Plameny sežehly Slávii 4:2

Zveřejněno 12.12.2013 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Slavia Praha
20., čtvrtek 12.12.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - Slavia Praha ZNS - SLA
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Trejbal (A), Jankovský, Macky, Švanda, Geba, Jančařík, Srnský, Nečas (A), Kaut, Štefka, Nedvěd (C), Macek, Matys, Zahradník, Nový
Slavia Praha: Patera - Novotný, Wünsch, Vorreiter (A), Melovič, Šantrůček, Brož, Hradil, Netolický, Kern, Šteiner (C), Martínek, Fiala (A), Hnát, Mašín, Kovář, Patočka
Branky a nahrávky: 7. Zahradník (Štefka), 19. Macek (Nečas, Štefka), 44. Srnský (Nečas), 59. Zahradník (Nedvěd,Štefka) - 19. Fiala (Netolický, Hradil), 45. Hradil (Netolický, Fiala)
Rozhodčí: Kukeně - Nedvěd, Habásko Vyloučení: 1+4 Využití: 0:0. V oslabení: 0:0
Diváci: 248
Střely na branku: 29 : 21
Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Mladší dorostenci Žďáru mají za sebou další duel v rámci ELIOD Extraligy mladšího dorostu. Tentokrát se na domácím ledě utkali s pražskou Slávií. V minulých kolech soutěže zmiňovaného soupeře pokaždé porazili. Další výhrou nad Edenským klubem dokázali, že pořád ví, jak na Slávisty vyzrát. Co se týče tabulky, Pražané prozatím okupují šestou příčku. Plameny stáhly ztrátu na sešívané a Hradec Králové na pouhý jeden bod a usadily se na stabilní šesté pozici. Výhrou 4:2 si domácí celek spravil chuť po nedělení vysoké porážce 2:6 z nedaleké Jihlavy.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Na led šli Žďárští bez jedné z největších opor týmu a kapitána zároveň Tomáše Havránka, který dostal stopku na dnešní zápas. I tak ale předvedli chvályhodný výkon.

V první polovině úvodní třetiny měli puk na hokejce hlavně hosté. Slávisté plní sil zatápěli pod Loubalovou klecí. Nedělalo jim problém úspěšně se dostávat před obranu Žďáru. Neustálé útoky formované v obranném pásmu však nevedly k žádnému výsledku. Všechny puky vystřelené Slávisty si pohotově ohlídal bravurní gólman Plamenů.

V osmé minutě využili domácí momentální nepozornosti hostů a podnikli úspěšnou útočnou výpravu. V čase 7:36 otevřel skóre zápasu Vladimír Zahradník střelou od levého kruhu přímo mezi Paterovy betony. Asistoval Matěj Štefka. 50 sekund před koncem třetiny našel kotouč vyslaný Nečasem Vojta Macek. Ten neváhal a přesně mířenou střelou z mezikruží zvýšil na 2:0.

Nadšení na domácí střídačce netrvalo dlouho. Ostatním hráčům se utrhl Hradil, který pokoušel štěstí střelou z úhlu. Odražený puk našel Eric Fiala a v čase 19:51 snížil dvougólovou ztrátu na SKLH střelou do odkryté brány.

Hned na začátku druhé třetiny se do velké šance dostal domácí Nedvěd. Gólman hostů však díky štěstí nedopustil, aby zaskakující žďárský kapitán vstřelil již třetí branku extraligových Plamenů. První přesilovka zápasu připadla domácím. Rozhodčí si totiž všiml šestého Slávisty na ledě. Domácím se ale nepodařilo početní převahu využít, jelikož Slávia předvedla skvělou obranu.

Přesilovku si zahráli i hosté. Výhoda však netrvala dlouho, protože došlo k podražení jednoho z bránících Plamenů. Neplatící gól, který vstřelili domácí údajně těsně po zapískání, způsobil hlasité pískání přihlížejících diváků.

Velká šance se naskytla domácím, když některý z hráčů zvedl puk a ten pomalým padáčkem proletěl kolem odkryté brány. Nenašel se však nikdo, kdo by stihl zareagovat a skórovat. Do šaten se tak odcházelo za stejného stavu, který byl dán první třetině – 2:1.

Převahu domácích Plamenů, kterou si získaly během druhé periody, se snažili hosté co nejrychleji srovnat. Z posledních sil útočili na Loubala. Ve 44. minutě překvapivou střelou zvýšil na 3:1 Vladimír Srnský za asistence Martina Nečase.

Dvoubrankový náskok vzal Plamenům půl minuty po jejich úspěšné akci bleskovou brankou Matyáš Hradil. Duel byl víc a víc napínavý. Neustálý tlak na svatyni domácích zaměstnával hlavně ochránce brány Loubala. Ten si ale pokaždé pohlídal koncovku útoků Pražanů. Velkou šanci dal sešívaným svou chybou zmatený Loubal, když odražený puk několik vteřin volně ležel před osamoceným brankářem. Naštěstí pro Žďár nikdo nestihl zasáhnout.

19 sekund před závěrečnou sirénou našel touš vystřelený domácím Vladimírem Zahradníkem cestu až za brankovou čáru. Kotouč tak zajistil potřebný dvougólový náskok a marně se snažící Slávisté začali ztrácet naději. K otočení zápasu by potřebovaly z pekla štěstí. Plameny ale měly situaci pod kontrolou a zopakovaly tak výhru z 11. kola, kdy v Edenu vyzrály nad výběrem Slávie rovněž 4:2.

Zápas byl poměrně vyrovnaný. Převahu Slávistů v první třetině vystřídalo vedení Žďáru v druhé periodě. Tři asistence si připsal produktivní útočník Matěj Štefka. Dvěma góly se blýskl Vladimír Zahradník.

Obvyklá vysoká návštěvnost nejvyšší hokejové ligy mladších dorostenců je stálé nižší. Vánoční čas zřejmě bere příznivcům mládežnického hokeje volný čas. I tak byl ale počet návštěvníků dostatečný na to, aby byli Žďárští dostatečně motivováni k další výhře.

Fotogalerie