MD: V Praze nebylo blaze

Zveřejněno 22.11.2010 | Zdeněk Kulíšek
Kobra Praha SKLH Žďár nad Sázavou
15., neděle 21.11.2010
Kobra Praha - SKLH Žďár nad Sázavou KOB - ZNS
Kobra Praha: Coufal (Zumr) - Bednář, Novák, Fialka, Pova, Polcar, Buss Radek, Buss Roman, Smejkal, Janouš, Zmeškal, Sládek, Šťovíček, Zika, Brandejs, Vencl, Ureš
SKLH Žďár nad Sázavou: Ptáček (Peška) - Němec A., Koláček J., Koláček R., Vlček, Linsbauer, Macek - Vacek, Němec R., Macháček - Kittler, Skotar, Šebesta - Šimák, Svoboda, Šmída - Pěška, Prchal
Branky a nahrávky: 21.Novák, 23.Smejkal, 28.Bednář (Šťovíček), 59.Janouš (Sládek) - 24.Vacek (Vlček), 47.Šmída (Linsbauer)
Rozhodčí: Jílek - Juskanin, Klíma
Vyloučení: 2:5
Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:23
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2
P R A H A - Do hlavního města na led pražské Kobry přivedlo patnácté kolo ligy mladšího dorostu hráče SKLH Ždár nad Sázavou. Utkání mělo být pokračováním bitvy, která započala v šestém kole na žďárském ledě. V jejím prvním dějství bylo šťastnějším mužstvem to domácí. Dokázalo strhnout vítězství na svoji stranu dvacet sekund před koncem zápasu. To totiž ideální přihrávku zpoza branky zužitkoval Skotar. Utkání tedy skončilo pět čtyři pro domácí Plameny. Tentokrát doznaly sestavy na obou stranách určitých změn a tak se očekávalo, kdo bude tentokrát tahat za delší nebo naopak kratší konec pomyslného provazu.

Reportáž

Utkání ve své první části přineslo herní převahu hostí, kteří domácí hráče překonali i v počtu střel, které vyslali na jejich branku. Bohužel střely neměli kvalitu střel gólových a tak byl stav bezgólový.
Druhá třetina začala šokem pro hosty. Nejprve, hned v první minutě skončilo v jejich brance Novákovo nahození od modré čáry. O dvě minuty později projel mezi hráči Žďáru jak mezi slalomovými brankami Smejkal a krásným bekhendovým blafákem zvýšil na dva nula. Hned v zápětí se sice podařilo Vackovi po přihrávce Vlčka snížit na rozdíl jediné branky, ale ve dvacátéosmé minutě vrátil na stranu Kobry dvougólové vedení Bednář, který po přihrávce Šťovíčka za branku zasunul šikovně kotouč okolo tyče. I když se žďárští snažili vstřelit kontaktní branku, do konce třetiny se jim to již nepodařilo.
Poslední část utkání byla ve znamení tlaku hostí. Také se jim ve čtyřicáté sedmé minutě podařilo dát kontaktní gól z hole Šmídy po přihrávce Linsbauera. Přišli i další šance z nichž jedna skončila na tyči, další nenašly cíl nebo je zlikvidovat domácí brankář. Domácí také nechtěli zůstat pozadu a podnikali kontry do čím dál tím víc otevřené obrany Žďáru. Když zbývaly do konce utkání dvě minuty a hosté vrhli síly celé pětice do útoku, vstřelili domácí čtvrtou branku. Po chybě v rozehrávce šli tři na jednoho a po přihrávce Sládka trefil perfektně do víka Janouš. Utkání tak bylo rozhodnuto. Šťastnější tedy byli nakonec domácí i když se dá říc, že by si hosté alespoň bod za svoji snahu zasloužili. Protože se však hraje na branky a ne na snahu, zůstali všechny tři body v hlavním městě.
Liga mladšího dorostu pokračuje před svátky v kvapíkovém tempu a proto tento týden čekají žďárské hráče další dvě utkání. Nejprve se ve čtvrtek 25.listopadu 2010 utkají na domácím ledě s Horáckou Slávií Třebíč a poté v neděli 28.listopadu 2010 zajíždí na led rezervy HC Mounfield Č.Budějovice. Mužstva z čela tabulky určitě nebudou lehkým soustem a jakýkoliv bodový zisk z těchto utkání by byl velmi cenný.

Ostatní výsledky 15.kola :
Liberec B - Benátky n.Jiz.            1:2 (SN)
Č.Budějovice B - Kolín                odloženo
Třebíč - Krkonoše                     8:3
J.Hradec - D.Králové/Náchod           5:3
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Nemůžu říct, že hráči nebojovali. Prali se výsledek do poslední minuty. Dvě, tři hrubky nás ale vždycky srazí. Mužstvu chybí vůdce. Hráč, který dokáže dát branku když je to nejvíc potřeba. Bohužel takový hráči jsou "úzký profil". Musíme si ho vychovat. Někteří mladí /devadesátsedmičky/ ukazují, že by tuhle roli mohli do budoucna převzít.