MD : Sedm kulí z Třebíče

Zveřejněno 04.10.2010 | kulda
Třebíč SKLH Žďár nad Sázavou
7., neděle 3.10.2010
Třebíč - SKLH Žďár nad Sázavou TRE - ZNS
Třebíč: Vejmelka (Svoboda) - Moravec, Fortelný, Oburka, Šimka, Štveráček, Hort, Věškrna, Bednář, Juráň, Burián, Bartůněk, Tůma, Jirák, Mejzlík, Ondráček, Všetečka, Dobeš J., Dobeš V.
SKLH Žďár nad Sázavou: Ptáček (Zelený) - Němec A., Vlček, Koláček J., Koláček R., Linsbauer - Pěška, Němec R., Šebesta - Kittler, Skotar, Macháček - Prchal, Mäki, Šimák
Branky a nahrávky: 20.Jirák (Bednář, Šimka), 26.Bartůněk (Tůma, Jirák), 27.Juráň (Bednář), 38.Bartůněk (Jirák), 49.Moravec (Bednář), 52.Moravec (Burián, Bednář), 54.Všetečka - tr.stř.
Rozhodčí: Dostál - Rampír, Večeřa
Vyloučení: 1:6+tr.stř.
Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:15
Průběh utkání: 0:0, 7:0
T Ř E B Í Č - Sedmé kolo ligy mladšího dorostu přivedlo žďárský dorost na led lídra skupiny střed Horácké Slavie Třebíč. Ta loni neudržela svoji příslusnost v extralize a proto je letos velkým favoritem soutěže a určitě velmi touží po návratu mezi elitu. Ani jednou ještě letos neokusila hořkost porážky a proto bylo před utkáním o týmu, který má větší šanci na úspěch, jasno. Roli favorita potvrdila a nadělila hostům na cestu pěkný příděl.

Reportáž

Od prvních minut zápasu potvrzovali třebíčtí mladší dorostenci svoje kvality a přehrávali hosty ve všech herních činostech. Jen jejich vlastní zbrklost a dobrý výkon žďárského brankáře udrželi první třetinu pouze na jednom vstřeleném gólu.
Ve druhé třetině už dokázali domácí svoji herní převahu vyjádřit i brankově a definitvně se v zápase dostali "na koně". Na dlouhé minuty uzavírali hostující mužstvo v jejich obraném pásmu a to jen s vypětím všech sil dokázalo alespoň částečně odolávat jejich tlaku.
Do třetí třetiny nastoupili hosté přece jen o poznání lépe a na rozdíl od prvních dvou částí utkání se dokázali usadit v obraném pásmu Horácké Slavie a vytvořit si i několik brankových příležitostí z nich bohužel ani jednu nedokázali využít. Naopak domácí přidali ještě z rychlích kontrů dvě branky a sedmou branku z trestného střílení.
Další mistrovské utkání sehrají žďárští mladší dorostenci v sobotu 9.října 2010 od 17:30 s Českými Budějovicemi B.

Ostatní výsledky :
J.Hradec - Benátky n.Jiz.          5:6
Kobra Praha - D.Králové/Náchod     6:4
Č.Budějovice B - Krkonoše          4:1
Liberec B - Kolín                  5:2
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Nejsem zklamán z toho, že jsme prohráli, ale z předvedené hry. Bohužel většina hráčů hraje jen když se daří a mají se s kým svézt. Pokud mají převzít zodpovědnost za mužstvo sami a tvořit hru, na ledě je není skoro vidět. Přísnější měřítko snese přes sedm obdržených branek Martin Ptáček a bojovník Láďa Macháček. Nedá se nic dělat, jdeme dál a v sobotu musíme pošramocenou reputaci napravit.