Tábor opět body nepustil

Zveřejněno 03.10.2015 | mk
Tábor SKLH Žďár nad Sázavou
6., sobota 3.10.2015
Tábor - SKLH Žďár nad Sázavou TAB - ZNS
Tábor: Novák - Semrád, Havran, Dvořák, Kanov, Heršálek, Hlaveš, Černý - Kellner, Mrkvička, Polodna - Březina, Matušík, Seidl - Severa, Boháč, Vaniš (21.Blažek)
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček (41. Sláma) - Procházka, Staněk, Pleva, L. Střecha, Smejkal, M. Vítek - Štěpánek, Kaňka, Bureš, Gregor, Kunstmüller, Krupka, T. Střecha, D. Vítek, Hron, (41.Pazourek)
Branky a nahrávky: 19. Hlaveš (Vaniš, Heršálek), 23. Severa (Boháč, Vaniš), 25. Matušík (Seidl, Hlaveš), 39. Matušík (Seidl), 51. Matušík (Kanov, Heršálek), 56. Vaniš (Severa, Blažek) – 15. Kaňka (Štěpánek), 50. Krupka (Procházka)
Rozhodčí: Vokřál - Ondřej, Horažďovský
Vyloučení: 9:9 - navíc Černý (TAB) DKU Využití: 1:1 V oslabení: 1:1
Diváci: 1124
Střely na branku: 29:25
Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2
T Á B O R – Ani další pokus o skalp táborských kohoutů, nedokázaly Plameny přetavit v úspěch. Nakročily k němu sice dobře a v první třetině se ujaly vedení, které mohly i navýšit. Ovšem Táborští ještě v závěru úvodního dějství vyrovnali a ve druhé třetině prakticky rozhodli o svém vítězství, které v závěrečné dvacetiminutovce ještě navýšili.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Žďárští začali svůj boj v Táboře aktivně a po většinu času první třetiny byli o něco lepším týmem. Svým dobrým pohybem a důrazem přinutili soupeře k častým faulům a během úvodních deseti minut si zahráli dvakrát přesilovku 5 na 3. Poprvé to byly téměř celé dvě minuty a podruhé 44 sekund. Tyto velké šance k otevření skóre však Plameny trestuhodně nedokázaly využít. Nejblíže k tomu měl Štěpánek, který ale pouze rozezvonil tyč Novákovy branky.

Nakonec to přeci jen vyšlo a paradoxně se tak stalo při vlastním oslabení v 15. minutě. Štěpánek využil chybu domácích a Michal Kaňka poslal Plameny do vedení – 0:1. Radost hostů však trvala pouze do 19. minuty, kdy se domácím přesilová hra povedla již podstatně lépe a Ladislav Hlaveš zařídil Kohoutům vyrovnání – 1:1.

Na rozdíl od úvodní třetiny, byli v té druhé lepším mužstvem Jihočeši, ovšem s tím podstatným rozdílem, že oni svoji převahu dokázali projevit i brankově a nekompromisně trestali každou chybu žďárských hokejistů. Ve 23. minutě poslal Jihočechy do vedení Jiří Severa - 2:1. Hned na to musel dvě velké příležitosti domácích hasit Blažíček, ale Matušík ani Březina jej nepřekonal.

Avšak kapitán Kohoutů si vše vynahradil ve 25. minutě, kdy přesnou trefou Jakub Matušík navýšil vedení svého týmu na 3:1. Kouč Sobotka na nepříznivou situaci reagoval oddechovým časem, což poněkud jeho svěřence probralo a dokázali přibrzdit rozjetého soupeře. Vytvořili si i několik šancí, ale Střechovu ránu pokryl Novák, stejně jako nadějný pokus Plevy.

Blažíček pak předvedl hbitou lapačku proti Havranově tvrdé ráně. Na závěr prostředního dějství hráli ještě Žďárští přesilovku, ale během ní domácí oplatili hostům gól v oslabení. Po Seidlově přihrávce ujel po pravém křídle Jakub Matušík, jehož zakončení ještě Blažíček zastavil, ale táborský forward dostal ještě prostor k další dorážce a při té se již nemýlil – 4:1.

V závěrečné dvacetiminutovce se sice Plameny snažily o kontaktní branku, která by je mohla vrátit do zápasu, ale domácí hráli velice pozorně a hokejisty z Vysočiny do žádných vážnějších šancí nepouštěli. Naopak Táborští několikrát nebezpečně zahrozili před Slámou, který do třetího dějství vystřídal v brance Blažíčka, ale neúspěšně.

V 50. minutě se přeci jen podařilo Plamenům vykřesat jiskřičku naděje, když po Procházkově nahrávce prostřelil Nováka Lukáš Krupka - 4:2. Hned nato se mohla jiskra rozhořet, ale Střecha svou velkou šanci nevyužil. Naopak v 51. minutě završil hattrick Jakub Matušík a tím veškeré naděje hostů uhasil – 5:2. Definitivní tečku za zápasem pak udělal v 56. minutě Marek Vaniš - 6:2.

Ani tentokrát nedokázali žďárští na Tábor vyzrát a opět odchází ze vzájemného duelu s nulovým bodovým ziskem. Smejkalova parta si však příliš neoddechne, protože již ve středu přijede na Bouchalky Kobra Praha, tedy další soupeř, který byl v minulé sezóně vždy nad síly Plamenů.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Přijeli jsme s tím, že zde chceme odehrát dobrý zápas, protože s Táborem to vždycky dobré zápasy jsou. Rozehráli jsme utkání dobře, měli jsme dobrý pohyb a soupeř musel faulovat, což nám přineslo několik přesilovek. Bohužel se nám to nepodařilo využít a to ani dvakrát pět na tři, dali jsme jen jednu tyčku a to je pochopitelně málo. Pak jsme se přeci jen dostali do vedení, které jsme v závěru sice ztratili, ale z mého pohledu jsme odehráli dobrou první třetinu. Pak ale přišel zlom, kdy jsme během pěti minut dostali dva góly na 3:1. Soupeř získal klid, začal hrát v pohodě a už nás spíš přehrával. Pak jsme měli šanci na konci druhé třetiny, kdy hrajeme přesilovku a můžeme do kabiny snížit na 3:2. Jenomže uděláme chybu ve středním pásmu, hráč nám vezme puk, udělá si beka, vystřelí a ještě pak má prostor to dorazit… To je trestuhodné a to byl jeden z rozhodujících okamžiků zápasu. Ta třetí třetina už nic neřešila a utkání jsme si prohráli ve druhé třetině. Je to pořád dokola, jsou to ty samé chyby a většinou ti samí hráči, a pokud to nepřestanou dělat, tak to budeme muset řešit. To ať raději hrajou junioři, protože takhle to dál nejde.“

.

Tomáš Matušík (trenér HC Tábor):

Tomáš Matušík

„Samozřejmě jsme rádi, že jsme vyhráli. Nakonec z toho bylo i docela výrazné vítězství, ale vůbec to nebylo jednoduché utkání. Ostatně jako každé se Žďárem, a opět to byla dřina. Myslím si, že klíčem k úspěchu, byly dvě ubráněné dlouhé přesilovky pět na tři v první třetině. Tam kdybychom jeden, dva góly inkasovali, tak bychom museli tlačit do kopce a to by bylo docela těžké. Takže jsme opravdu rádi a asi jsme byli dnes také šťastnější.“