Plameny se Žihadly vedly, ale nakonec se vrací bez bodu

Zveřejněno 26.10.2016 | ok, mk
Moravské Budějovice SKLH Žďár nad Sázavou
10., středa 26.10.2016
Moravské Budějovice - SKLH Žďár nad Sázavou MBU - ZNS
Moravské Budějovice: Dudáček – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček – Rytnauer, Krutiš, Horký – Lupač, Matějka, Hačecký.
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva, Beneš, Staněk, Kolda, Smejkal, Vítek – Malec, Bureš, Kuřítko, Krupka, Kunstmüller, Kaňka, Střecha, Gregar, Kovářů, Červenka.
Branky a nahrávky: 30. Matějka (Havel, Šťáva), 32. Rytnauer (Havel, Krutiš), 40. Nováček (Polívka, Šťáva) – 4. Staněk (Kolda, Kaňka), 53. Staněk (Kaňka, Střecha)
Rozhodčí: Dědek – Linhart, Horažďovský
Vyloučení: 4:5 Využití: 2:2
Diváci: 350
Střely na branku: 35:19 (10:5, 15:7, 10:7)
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2
M O R A V S K É B U D Ě J O V I C E – V desátém kole vyjeli žďárští hokejisté na led Moravských Budějovic, z něj se ale vrátili s prázdnou. V první třetině si Plameny vytvořily vedení, jenomže během druhé třetiny třikrát inkasovaly, což rozhodlo o tom, že Žihadla si ponechají tři body doma. Ve třetím dějství Žďárští snížili, na víc však nedosáhli.

Reportáž

Vstup do zápasu patřil Plamenům. Hačecký zamířil na trestnou lavici a nabídnutou přesilovou hru Plameny využily. S kotoučem se nemazlil Pavel Staněk a od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Žďárští hokejisté měli během první třetiny více ze hry. Další šanci zahodil Tomáš Střecha a druhou branku mohl přidat Martin Gregar, ale tísněný obráncem kotouč do polodkryté branky nedostal.

Plameny opět mohou litovat několika neproměněných šancí. Zkraje druhé třetiny ujel při vlastním oslabení domácí obraně Kovářů, jenomže v samostatném úniku v tváří v tvář Dudáčkovi neuspěl. Neproměněné šance začala Žihadla trestat v polovině zápasu. Nejprve se v momentu návratu Smejkala z trestné lavice prosadil Filip Matějka, který dorazil kotouč po chytré přihrávce Havla – 1:1. Dvě minuty nato šly Moravské Budějovice do vedení. Střelu Havla dokázal Sláma ještě vyrazit, nicméně na dorážku Ladislava Rytnauera byl již krátký – 2:1. Nepovedenou druhou třetinu ze strany žďárských hokejistů dovršila poslední minuta. V přesilové hře byl dobře postavený Lukáš Nováček, který tečoval kotouč za záda Slámy - 3:1.

Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej. Naději na body přinesl v dvaapadesáté minutě v přesilové hře svým druhým gólem Pavel Staněk, který střelou od modré dostal kotouč až do sítě – 3:2. V závěru zápasu ale další šance Plamenů nepřicházely, naopak minutu před koncem se ocitl sám před Slámou Rytnauer, ale hostující brankář vyrazil. Žďárští zkusili čtyřicet sekund před koncem hru bez brankáře, jenomže ani se šesti hráči v poli se Plamenům srovnat nepodařilo.

 

Ohlasy po utkání

Michal Konečný
Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„První třetinu jsme odehráli po taktické stránce dobře, protože jsme čekali, že na nás domácí vletí na tom malém kluzišti. Ani ta druhá třetina nebyla špatná. Bohužel jsme dostali tři slepené góly. Ale právě v té druhé třetině jsme měli nejvíc jasných gólových šancí. Za stavu 0:1 jsme jeli sami na branku, pak tři na jednoho. Naopak domácí ty své šance využili, otočili to rychle na 2:1 a to bylo asi dnes zlomové. Kluci to ale odhrabali až do konce, výborně nás několikrát podržel Jirka Sláma a nakonec jsme ještě z toho udělali drama. Ještě v tom power-play, tam byla šance, kdyby to tam Krupkovi nešťastně nesjelo, tak tam byl úplně sám... Zase to byl podle mě remízový zápas, ale ten gól prostě chyběl, podobně jako proti Kolínu nebo Táboru. Musím ale říct, že domácí hráli velice dobře, mají výborný tým a dokázali si to uhlídat. Myslím, že tady jen tak někdo nevyhraje.“

Tomáš Jakeš (asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005)
"Věděli jsme, že přijede Žďár, tedy silný soupeř a tu bilanci s ním nemáme dobrou. Poučili jsme se z toho prvního zápasu, vyvarovali jsme se nějakých chyb. Řekl bych, že to byl od nás dnes nejlepší výkon doma a kluci šli od první minuty za vítězstvím."

Fotogalerie