JUN : Na úvod prohra

Zveřejněno 20.09.2010 | jh
Mountfield HK SKLH Žďár nad Sázavou
1., neděle 19.9.2010
Mountfield HK - SKLH Žďár nad Sázavou HKR - ZNS
Mountfield HK: Nahodil (Vich) - Popler, Stříteský, Urban, Bujňák, Komárek, Vaněk, Kulhánek, Nenyhárt, Březina, Knotek, Drda, Havelka, Bohdanecký, Barbora, Hlavatý, Vlček, Pechánek
SKLH Žďár nad Sázavou: Gregor (Čižek) - Mach, Šír, Jícha, Jan, Boguaj, Hron P., Brázda - Slavík, Hron J., Ludvík, Havel, Bureš, Caudr, Šimon, Čejka, Kunstmuler
Branky a nahrávky: Vaněk (Drda), Drda (Bohdanecký), Bohdanecký (Bujňák), Vlček (Hlavatý, Barbora), Březina (Barbora, Komárek) Knotek (Popler), Barbora (Vlček), Bujňák (Knotek), Hlavatý (Vlček) - Hron J. (Slavík, Ludvík), Havel (Jan), Ludvík (Mach)
Vyloučení: 5+TH, 6:6, 10+OK+TH
Využití: 4:1
Střely: 37:36
H R A D E C K R Á L O V É. K prvnímu mistrovskému utkání zamířili junioři do Hradce Králové, tedy na led loňského suveréna skupiny. Ve vzájemných zápasech ale dokázali naši junioři v minulé sezóně dvakrát zvítězit a tak k zápasu rozhodně necestovali v poraženecké náladě.

Reportáž

Samotný průběh jim také dával dlouho za pravdu. Až do poloviny zápasu dokázali na každý domácí úspěch najít odpověď a drželi tak reálné šance na bodový zisk. Zlom přišel ze sérií čtyř vyloučení v řadě, které domácí tým dokázal potrestat třemi brankami. V poslední třetině tak museli hosté vsadit vše na útok a domácí rychlými výpady do otevřené obrany dokonali výsledkovou zkázu. Vzhledem k průběhu utkání je konečný výsledek pro hosty možná krutý, nicméně domácí si počínali zejména při proměňování šancí výrazně lépe.
Kromě ztráty bodů budou hosté navíc postrádat i Michala Bureše, který po surovém zákroku domácího Poplera putoval z ledu přímo do nemocnice.