Z dramatického duelu vyšly Plameny naprázdno

Zveřejněno 01.10.2016 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
5., sobota 1.10.2016
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Staněk, Beneš, Kolda, Smejkal, Vítek M., Kunstmüller, Kaňka, Červenka, Krupka, Kovářů, Gregar, Nováček, Bureš, Plachý, Kuřítko, Střecha T.
Kolín: Sejpal – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Nedbal, Horyna, Havelka – Malý, Semirád, Kadlec, Marvánek, Zumr, Jankovský, Pipek, Krajňák, Panna, Jelínek, Kozák
Branky a nahrávky: 4. Červenka (Staněk, Krupka), 44. Beneš (Kuřítko, Kaňka), 46. Kuřítko (Beneš, Bureš) – 1. Kadlec, 27. Semirád (Nedbal), 29. Hanzl (Pipek, Panna), 55. Kadlec (Semirád)
Rozhodčí: Král – Musil, Komínek
Vyloučení: 4+TS:6 navíc Jankovský (KOL) 10 min. OT Využití: 0:1V oslabení: 0:0
Diváci: 624
Střely na branku: 22:32 (7:8, 7:16, 8:8)
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Na žďárských Bouchalkách byl dnes k vidění parádní hokej plný nasazení, bojovnosti, pohledných akcí i slušné porce branek. Bohužel pro domácí, byli nakonec šťastnější hosté z Kolína. Poté, kdy Ždárští dokázali ve třetí třetině srovnat dvougólové manko, rozhodl pět minut před koncem o výhře Kozlů šťastným gólem nestárnoucí Jiří Kadlec.

Foto: Jan Černý

Reportáž

1. třetina

Jak se již stává pomalu neblahou tradicí, dřív než se stačili domácí rozkoukat, tak se soupeř ujal vedení. Benešovi se při rozehrávce, svezl kotouč přímo na hůl Jiřího Kadlece a žďárský obránce jej zastavil jen za cenu faulu. S následným trestným střílením si kolínský mazák poradil zkušeně a v rekordním čase 0:09 poslal hosty do vedení – 0:1.

Domácí se ale rychle oklepali a za tři minuty dokázali vyrovnat. Staněk vystřelil od modré na Sejpala a puk zůstal v brankovišti kde se svým důrazem prosadil Martin Červenka a dorazil jej do brány – 1:1. Další minuty přinesly rychlý a bojovný hokej, hra se přelévala ze strany na stranu a diváci se rozhodně nenudili. Oba brankáři, jak Sejpal v kolínské, tak Řehoř ve žďárské brance však nedovolili protivníkovým střelcům strhnout vedení na svoji stranu, takže první třetina skončila smírně.

2. třetina

Prostřední dvacetiminutovka začala dvojitým zazvoněním tyčí na obou stranách. Nejprve trefil tu kolínskou už po 27 sekundách Kunstmüller a po třech minutách zazvonil na žďárskou Zajíc. Ve 25. minutě vychytal Řehoř uniknuvšího Voženílka, ale o dvě minuty později se již skóre měnilo. Po chybě domácích se k puku dostal Nedbal a našel mezi kruhy volného Jakuba Semiráda, který bez přípravy poslal hosty znovu do vedení – 1:2.

Ještě hůře to s domácími vypadalo o dvě minuty později, kdy Pipek nahrál Janu Hanzlovi jenž sraženou střelou zvýšil na 1:3. Krátce nato, mohl přidat čtvrtou branku Kadlec, ale jeho střelu z nebezpečně pozice Řehoř vytěsnil mimo. Ve 33. minutě se domácím naskytla ideální příležitost ke snížení, když hráli minutu a půl v početní výhodě 5 na 3. V ní si vytvořili sice velký tlak a několik slibných šancí, ale Sejpala překonat nedokázali. V závěru druhé části mohli naopak navýšit náskok hosté při své přesilovce, ale domácí ji dobře ubránili a s podporou Řehoře v brance udrželi určitou naději do závěrečného dějství.

3. třetina

Do třetí třetiny nastoupily Plameny s viditelným odhodláním ještě zápas zdramatizovat. A to se jim začalo dařit již ve 44. minutě, kdy po nahrávce Kaňky a střele Kuřítka dorazil kotouč za Sejpalova záda Petr Beneš - 2:3. Tlak domácích pokračoval a o necelé tři minuty později bylo vyrovnáno. Ze spolupráce Beneše a Bureše přišla přihrávka před brankoviště, odkud přesně zakončila čerstvá žďárská posila Martin Kuřítko - 3:3.

Ve 49. minutě hosté hráli v početní převaze, ale Řehoř držel naděje domácích na bodový zisk. Sotva se Žďárští ubránili a vymanili z tlaku soupeře, jali se opět dobývat kolínskou branku a znovu si získávali převahu. Jenomže pět minut před závěrečnou sirénou z nenápadné akce, kdy Jiří Kadlec z nulového úhlu nahodil kotouč před branku a ten se odrazil od brusle domácího hráče za Řehořova záda, získali hosté opět vedení – 3:4.

V závěrečných minutách se znovu domácí tlačili do vyrovnání, ale Kozlové dobře bránili svůj těsný náskok. Ve výborné šanci se objevil Gregar, ale Sejpal skvěle zareagoval. Plameny pak vyrazily na soupeře se šesti hráči bez brankáře, navíc umocněné vyloučením Nedbala na posledních 21 sekund. Ještě v posledních vteřinách měl velkou šanci Kuřítko, ale puk v brance neskončil a tak všechny tři body putovaly od Sázavy k Labi.

V dnešním zápase nelze Konečného svěřencům upřít obrovskou snahu a bojovnost, ale na bodový zisk to nestačilo. Příští šanci dostanou hokejisté SKLH za týden v další repríze play-off, tentokrát v Táboře. Doma se Plameny představí ve středu 12. října, kdy se na Bouchalkách odehraje první letošní velké derby mezi Žďárem a Havlíčkovým Brodem.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Zase ten začátek, to už je tady nějaká tradice… Ale pak jsme se dostali do zápasu a rychle jsme vyrovnali. V té první třetině to byl takový trochu taktický boj, ale zvládli jsme to. Ve druhé třetině jsme udělali chyby, které soupeř trestal. Do třetí třetiny jsme udělali nějaké změny v sestavě, to se podařilo, šli jsme za tím, vyrovnali jsme, ale bohužel dostali jsme takovýhle gól. Myslím, že by tomu zápasu remíza slušela, ale bohužel… Ale pokud budou kluci takhle makat a bojovat jako dneska, tak věřím, že to půjde nahoru. Milan Řehoř je zkušený, je to na něm vidět, dokáže se s tím porvat, zdiriguje si obranou hru a věřím tomu, že určitě půjdeme nahoru.“