Šlo to těžce, ale Plameny Písek dokázaly přesypat

Zveřejněno 17.10.2018 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou Písek
10., středa 17.10.2018
SKLH Žďár nad Sázavou - Písek ZNS - PIS
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Půža, Koželuh, Havlín, Lojek, Pleva, Peslar – Tlačil, Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Kuřítko, Franek, Stehlík, Kališ, Wasserbauer
Písek: Hauser – Turek, Hora, Parýzek, Červinský, Bílek, Houdek, Hanus, Pelant – Hučko, Šuhaj V., Sýbek, Rod, Polata, Koupal, Marcilis, Strnad, Jabůrek, Šuhaj J.
Branky a nahrávky: 18. Lojek (Wasserbauer), 32. Prokš (Stehlík, Lojek), 34. Pleva (Bureš, Jícha), 34. Franek (Wasserbauer, Kunstmüller), 36. Havlín (Tlačil, Kunstmüller), 39. Peslar (Prokš), 44. Kuřítko (Bureš, Peslar) – 28. Marcilis (Šuhaj J.., Bílek), 35. Sýbek (Hučko, Polata), 41. Sýbek (Rod), 53. Parýzek (Polata, Marcilis). Rozhodčí: Pokorný – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 644. Střely na branku: 40:27 (9:10, 15:10, 16:7). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:4.
Ž Ď Á R  N A D  S Á Z A V O U — Byla to těžká brigáda. Plamenům totiž Písek dělal veliký problém, přijel hodně motivovaný a nenechal domácím ani kousíček ledu zadarmo. V některých pasážích byli písečtí hokejisté i lepším celkem, avšak Plameny si třemi slepenými brankami v polovině zápasu došly pro vítězství.

Foto: Petr Nedvěd

Reportáž


Dá se říct, že žďárští hokejisté vytěžili v první třetině z minima maximum, protože Písek útočil daleko více a Plameny měly s hrou hostujících velké problémy. Hosté naskočili do zápasu hodně nabuzeni, velkou šanci měl například Sýbek hned ve čtvrté minutě, při vlastní přesilovce domácích, jimž se početní výhoda vůbec nepovedla. Nebezpečné momenty se nadále odehrávaly hlavně před brankou Slámy, jenž znovu Plameny výrazně podržel. První vážnější zákrok měl Hauser až v polovině první třetiny, kdy po vhazování dostal kotouč mezi kruhy Lukáš Bureš, ale hostující brankář ramenem vyrazil. Přes to, že se žďárským hokejistům první třetina herně nepovedla, do kabin šli s jednobrankovým vedením. Necelé tři minuty před první sirénou dostal dobrou nabídka od Martin Gregara zpoza branky Martin Lojek, jemuž rána z první úplně nesedla, nicméně zaplula do sítě písecké branky – 1:0.

Ve druhé třetině Písek pokračoval ve skvělém výkonu a Plameny se na domácím ledě trochu hledaly. Odměnou pro celek z jižních Čech byla vyrovnávací branka. V osmadvacáté minutě ujel obraně Plamenů Jan Marcilis a prostřelil Slámu – 1:1. Vyrovnávací branka ale paradoxně nastartovala žďárské hokejisty. Ti si najednou začali vytvářet šance a také je začali proměňovat. Ondřej Stehlík krásně přihrál najetému Marku Prokšovi, jenž protisměrnou kličkou položil Hausera a uklidil puk do sítě – 2:1. O dvě minuty později bylo na Bouchalkách znovu veselo. Martin Pleva dostal puk mezi kruhy a přemýšlel, zda přihrát nebo vystřelit, nakonec chytrým podleďákem poslal puk mezi betony Hausera – 3:1. O další minutu a půl později si žďárští hokejisté vytvořili klíčový náskok. Wasserbauer postrčil puk mezi kruhy na Tomáše Franka, jenž střelou o tyčku nedal hostujícímu brankáři šanci – 4:1. Přestřelka pokračovala, neboť obraně Žďáru ujel Jan Sýbek a ten s přehledem přehodil beton Slámy – 4:2. To nebylo vše, protože o dvanáct sekund později přenechal puk Jan Tlačil na pravém kruhu Ondřeji Havlínovi, jenž krásnou střelou vymetl Haserův růžek – 5:2. Ještě před odchodem do kabin definitivně stvrdil tři body pro Žďár Jakub Peslar, jenž střelou přes obránce prostřelil píseckého brankáře – 6:2.

Ovšem hned zkraje třetího dějství Písek znovu snížil. Po pětadvaceti sekundách hry ve třetí třetině dostal přesnou přihrávku Jan Sýbek a dobrou střelou nad beton prostřelil Slámu – 6:3. Na Bouchalkách to byla poměrně přestřelka, protože hned ve čtvrté minutě si žďárští hokejisté vzali zpět vedení o čtyři branky. Lukáš Bureš skvěle podržel puk a pak našel před poloprázdnou brankou Martina Kuřítka a ten už neměl problémy dostat puk do písecké branky – 7:3. Skóre utkání nakonec uzavřel Písek. Odražený puk před Slámou se totiž dostal na hokejku Martina Parýzka, jenž z první dorazil puk za záda domácího brankáře – 7:4.

 

Ohlasy po utkání


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Jirka Sláma dneska, byť dostal čtyři branky tak předvedl svůj vysoký standard a od jeho výkonu jsme se mohli odpíchnout, protože náš výkon nebyl úplně ideální. Naštěstí ve druhé třetině jsme dokázali využít šance a tam získat rozhodující náskok. Nicméně musím vyzdvihnout kvalitu soupeře, Písek hrál velmi dobře a mnohokrát nám v obraně způsobil nemalé starosti. Tím se vrátím k Jirkovi Slámovi, který drtivou většinu problémů dokázal vyřešit.“

Karel Herr (trenér IHC Písek):
„Dneska to bylo těžký utkání s lídrem skupiny, kde jsme věděli, že to bude extrémně těžký. Doma jsme hráli vyrovnané utkání, ale věděli jsme o jejich síle a čtyřech vyrovnaných lajnách, které můžou točit. První třetina nebyla úplně špatná, druhá bych řekl rozhodně nejlepší, možná nejlepší co jsme kdy odehráli. Většinu času jsme sehráli u branky soupeře, bohužel pak jak jsme chtěli dotáhnout, tak jsme otvírali defenzivu a domácí byli schopní z toho dát tři góly v pár minutách, což nás pohřbilo. Stálo nás to tady body, ale musím říct že kluci bojovali a klobouk dolů před naším mančaftem a musíme pracovat dál.“

Fotogalerie