Úspěšná příprava proti Moravským Budějovicím

Zveřejněno 29.08.2013 | mk
Moravské Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
prip., čtvrtek 29.8.2013
Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
Branky a nahrávky: 2. Matějka (Vlček), 55. Jakeš (Přidal) – 5. Padělek (Kočan), 19. Dítě (Hron), 42. Hron (Dítě), 50. Man (Střecha, Kočan), 60. Gregar (Padělek)
Rozhodčí: Blecha - ... Vyloučení: 4:2 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0
Diváci: 90
Střely na branku: 38:31
Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5
T Ř E B Í Č – Dalším soupeřem v programu přípravných zápasů Sobotkova týmu byla dnes Žihadla z Moravských Budějovic, která v současnosti obývají předsezónní azyl na třebíčském stadionu. Tam se také dnešní duel odehrál a Plameny si vedly dobře. Svého soupeře porazily vysoko 2:5.

Reportáž

Do utkání sice vstoupili lépe domácí a již ve druhé minutě otevřel skóre Matějka - 1:0, ale vyrovnání zařídil o tři minuty později Aleš Padělek po Kočanově nahrávce – 1:1. Necelé dvě minuty před první sirénou otočil skóre ve prospěch Žďáru Jiří Dítě s asistencí Hrona – 1:2.

Ve druhé třetině žádný ze soupeřů nedokázal překonat protivníkova gólmana a Plameny několikrát podržel vynikající Sláma. Skóre se tedy neměnilo a po čtyřiceti minutách vedli hosté nejtěsnějším jednobrankovým rozdílem. Ovšem závěrečná dvacetiminutovka již přinesla jasné rozhodnutí.

Časomíra ukrojila první minutu poslední třetiny a Josef Hron po nahrávce Dítěte pojistil Plamenům vedení – 1:3. V polovině periody přidal čtvrtou branku Jiří Man, na kterou mu asistovali Střecha a Kočan – 1:4.

Žihadlům se podařilo šest minut před koncem snížit z hole Jakeše - 2:4, ale poslední slovo měli hokejisté SKLH. Pouhých osm vteřin před závěrečnou sirénou skóroval Martin Gregar po nahrávce Padělka – 2:5.

Skóre by mohlo naznačovat, že šlo o jednoznačnou partii, ale nebylo tomu tak. Herně se jednalo o naprosto vyrovnaný zápas, ale hosté předvedli vynikající produktivitu a dokázali vytěži z minima maximum. Naopak Budějovickým stál v cestě skvěle chytající žďárský gólman Jiří Sláma.

Plameny tak mají za sebou další přípravný zápas a po předchozí vyrovnané bilanci po jedné výhře a prohře a dvou remízách si připsaly další vítězství. V zápase nastoupil Aleš Padělek, který se však s Plameny pouze připravuje na své zahraniční angažmá v anglické lize a trenér Sobotka s ním nebude moci (alespoň zatím) počítat.

Na druhou stranu dnes opět chyběla řada opor základního kádru a příležitost znovu dostali hlavně mladí kandidáti na místo v sestavě. Volno dnes měli například Kunstmüller, Staněk, Plachý, Kotlík, Kaňka, Haman nebo Ježek.

Příští úterý čeká Plameny odveta v Pelhřimově, kam by měl už odcestovat více zúžený kádr a na poslední dva přípravné zápasy, 5.září proti Moravským Budějovicím a 10.září proti Vrchlabí, by měl mít kouč Sobotka již kompletní kádr v sestavě, se kterou nastoupí do soutěže. Na oba tyto domácí zápasy, by tak již neměli chybět ani Michal Kaňka a největší letošní posila Radek Haman.