MD : Premiéra s hořkým koncem

Zveřejněno 05.09.2010 | kulda
SKLH Žďár nad Sázavou Kolín
1., sobota 4.9.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Kolín ZNS - KOL
SKLH Žďár nad Sázavou: Ptáček (49´Zelený) - Němec A., Půža, Koláček J., Vlček, Koláček R. Linsbauer, Macek - Mäki, Jícha, Pazourek - Kittler, Kašpar, Šebesta - Macháček, Něnec R., Šmída - Prchal
Kolín: Váňa (Veselý) - Nedbal, Málek, Havránek, Hejný Král, Křeček, Trněný, Pipek, Zámečník, Krumpholc, Chábera, Hájek, Bureš, Kozák, Limon
Branky a nahrávky: 3´Jícha, 4´Pazourek, 19´Šmída, 21´ Mäki (Jícha), 33´Pazourek (Mäki, Jícha) - 6´Král, 13´Král (Křeček), 28´Hájek (Král), 42´Král, 46´Trněný (Hejný), 53´Král (Nedbal)
Rozhodčí: Fiksa - Jirčík, Hájek
Vyloučení: 8:6
Střely na branku: 18:24
Průběh ukání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:6
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U  - V prvním kole ligy mladšího dorostu přijeli na náš led hráči SC Kolín. Mužstvo, které svou kvalitou už loni dokazovalo, že patří ke spičce skupiny "Střed". A protože se hráčský kádr Kozlů oproti minulé sezoně nikterak neoslabil, protože loni byl složen z převážné většiny z hráčů ročníku 95, předvedli na žďárském ledě kvalitní a taktický výkon. Jejich cesta ke třem bodům byla založena na velmi dobrém golmanovi a spolehlivém výkonu obrany. Když k tomu přidali téměř stoprocentní využití svých brankových šancí a výbornou střeleckou potenci Krále, odvezli si ze Žďáru cenné vítězství.

Reportáž

Když se domácí dvěma brankami v úvodu utkání ujali vedení dva nula, mohlo se zdát, že střetnutí bude mít jasného lídra. Hostům se však ze dvou přesilovek podařilo vyrovnat a i herně na tom byli obě mužstva podobně. Do konce první části se podařilo jít domácím opět do vedení tři dva.
Na začátku druhé třetiny to bylo opět o dva góly. Laciné branky však sráželi po celé utkání ždáráky dolů. Kolínští opět snížili na rozdíl jedné branky na což opět domácí dokázali najít odpověď a tak se šlo do šaten za stavu pět tři.
Třetí třetina vypadala jako ze špatného snu. Nejen, že kolínští vyrovnali, ale šňůrou třech golů šli i do vedení. Přesto že, se domácí snažili a měli ve zbytku utkání a v závěrečné téměř dvominutové power play i několik šancí, skóre se jim už změnit nepodařilo.
A tak si kolínští Kozli odvážejí ze Žďáru vybojované, ale zasloužené vítězství. Jako mužstvo působili totiž kompaktnějším dojmem a na rozdíl od často individuálního pojetí domácích, hráli jako tým a ukázali i větší "srdce".

Ostatní výsledky :
HC Krkonoše  -  Benátky n.Jiz.     2  : 10
Dvůr.Králové/Náchod  -  Liberec B  2  :  5
Jindř.Hradec  -  Č.Budějovice B    1  :  3
Kobra Praha  -  HS Třebíč          4  :  5


 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Jsem zklamán. Takhle rozehrané utkání by jsme už neměli pustit. Přesto, že jsme hráče před poslední částí utkání upozorňovali na prvních deset minut poslední třetiny nedokázali jsme kolínské pokrýt a třikrát jsme inkasovali. Závěr utkání přes snahu vyzněl hrozně křečovitě. Musíme se z utkání poučit a zapracovat na rozehrávce a jednoduším zakončení. Pro mnoho hráčů to byla premiéra v dorosteneckých soutěžích. Hraje se odlišně než v mládežnických kategoriích. Mrzí mně i, že se z naší hry vytratila bojovnost a kolektivní pojetí.