit ve vyrovnávací gól, která po nahrávce Beneše vsítil Tomáš Střecha.

Následovalo prodloužení letos hrané tři na tři, ve kterém měli opět navrch hokejisté Žďáru, ale Sejpala nepřekonali. Minutu a půl před vypršením nastaveného času fauloval Bureš a domácí hráli ve čtyřech proti třem žďárským. Když už se zdálo, že se Plameny ubrání a přijdou ke slovu samostatné nájezdy, trefil Ondřej Panna levý roh Slámovy branky a zajistil Kozlům druhý bod – 6:5p.

První ze série těžkých utkání závěru první poloviny základní části, tak přinesl Plamenům bod, který z ledu Kolína má určitě svoji cenu. Ve sváteční čtvrtek přijedou na Bouchalky Kohouti z Tábora a snad se žďárským hokejistům podaří konečně zlomit nepříznivou bilanci posledních let i díky podpoře skvělých fanoušků.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dvě třetiny nebyly dobré, hlavně ta druhá byla hodně špatná a tak byla o přestávce trochu bouřka v kabině a v té třetí jsme se dokázali zase do zápasu dostat. Kluci dřeli a bojovali a za to jim musím poděkovat, ale my jsme pořád strašně krutě trestaní za každou chybu. Oni mají šanci a dokážou z toho dát gól. Když se nám podařilo snížit, tak přišlo podle mého názoru vymyšlené trestné střílení, třikrát jsme se dostali na dostřel, pak jsme i vyrovnali, ale ještě si necháme při vlastní přesilovce dát hloupý gól. Musím ale smeknout, že ještě kluci dokázali zabrat a makali až do konce a ještě to znovu vyrovnali. Bohužel v prodloužení jsme jim prakticky nepůjčili puk, hrálo se to de-facto na jednu bránu, ale pak uděláme hloupý faul, který opravdu byl a v přesilovce dá Kolín takovou střelou – nestřelou gól a bylo to… Na druhou stranu, prohrávali jsme třikrát o dvě branky a tak z Kolína bod není špatný.“

Jiří Seidl
Jiří Seidl (trenér SC Kolín):
"Byl to hodně divoký zápas, jaký jsme už dlouho neodehráli. My jsme vždycky začali hrát až když nám teklo do bot, ale když jsme se dostali do vedení, tak jsme přestávali bruslit a nechali jsme soupeře hrát, který nám hned vyrovnával. Jenomže teď jsme v takové situaci, kdy se mužstvu moc nedařilo, hlavně jsme nemohli dávat góly a tak ta nervozita tam samozřejmě je. Ty dnešní dva body by mužstvu do dalších zápasů měly pomoct."