Kanonáda u Labe: Plameny dostaly desítku

Zveřejněno 30.11.2011 | jb, mk
Nymburk SKLH Žďár nad Sázavou
24., středa 30.11.2011
Nymburk - SKLH Žďár nad Sázavou NYM - ZNS
Nymburk: Kocián – Knesl, Sem, Vlach, Dvořák, Cicvárek, Drak – Velechovský, Vaľko, Šimek – Němeček, J. Protivný, Martinec – Toma, Turinský, Tregl.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (28. Linhart) - Krejnus, Pleva, R. Sobotka, Smejkal, Střecha, Šulc - Kočan, Kotlík, Man - Havelka, Bukáček, Plachý - Kunstmüller, M. Sobotka, Dítě - Fúzik, Hron.
Branky a nahrávky: 2. Vlach (Němeček), 20. Sem (Vaľko), 25. Protivný (Vlach), 28. Šimek, 28. Martinec (Protivný, Němeček), 28. Tergl (Turinský, Toma), 33. Němeček (Martinec, Turinský), 37. Vaľko (Šimek, Velechovský), 41. Šimek (Valko), 57. Martinec (Vlach) - 4. Kočan (Man), 36. Kočan (Pleva), 60. Kotlík (Dítě). Rozhodčí: Nečas - Nepomucký, Žemlička. Vyloučení: 7:9, navíc Man (Žďár) do konce utkání. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:2, 10:2, 10:3.
N Y M B U R K - Těžký direkt dostali ve 24. kole druhé ligy žďárští hokejisté. V souboji dvou jednatřicetibodových týmů dostali v Nymburku deset gólů i kvůli čtyřem gólům v oslabení. Po solidní první třetině domácí o drtivém vítězství rozhodli ve 28. minutě, kdy během 32 vteřin nastříleli tři góly. Kanonádu nezastavila ani výměna gólmanů, když po pátém gólu vystřídal Slámu Linhart. Vniveč přišly i dva góly Jana Kočana, který byl několikrát blízko hattricku. Po třetí porážce v řadě spadli svěřenci kouče Kuchyni na osmé místo tabulky. O sebevědomí budou hrát v neděli na domácím ledě s devátým Trutnovem.

AKTUALIZOVÁNO O OHLASY TRENÉRŮ

Ilustrační foto: Veronika Marková

Reportáž

Plameny v Nymburku nastoupily bez distancovaného Staňka a zraněných Ježka s Doležalem, takže opět doznaly změn obranné dvojice i jednotlivé útoky. Domácí už se museli obejít bez nejproduktivnějšího hráče Přemysla Sedláka, který má namířeno do třetí německé ligy.

Plameny do zápasu vstoupily podobně jako před týdnem s Technikou, tedy rychlým inkasovaným gólem. První gól dostaly už po necelých dvou minutách hry. Slámu překonal svižnou střelou z jízdy obránce Ondřej Vlach - 1:0.

Hosté zvedli hlavy už v čase 3:03. Kociána překonal Jan Kočan, který tentokrát nastoupil ve formaci se svými obvyklými spoluhráči. Jiří Man mu poslal dlouhou přihrávku po mantinelu, Kočan přesprintoval obránce a zavěsil pod víko – 1:1. Hosté se pak dostali do tlaku a několika zajímavých šancí, ale více práce měl na druhé straně kluziště Sláma, protože před ním dostávali hodně prostoru domácí hokejisté. Nakonec Sláma kapituloval těsně před koncem třetiny. Vedoucí gól vstřelil v přesilovce dorážkou vlastní střely David Sem - 2:1.

A konec první třetiny předznamenal následující dějství. Když domácí přečkali Kočanovu gólovku v jedné z přesilovek, odskočil Nymburk na dvougólový rozdíl šikovnou Protivného tečí v 25. minutě – 3:1. A pak přišlo žďárské zatmění a den otevřených dveří, na jaký jsou zvyklí spíše v sousední Chotěboři.

Středočeši žďárský výběr zdeptali třemi góly během dvaatřiceti vteřin. Nymburská minuta snů začala v čase 27:01, když Martin Šimek využil přesilovku po přísném vyloučení Šulce. Když o chvilku později proměnil brejk domácí Jiří Martinec, vystřídal Slámu Tomáš Linhart. Narozdíl od zápasu s Technikou ale tentokrát k obratu nepomohl. Čisté konto udržel pouhých patnáct vteřin, na 6:1 zvýšil dorážkou nikým nepokrytý Dominik Tregl.

Debakl sice za stavu 7:1 zmírnil opět Kočan, hbitý útočník v 36. minutě zužitkoval Plevovu přihrávku – 7:2. Ale šestibrankové vedení domácím vzápětí vrátil Lukáš Vaľko. Produktivní forvard se prosadil v přečíslení dva na jednoho – 8:2.

Střelecký koncert Nymburka nezastavilo ani střídání, když hostující kouč poslal do hry i Fúzika s Hronem, ani druhá pauza. Jen půl minuty po návratu hráčů na led se podruhé v utkání prosadil Šimek – 9:2. Pak už domácí diváci jen čekali, kdy jejich tým oplatí soupeři potupnou desítku z předminulé sezóny, kdy z Bouchalek odjížděli s debaklem 6:11. Desáté branky se dočkali v 57. minutě a oslavovaným hráčem byl znovu Martinec, který si z beků udělal kužely a problém neměl ani s gólmanem – 10:2.

Žďárský zmar dokonalo trestné střílení, které neproměnil Pavel Havelka. Střelecký účet nejhoršího zápasu v sezóně uzavřel v čase 59:09 Dan Kotlík. Centr, který se vrátil do sestavy po dvou vynechaných zápasech, dorazil střelu Dítěte – 10:3.

 

Ohlasy po utkání

Pavel Bičiště (trenér NED Hockey Nymburk):

Začátek zápasu vypadal nadějně pro oba mančafty, ale třetí gól to zlomil. Ze zápasu jsem měl strach, protože jsme tahali kluky z postele, abychom dali dohromady patnáct lidí.

Petr Kuchyňa (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

Zápas v Nymburce jsme začali nejlépe za tu dobu, co tam jezdíme hrát. Stav byl 1:1, ale pak došlo k situacím, kdy jsme třikrát za sebou zbytečně faulovali. V oslabení jsme pak dostali tři góly a do naší branky to začalo padat, jako když se sypou brambory z pytle. Nešlo to jakkoliv zastavit, během sedmi minut jsme dostali pět gólů. Pravdou je, že když nám vypadnou ze sestavy dva obránci, tak máme obrovský problém. Naše hra dozadu, to bylo jako otevřené dveře v obchoďáku. Nymburk hrál celý zápas dobře, hráči výborně bruslili. Teď si to musíme vyžrat až do dna. Sedneme si s vedením a musíme s tím něco udělat, na neděli už máme něco vymyšleného. Každopádně máme vůči divákům co odčinit. Byla to moje první desítka v trenérské kariéře, nesu to opravdu těžko.