Junioři čtyřbrankový náskok soupeře smazat nedokázali

Zveřejněno 29.01.2011 | Petr Košatka
Písek SKLH Žďár nad Sázavou
29., pátek 28.1.2011
Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
Písek: Lehečka - Dupač, Křišťan, Moudrný, Srb, Hlinka, M. Dvořák, Homola, Hrubý, Kafka, Korous, Pavlíček, Liška, Furch, Sýbek, Vaniš.
SKLH Žďár nad Sázavou: Černý - Krátký, Kunstmüller, Jan, Jícha, J. Hron, Šír, Mach, Klíma, Bureš, P. Hron, Ludvík, Candr, L. Dvořák, Čejka.
Branky a nahrávky: 9. Hrubý (Pavlíček), 10. Liška (Korous, Homola), 12. Korous (Homola, Pavlíček), 30. Vaniš (Pavlíček, Sýbek) - 31. Hron (L. Dvořák, Jícha), 39. Bureš (Klíma, Jícha). Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 45. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Také v tomto týdnu pokračovala liga juniorů svým tradičním pátečním zápasem. Junioři Žďáru nad Sázavou vyrazili ke svému dalšímu utkání po Písku. Domácí si v první polovině utkání vybudovali čtyřbrankový náskok, a i když se Žďarští přiblížili na rozdíl dovu branek, smazat náskok soupeře se jim už nepodařilo.

Reportáž

První šanci utkání si vytvořili hosté a na začátku druhé minuty nebezpečně střílel z mezikruží Šír, jehož pokus ještě dorážel Klíma, pozorný Lehečka ale v úvodních momentech neponechal nic náhodě. Na druhé straně zahrozil o pár okamžiků později domácí Srb, který se individuálním průnikem dostal s pukem až před Černého, koncovku ale nasměroval přímo do hrudi žďárského gólmana.

První branka utkání byla k vinění na konci 9. minuty. Kolem hostujícího obránce se obtočil s pukem Marek Hrubý a tváří v tvář Černého namířil puk přesně do pravého růžku hostující branky. Na další zásah domácích se nečekalo dlouho. Přesněji 49 vteřin. Korous našel chytrou přihrávkou před brankou najetého Ondřeje Lišku, který pohotovým zakončením našel skulinku mezi betony brankáře Černého.

První třetina se přehoupla do své druhé poloviny a Černý lovit ze sítě třetí puk. Dalším úspěšných domácím střelcem se stal Václav Korous, který polovysokou střelu usměrnil k pravé tyči. Před první pauzou mohl snížit Luděk Dvořák, Lehečka ovšem střelu švihem chytil včas.

Také do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí. Dvořák ujížděl v tandemu s Homolou a stejnému útočníkovi následně předložit křížný pas před bránu, Homola však střílel do připravené náruče žďárského gólmana. Stejný hráč Písku se ocitl také v další akci domácích, kdy po pravé straně zatáhl puk do pásma a natlačil se do nájezdu, tísněn dojíždějícími obránci ale nestihl ideálně zakončit.

Skóre utkání nabralo dalších změn krátce před polovinou prostřední části, kdy Písečtí navyšovali svůj náskok při početní převaze. Přesilovková kombinace vyústila přesnou střelou Marka Vaniše a kotouč prošel Černému mezi betony. Také Žďárští o sobě dali brzy poté vědět a v čase 30:55 se stal prvním Lehečkovým přemožitelem Josef Hron.

Situace hostujícího celku se před druhou přestávkou ještě trochu vylepšila. Hokejisté Žďáru využili dvojnásobnou početní převahu a Michal Bureš si na Lehečku přišel ranou po ledě, která zamířila k pravé tyči.

V závěrečném dějství byli nebezpečnějším týmem na ledě hráči Žďáru nad Sázavou. Píseckou obranu včele s Lehečkou nejvíce potrápil aktivně hrající Luděk Dvořák, pokořit dobře naladěného brankáře Písku ale bylo nad síly urostlého útočníka. Domácí dvoubrankový náskok udrželi až do závěrečné sirény a všechny body tak zůstali na jihu Čech.

 

Ohlasy po utkání

Milan Slavík (trenér Žďáru nad Sázavou): Nevydařil se nám začátek utkání a obdrželi jsme rychlé tři góly. V úvodu druhé části jsme navíc inkasovali ještě jednou a když prohráváte 0:4, zápas už se velmi těžko otáčí. Své šance jsme si v průběhu utkání vypracovali, bohužel nás ale trápilo zakončení. Podle mě to bylo vyrovnané utkání, rozdíl byl ale v proměňování šanci. Zatímco my ty svoje nevyužili, Písek ano.

Milan Mazanec (trenér Písku): Začátek utkání se nám vůbec nepovedl. Připadalo mi, že se hráči na utkání snad vůbec nesoustředí. Poté se nám ale povedlo vstřelit rychlé branky a vypadalo to, že se z utkání stane jednoznačná záležitost. Bohužel jsme kontrolu nad utkáním ztratili. Přestali jsme hrát a pomalu a jistě se začali obávat o výsledek. Naštěstí jsme si náskok uhlídali a podle mě tenhle zápas zaslouženě vyhráli. Velmi dobře zachytal brankář Lehečka.