Plameny doma selhaly a jsou krok od vyřazení

Zveřejněno 06.03.2019 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Valašské Meziříčí
ČF3, středa 6.3.2019
SKLH Žďár nad Sázavou - Valašské Meziříčí ZNS - VAL
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Loubal) — Marek, Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort — Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Kadlec, Čermák, Krupka, Jícha, Hasoň, Peslar, Stehlík, Panna, Wasserbauer
Valašské Meziříčí: Slovák (Plšek) — Ostrčil, Rudl, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa, Žák — Brunec, Fojtík, Andris, Vaněk, Peška, Vávra, Pořický, Kuchařík, Dvořák, Martiník, Daněk, Dalajka
Branky a nahrávky: 37. Prokš (Wasserbauer) – 10. Dvořák (Báchor, Weintritt), 24. Brunec (Daněk, Dalajka), 31. Vávra (Pořický, Rudl), 39. Brunec (Daněk), 54. Dalajka (Daněk, Brunec). Rozhodčí: Reich – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.021. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Bohužel, domácím hokejistům vůbec středeční utkání nevyšlo a Bobři si vezou na domácí led mečbol. Plameny se zvedly za stavu 0:3, snížily, pak měly několik gólových šancí, bohužel ale soupeř z první rány udeřil a bylo rozhodnuto. Žďár tak musí v pátek bezpodmínečně vyhrát, jinak sezona končí.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž

Valašské Meziříčí využilo hned první přesilovou hru v desáté minutě, kdy od modré čáry prostřelil vše Petr Dvořák - 0:1. Plameny se sice dostávali na dostřel Slováka, ale tomu hodně pomáhala obrana, která pokusy Plamenů blokovala.

Druhá třetina rozhodla o všem, domácím se vůbec nepodařila. Rychlý brejk zakončil Tomáš Brunec - 0:2. V polovině utkání navíc dorazil při hře čtyři na čtyři odražený kotouč od odkryté branky Tomáš Vávra - 0:3. Naději pak vystřelil Plamenům Marek Prokš, jenž prostřelil Slováka z mezikruží - 1:3. Pak měli domácí mnoho šancí, ale žádnou nedokázali proměnit. Valaši pak udeřili prakticky z ničeho a tím utkání rozhodli, když dorážku za Slámu poslal Tomáš Brunec - 1:4.

Třetí třetina se dohrávala již z povinnosti, ale ani v ní si Plameny nedokázaly s obranným valem Bobrů poradit. První šanci měl hned v první minutě sice Wasserbauer, ale to bylo vše. Naopak hřebíček do žďárské rakve poslal Patrik Dalajka - 1:5.

 

Ohlasy po utkání


Radek Haman (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Dneska byl soupeř hokejovější a klukům se nedá vytknout bojovnost a nasazení či obětavost. Ale potýkáme se s problémy, co se týče proměňování šancí. Série nekončí, připravíme se na pátek."

Fotogalerie