Mladší dorost i počtvrté v přípravě vítězně.

Zveřejněno 23.08.2010 | kulda
SKLH Žďár nad Sázavou Třebíč
příp., sobota 21.8.2010
SKLH Žďár nad Sázavou - Třebíč ZNS - TRE
SKLH Žďár nad Sázavou: Ptáček (Zelený) - Němec A., Macek, Koláček J., Vlček, Koláček R., Linsbauer - Vacek, Macháček, Mäki - Pěška, Skotar, Šebesta - Prchal, Svoboda, Němec R. - Šimák
Třebíč: Vejmelka (Svoboda) - Moravec, Hort, Oburka, Šimka, Štveráček, Burián, Juráň, Bednář, Bartuněk, Ondráček, Jirák, Dobeš J., Všetečka, Hodek, Dobeš V.
Branky a nahrávky: Pěška (Skotar), Němec R. (Koláček R.)
Rozhodčí: Hájek - Jirčík, Kopeček
Vyloučení: 4:5
Střely na branku: 33:31
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1
ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - Další přípravné utkání sehráli mladší dorostenci na domácím ledě s Horáckou Slávií Třebíč. Žďárští a třebíčtí jsou pro letošní rok účastníky "Ligy ml.dorostu" skupiny "Střed". Ještě loni extraligová Horácká Slavia totiž svoje působení v této soutěži neobhájila a tak se obě mužstva setkají letos ještě minimálně čtyřikrát. Zřejmě i proto nechtěli trenéři odhalit všechny trumfy a zkoušeli v zápase hráče kteří o místa v základní sestavě ještě bojují.

Reportáž

Hosté se ujali vedení již ve 26 sekundě zápasu, čímž domácím sebrali vítr z plachet. Postupně se však hra vyrovnala a s přibývajícími minutami začali být lepším týmem a v 9 minutě vyrovnal Dominik Pěška, který jen několik sekund před tím předvedl ukázkový bodyček.O převaze svědčí i poměr střel za první část hry 17:8.
Druhá i třetí část hry byla vyrovnaná a když už se zdálo, že se soupeři rozejdou smírně, podařilo se v 59 minutě Radimu Němcovi po závaru před třebíčskou brankou dotlačit puk za brankovou čáru a stanovil tak konečný výsledek na 2:1.
Stínem utkání byla fraktura ruky Damiána Vacka. pro kterého bude hokej na několik týdnů pouze z lavičky.
 

Ohlasy po utkání

Zdeněk Kulíšek (Žďár nad Sázavou):
Utkání z našeho pohledu splnilo očekávání. Protože bylo několik hráčů základní sestavy s Duklou Jihlava na turnaji v Karlových Varech, mohli jsme si vyzkoušet hráče, které Dukla nabízí na hostování nebo střídavý start a také naše hráče, kteří stále bojují o místo v základním kádru. Zápas ukázal, že můžeme počítat s dvojicí kvalitních a vyrovnaných golmanů a velice solidní obranou. V útoku se ještě v dalších přípravných zápasech musí hráči o místa poprat. I nadále budeme zkoušet i hráče z Jihlavy. Doufáme, že to i domácí hráče donutí k co nejlepším výkonům a snaze předvést se v co nejlepším světle. Moc času už popravdě řečeno nezbývá neboť mistrovská utkání mladšího dorostu začínají 5.září.