Mladá sestava v Třebíči prohrála, ale zanechala dojem

Zveřejněno 08.08.2017 | Ondřej Krásný
Třebíč SKLH Žďár nad Sázavou
P1, úterý 8.8.2017
Třebíč - SKLH Žďár nad Sázavou TRE - ZNS
Třebíč: Šoustal – Brančík, Kaláb, Sedláček, Hort, Wasserbauer Jiří, Svoboda Karel, Erat, Dolníček, Novák, Vodný, Wasserbauer Jan, Kristl, Malec, Heinrich, Paták, Čejka, Král, Ferda
SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta – Beneš, Poizl, Kolda, Klodner, Marek, Jícha Martin, Jícha Lukáš, Kuřítko, Bureš, Juráň, Pytlík, Nagy, Pazourek, Vítek, Klíma, Nečas, Gregar, Kovářů
Branky a nahrávky: 14. David Dolníček (Matěj Novák, Roman Erat), 29. Lukáš Paták, 39. Tadeáš Král (Lukáš Hort), 57. Michal Vodný, 60. Novák (Kaláb) – 2. Ondřej Kovářů (Martin Gregar, Petr Marek), 47. Ondřej Kovářů (Peter Beneš), 58. Pytlík. Rozhodčí: Pokorný, Ondraček – Horký, Roupec. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.
T Ř E B Í Č - První přípravný zápas nemohl Plameny zastihnout v těžší situaci. Byly pouze dvakrát na ledě a navíc proti soupeři z WSM ligy. Do Třebíče odcestovalo 17 hráčů a dva brankáři. Pokud nepočítáme Milana Řehoře, který ani do zápasu nezasáhl, věkový průměr dnešní sestavy byl neuvěřitelných 21 let! Pět hráčů bylo nominováno z extraligového staršího dorostu. No a ani proti Třebíči se mladíci neztratili a dlouho favorizovaného soupeře trápili.

Foto: Jiří Mokrý/hstrebic.cz

Reportáž


Velmi mladá sestava Plamenů vstoupila do utkání naprosto famózně. Skóre utkání otevřel již ve druhé minutě zápasu Ondřej Kovářů - 0:1 po přihrávce mezi kruhy Gregara, ještě před brankou trefil horní tyč Nagy. Třebíč poté přidala na obrátkách a dostala hosty pod tlak, brankář Radosta vydržel s čistým štítem do čtrnácté minuty, kdy se prosadil elitní útok Horácké Slavie, po přihrávce Erata vyrovnal David Dolníček - 1:1.

Druhá třetina byla v jednoznačné režii Třebíče, která udělala rázný krok k vítězství. Ačkoliv prvně měl velkou šanci Nagy, který ale ani nadvakrát Šoustala nepřekonal. Nejprve otočil skóre, fanouškům Žďáru velice známý Lukáš Paták - 2:1. Vyrovnáno mohlo být po slibné akci Gregara, ale nedokázal uspět. Těsně před koncem potvrdil povedenou třetinu domácích Tadeáš Král - 3:1. Třetí brance domácích předcházelo několik šancí, ale skvěle chytající Radosta si s nimi poradil.

Ve třetí třetině se žďárští hokejisté rozjezdili a sehráli vyrovnanou partii s celkem z WSM ligy. Plamenům se podařilo dokonce snížit, druhou brankou v zápase se blýskl po střele k tyči Ondřej Kovářů - 3:2. Žďárští poté dostali chuť a dostávali se více do hry, ale smolným gólem přibližně tři minuty před koncem navýšil Michal Vodný - 4:2. Utkání ale zdramatizoval po pětadvaceti sekundách patnáctiletý Jaromír Pytlík, který si připsal svůj první gól mezi dospělými - 4:3. Šanci na powerplay ale zhatila branka Matěje Nováka, který padesát sekund před koncem zápasu uzavřel střelecký účet - 5:3.

 

Ohlasy po utkání


Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Měli jsme z toho trochu obavy, byli jsme v pondělí poprvé na ledě, někteří ani to ne a přijeli rovnou na zápas, ale tak to prostě je. Možná bylo vidět během zápasu, že jsme trochu unavení, ale musím říct, že ti mladí kluci to odjezdili. Měli jsme tu sedm hráčů ročníku 2000 a mladších a zápas opravdu zvládli. My nemůžeme závodit s domácími, jsou trochu více nabruslení, ale našel jsem spoustu pozitiv. Takový zápas je daleko lepší než trénink, ono i pro Třebíč to nemohl být jednoduchý zápas, to podcenění ať chcete nebo ne, tam vždycky je. Podržel nás brankář Radosta, který dnes chytal opravdu skvěle."

Jaroslav Barvíř (asistent trenér SK Horácká Slavia Třebíč):
„Pro nás bylo utkání složité v tom, že jsme v první a druhé třetině na začátku udělali faul a soupeř to potrestal, takže vstupy byly takové pomalejší. Vždycky postupem času jsme získávali na tempu a utkání jsme ovládali my. První třetina byla nemastná a neslaná, něco jsme si k tomu řekli, ale druhou a třetí třetinu jsme si vytvářeli hodně šancí, ale soupeř nás vždycky dotáhl. My prostě takové gólovky musíme začít proměňovat. Soupeř byl jednou nebo dvakrát na ledě ale do zápasu šel v zápalu, my zase byli v lehké únavě, ale od toho ty zápasy jsou.“