Plameny vezou z Trutnova první tři body

Zveřejněno 16.09.2015 | mk
Trutnov SKLH Žďár nad Sázavou
2., středa 16.9.2015
Trutnov - SKLH Žďár nad Sázavou TRU - ZNS
Trutnov: Jeschke – Beneš, Poul, Karlík "A", Chaloupka, Kozák, Vácha, Kubica, Suvorov – Bartoň, Luštinec "C", Kastner, Malý, Půlpán, Cetkovský, Perutek, Chytráček "A", Shamolin, Uchin, Janoušek, Smékal
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Půža, Pleva "A", Smejkal "C", Vítek M., Střecha L., Rašner, Procházka – Krupka, Štěpánek, Kaňka, Kunstmüller, Gregar, Hron, Bureš L., Vítek D., Střecha T., Jícha, Bureš M.
Branky a nahrávky: 24. Beneš (Bartoň, Poul), 34. Shamolin (Poul) – 22. Rašner (Kunstmüller), 26. Střecha T., 51. Gregar (Kunstmüller)
Rozhodčí: Veinfurter – Novák, Potůček
Vyloučení: 4:5 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 355
Střely na branku: 32:26 (8:11, 10:7, 14:8)
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2
T R U T N O V – Sobotkova družina dnes cestovala do Podkrkonoší k boji s Draky. V Trutnově svedly Plameny vyrovnaný a nervy drásající duel. V něm byli nakonec úspěšnější právě hosté z Vysočiny a díky vítězné brance Martina Gregara si odvážejí první tři body letošní sezóny. V kádru SKLH se dnes poprvé v mistrovském zápase objevila čerstvá defenzivní posila Adam Rašner, který si hned připsal úvodní branku a také mladící Procházka, Půža a Jícha.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Utkání začalo obrovskou šancí Jíchy, který se po padesáti sekundách zjevil úplně sám před domácím gólmanem Jeschkem, ale ten jej i v sedě vychytal. V šesté minutě předvedli pěknou akci domácí Chytráček a Vácha, ale Slámu v brance Plamenů nepřekonali. O dvě minuty později se Sláma opět blýskl proti střele největší hvězdy domácího celku, extraligou ostříleného Jiřího Cetkovského a poradil si i s dorážkou Váchy.

V 16. minutě měl asi největší šanci úvodní třetiny Kaňka, ale v ideální pozici trefil pouze horní tyč Jeschkeho branky. Tři minuty před první sirénou se na druhé straně do velké šance dostal Chaloupka, jehož nebezpečnou střelu Sláma vyrazil a zneškodnil také následné dvě dorážky Bartoně. V úplném závěru úvodní dvacetiminutovky se ještě řítil do brejku Jícha, ale zastavil jej odpískaný ofsajd. Oba celky tak odcházely do kabin za bezbrankového stavu.

Brankový půst v úvodním dějství si diváci vynahradili v prostřední části. Hned v její druhé minutě nahrál Kunstmüller z rohu na volného Adama Rašnera, který trefou mezi Jeschkeho betony otevřel nejen skóre zápasu, ale také svůj osobní brankový účet v dresu Plamenů – 0:1.

Krátce nato však Procházka vyhodil kotouč mimo hřiště a byly z toho dvě minuty a navíc následně fauloval Půža, takže Draci získali více než minutovou dvojnásobnou přesilovku. Tu dokázali Trutnovští využít přesně ve chvíli, kdy první vyloučený Procházka naskakoval na led. Stalo se tak po rychlé kombinaci Bartoně s Poulem, kterou zakončil Peter Beneš přesně umístěnou střelou k levé tyči – 1:1.

Ve 26. minutě si ale hosté vzali vedení zpět. Nahrávka Tomáše Střechy se smolně pro domácí odrazila od brusle obránce a kotouč podjel pod brankářovou holí a mezi jeho betony až do branky – 1:2. Přesně v polovině zápasu měl vyrovnání na hokejce domácí Beneš, jehož střela se však pouze odrazila od horní tyčky mimo branku.

O tři minuty později se však domácí diváci z vyrovnání přeci jen radovali. Poul vyslal perfektní přihrávku přes celé kluziště až za obranu na najíždějícího Alexeje Shamolina a ten sice s problémy, ale přece, Slámu překonal – 2:2. V závěru měli opět domácí výhodu přesilové hry 5 na 3, ale tentokrát se Žďárští ubránili. Hokejisté tak odcházeli do kabin i po čtyřiceti minutách za nerozhodného stavu.

Třetí třetina začala velkou šancí Cetkovského, kterou skvěle zlikvidoval Sláma vyrážečkou. V 47. minutě ztichnul stadion poté, co tvrdou ránu pukem inkasoval do hlavy domácí Luštinec. Nepříjemný okamžik se sice obešel bez krvavého zranění, ale jeden z klíčových hráčů Draků po třech minutách odešel do kabiny, zřejmě s otřesem.

51. minuta přinesla Plamenům návrat vedení. Kunstmüller se po pravém křídle dostal přes domácí obranu a nabídl kotouč najíždějícímu Martinu Gregarovi, který potřetí rozsvítil červené světlo za domácí brankou – 2:3.

K dalšímu vyrovnání byl blízko v 57. minutě opět Cetkovský, když po jeho střele poskakoval kotouč brankovištěm, ale nakonec skončil v bezpečí. Závěr zápasu si však již hosté pohlídali a soupeře nepustili do žádné vážnější šance a nedovolili mu ani sáhnout k odvolání brankáře a vytvoření závěrečného tlaku.

Nyní zbývá Plamenům potvrdit dnešní úspěch v sobotním zápase proti Bílině a získat body také na domácím ledě. Bílina však dnes porazila Vrchlabí, takže opět nečeká Sobotkovi svěřence snadný soupeř. Smejkalova parta tak bude potřebovat co největší podporu fanoušků.

 

Ohlasy po utkání

Martin Sobotka
Martin Sobotka (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Začali jsme dnes dobře, odehráli jsme výborně první třetinu, která byla podle mně v naší režii. Bohužel jsme nevyužili několik velkých šancí. Ve druhé třetině jsme šli do vedení gólem z přesilovky, ale pak jsme se nevyvarovali zbytečných vyloučení a soupeř to potrestal. Když jsme se podruhé dostali do vedení, tak jsme zase inkasovali. Ta druhá třetina byla z naší strany asi nejslabší. Byly tam zbytečné fauly a nemohli jsme se dostat do tempa. Třetí třetina už byla zase v naší režii. Dali jsme na 3:2 a můžu říct, že ten závěr jsme si už docela ohlídali a soupeře moc k ničemu nepustili. Myslím, že si zaslouženě vezeme tři body, protože minimálně dvě třetiny jsme byli lepší.“

.