Plameny na Draky platí, prokázaly to i v Bílině

Zveřejněno 06.12.2015 | mk
Bílina SKLH Žďár nad Sázavou
20., neděle 6.12.2015
Bílina - SKLH Žďár nad Sázavou BIL - ZNS
Bílina: Slysarčuk – Polák, Sefl, Chmel, Fučík, Machač, Jirkovský, Brettschneider, Kolíček- Sekerka, Petráš, Čmolík, Štěpka, Trubenekr, Řezníček, Procházka, Brandejský, Bohm, Kotov, Pánek
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček – Beneš, Staněk, Pleva, Střecha L., Smejkal, Rašner, Štěpánek, Vítek, Kaňka, Gregar, Bureš, Krupka, Střecha T., Hron, Dvořák
Branky a nahrávky: 34. Trubenekr (Fučík, Řezníček) – 13. Dvořák (T. Střecha), 27. Kaňka (Štěpánek, Smejkal), 44. Staněk (Beneš, T. Střecha), 56. Kaňka (Beneš, Staněk)
Rozhodčí: Battek – Coubal, Sulo
Vyloučení: 3:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 132
Střely na branku: 21:16 (9:6, 6:3, 6:7)
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4
B Í L I N A – Hokejisty SKLH dnes čekala cesta na sever Čech, kde se utkali s bílinskými Draky. Hosté se ujali v první třetině vedení, které navýšili v prostřední části. Domácí sice dokázali snížit na 1:2, ale Plameny v závěrečné dvacetiminutovce dalšími dvěma brankami definitivně rozhodli o importu všech tří bodů na Vysočinu.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Žďárští trenéři se opět museli vyrovnat s nekompletním kádrem. Tentokrát byl problém především s ofenzivou, které chybí marodi Luboš Kunstmüller a Ondřej Kovářů. A tak aby měl Sobotka k dispozici kompletní tři útoky, byl povolán z jihlavské juniorky devatenáctiletý Daniel Dvořák, a vyplatilo se…

Do utkání vstoupili aktivněji domácí Draci, kteří prvních deset minut výrazně zaměstnávali žďárského brankáře Blažíčka. Ten však své spoluhráče podržel a dal tím základ následnému úspěchu. Poté co domácí neproměnili řadu svých šancí, vzaly si slovo Plameny. Ve 13. minutě vyslal Tomáš Střecha do brejku nováčka ve žďárském dresu Daniela Dvořáka a ten poslal Žďár do vedení – 0:1. Krátce nato mohl srovnat domácí Procházka, ale v rozhodující chvíli mířil příliš vysoko. V 18. minutě pak odmítl vyrovnání Trubenekr, jenž nedokázal z metru trefit odkrytou branku. Do kabin tak odcházeli o jeden gól spokojenější hosté.

Úvod druhé třetiny již patřil Plamenům. Gregarova šance sice ještě zůstala nevyužitá, ale ve 27. minutě se již hosté mohli opět radovat. Po nahrávkách Smejkala a Štěpánka vypálil od modré Michal Kaňka a zvýšil na 0:2. Ve 31. minutě byl blízko třetí brance Pleva, ale těsně minul. Jenomže o tři minuty později Žďárští chybovali a tak udeřilo na druhé straně, když nepozornost hostů potrestal Jan Trubenekr a snížil na 1:2. A stejný hráč mohl vyrovnat dvě minuty před druhou sirénou, když po jeho střele poskakoval kotouč po brankové čáře, ale žďárští obránci jej stačili včas odeslat do bezpečí.

Závěrečné dějství již bylo víceméně v režii Plamenů. Ve 44. minutě, po nahrávkách Petra Beneše a Tomáše Střechy, vrátil Žďáru dvoubrankové vedení přesnou trefou Pavel Staněk - 1:3. čtvrtou branku mohl přidat v 52. minutě Hron, když si šikovně obhodil brankáře, ale pak netrefil prázdnou branku. O čtyři minuty později to však napravil Michal Kaňka, který po nahrávkách Staňka a Beneše ujel do brejku a zvýšil na 1:4. Zbytek zápasu se prakticky už jen dohrál a Plameny si mohly připsat další důležité tři body.

Vítězství posunulo Žďár až na sedmou příčku tabulky. Jenomže ta je v této části velice našlapaná, vždyť rozdíl mezi sedmým Žďárek a jedenáctým Pískem jsou pouhé dva body. Z toho vyplývá, že každý bod má obrovskou důležitost a o další se hokejisté SKLH utkají v sobotu, kdy na domácím ledě přivítají Děčín.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Na začátku nás trochu soupeř zatlačil a nám chvíli trvalo, než jsme se na to malém hřišti zorientovali, tam nás podržel gólman. Pak už jsme to ale odehráli celkem v pohodě. Ještě za toho stavu 2:0 jsme tam měli takové ty naše nějaké výpadky a taky nám z jedné takové chyby, kdy jsme propadli, snížili na 2:1. Pak už v té třetí třetině jsme to zvládli, přidali jsme ještě dvě branky a už jsme si to hlídali.“

.