MD : Na Budějovice byl Žďár krátký...

Zveřejněno 11.10.2010 | kulda
SKLH Žďár nad Sázavou Motor Č.Budějovice
8., sobota 9.10.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Motor Č.Budějovice ZNS - CEB
SKLH Žďár nad Sázavou: Zelený (Ptáček) - Koláček J., Vlček, Půža, Kochánek, Koláček R., Linsbauer - Mäki, Jícha, Pazourek - Šmída, Kašpar, Němec A. - Kittler, Skotar, Šebesta - Pěška
Motor Č.Budějovice: Pícha (Kadlec L.) - Carva, Kadlec A., Holub, Malovec, Kadlec M., Kozák, Hodianek, Matoušek, Pýcha, Šafář, Suchánek, Jáchym, Macháček, Kubeš, Koupal, Marcilis, Štrobl
Branky a nahrávky: 57.Jícha (Kašpar) - 12.Pýcha (Šafář), 27.Matoušek (Pýcha), 60.Matoušek
Rozhodčí: Fiksa - Jirčík, Hájek
Vyloučení: 2:6
Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:23
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - I když na žďárský led zajíždělo v osmém kole ligy mladšího dostu "pouze béčko" Českých Budějovic byl respekt k jejich výkonům víc než na místě. Průběžně druhé mužstvo tabulky skupiny "střed" disponuje kvalitním hráčským kádrem. Je sice složen z převážné vetšiny z "prvoročáků" tedy hráčů ročníku devadesát šest, ale i tak je to mužstvo velmi dobré úrovně. V utkání se potvrdili papírové předpoklady a budějovičtí si po utkání, které sice nevyhráli velkým brankovým rozdílem, ale po celou hrací dobu ho měli v podstatě pod kontrolou, zaslouženě odvezli všechny body.

Foto: Veronika Marková

Reportáž

Utkání začalo opatrně. Obě mužstva oťukávala svého soupeře a snažila se zjistit co od svého soka mohou očekávat. První se začali osmělovat hosté, kteří zahrozili z několika slibných šancí. Ve dvanácté minutě už byla jejich snaha korunována gólem když Pýcha z blízka po přihrávce Šafáře prostřelil domácího golmana. Tak také první část skončila.
Druhá třetina začala ještě opatrněji. Hosté trpělivě vyčkávali a čekali na svoji příležitost. Ta přišla ve dvacátésedmé minutě, kdy po čistém "námazu" na modrou čáru prostřelil vše co mu stálo v cestě hostující Matoušek. To už na hřišti nebyl domácí Matias Mäki, který po tvrdém zákroku u hrazení utrpěl frakturu klíční kosti. Domácí se po druhé obdržené brance a přeskupení útočných formací sice mírně vzchopili, ale celkově byla hra ustrašená plná nepřesných kombinací s malou snahou o prosazení se do prostorů odkud padají branky. Dva nula tedy svítilo na ukazateli skóre po druhé třetině.
Ve třetí třetině se hra domácích přece jen zlepšila, ale neduhy z prvních dvou částí hry stále přetrvávali. Jakoby se hlavně elitní formace domácích nemohla dostat do správné provozní teploty. Když už se zdálo,že se zápas dohraje ve stylu předešlých třetin podařilo se v padesátésedmé minutě Jíchovi prostřelit křížnou střelou, po vyhraném buly Kašpara, spolehlivě chytajícího brankáře budějovických. Po tomto gólu dostalo utkání nový náboj a u obou střídaček bylo rušno. Oddechové časy obou mužstev a závěrečná power play domácích ještě utkání zdramatizovaly. Jejím výsledkem byl bohužel však jen třetí gól ve žďárské síti, který po vyhození přes celé hřiště vsítil opět Matoušek.
V neděli 17.října 2010 zajíždí mladší dorost k poslednímu utkání první čtvrtiny na led Bílých tygrů Liberec B.

Ostatní výsledky :
Benátky n.Jiz. - Kolín       2:3
Krkonoše - Liberec B         0:5
D.Králové/Náchod - Třebíč    2:8
J.Hradec - Kobra Praha       4:5
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Škoda. Na tento zápas jsme se sešli v dobré sestavě. Poprvé jsme využili i možnost všech třech povolených střídavých startů z extraligové Dukly. Čekal jsem, že budeme hrát jinou hru než jsme předvedli. Trocha agresivity, kombinace a důrazného zakončení, nám prostě chyběla. Tím nechci snižovat výkon Budějovic. Naopak, dobře bruslili, forčekovali a "četli" hru. Body si odvezli zaslouženě.

Fotogalerie