Mladé Plameny si poradily i se Slavií

Zveřejněno 12.09.2013 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou Slavia Praha
2., čtvrtek 12.9.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - Slavia Praha ZNS - SLA
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Trejbal, Jankovský, Macky, Švanda, Marek, Jančařík, Brejcha, Havránek, Nečas M., Kaut, Štefka, Srnský, Geba, Matys, Zahradník, Pochobradský, Nový, Nečas
Slavia Praha: Šorf (21. Patera) – Kovář, Krásný, Melovič, Šmíd, Vorreiter, Vobořil, Šantrůček, Šmerha, Šteiner, Kern, Patočka, Fiala, Hnát, Martínek, Netolický, Marek, Koliš, Mašín
Branky a nahrávky: 3. Nečas (Kaut), 6. Havránek (Nečas, Kaut), 19. Havránek (Nečas), 20. Havránek (Nečas, Jankovský), 41. Kaut (Havránek, Jankovský) – 30. Šmerha (Vorreiter)
Rozhodčí: Kukeně – Honza, Vokurka Vyloučení: 9:10 Využití: 2:0 V oslabení: 1:0
Diváci: 200
Střely na branku: 33:28 (11:6, 7:12, 15:10)
Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Mladší dorost zvládl svoje první domácí vystoupení v extralize na výbornou a sešívání si z Vysočiny odvážejí do hlavního města "búra". Se startem soutěže mohou být svěřenci Martina Sobotky více než spokojeni. Po dvou duelech mají plný počet bodů se skóre 9:3.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Žďárští mladíci vlétli na soupeře slavného klubu naprosto bez jakéhokoli respektu. Slavii jednoznačně přehrávali a rychle začali svoji herní převahu projevovat i brankově. Celý tým hrál velmi zodpovědně, pozorně, s minimem chyb a s obrovským nasazením a bojovností. Branky pak zařizovala elitní útočná formace Havránek, Nečas, Kaut, která se postarala o všechny góly ve slávistické síti.

Ve třetí minutě otevřel skóre Martin Nečas - 1:0. O tři minuty později přidal druhý gól Tomáš Havránek - 2:0, který vsítil ještě další dvě branky v samotném závěru úvodní dvacetiminutovky. Tu druhou dokonce ve vlastním oslabení- 4:0. Již v první třetině tak útočník reprezentační "šestnáctky" zaznamenal hattrick.

Po přestávce se však situace poněkud změnila. Domácí pod dojmem luxusního náskoku poněkud zvolnili a ubrali na zodpovědnosti. Naopak hosté ve snaze o zvrat nebo alespoň zabránit ostudnému debaklu od nováčka, přidali na tempu i na důraze.

V polovině zápasu se sešívaným podařilo vstřelit kontaktní branku z hole Tomáše Šmerhy - 4:1. To je ještě více nabudilo, vycítili naději a tlak Pražanů ještě narůstal. V těžkých okamžicích však podržel Plameny brankář Matěj Loubal a domácím se podařilo ustát tlak soupeře bez další ztráty až do druhé přestávky.

Do závěrečné třetiny vstoupili domácí s výhodou dvojnásobné přesilovky. Tu sice ještě nevyužili, ale po návratu prvního vyloučeného Slávisty zvýšil na 5:1 Martin Kaut. Dál se hrál parádní hokej a dvě stovky přítomných diváků se skvěle bavily aktivní hrou.

Žďárští již opět převzali aktivitu na své hole a po většinu času měli mírnou herní převahu. Přes řadu šancí především domácího mužstva však již další branka nepadla.

Po šedesáti minutách mohla vypuknout radost žďárských mladíků, kteří jako nováček soutěže ve dvou odehraných zápasech nečekaně neztratili ani bod. Plný bodový zisk má již pouze vedoucí Hradec Králové a druhý Liberec. Žďárské Plameny okupují fantastické třetí místo.

Je to však teprve začátek a ještě přijdou těžké chvíle. V neděli pocestují Sobotkovi svěřenci na derby do nedalekého Havlíčkova Brodu a příští neděli přivítají na Bouchalkách Mladou Boleslav.

Fotogalerie